Latest Build Update rFactor 2 - 1.1115 Now Available!

Discussion in 'News & Notifications' started by Christopher Elliott, Aug 20, 2019.

  1. Seven Smiles

    Seven Smiles Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    616
    Likes Received:
    664
  2. davehenrie

    davehenrie Registered

    Joined:
    Jul 6, 2016
    Messages:
    2,082
    Likes Received:
    1,256
    at the top of the screen where you choose cars and tracks, there is a choice between "all events' or race events.(paraphrasing, I can't remember the exact names. Click on that and make sure you have chosen the 'all cars and tracks' option.
     
    pkelly likes this.
  3. helyesadi

    helyesadi Registered

    Joined:
    Feb 8, 2017
    Messages:
    63
    Likes Received:
    35
    Hellooo.
    What's next? :) I hope the GT3 BoP, and the "GT3 24h package" for 24h nordschleife (if you need it).
    Let's go Studio397. Thanks everything :) GOGO :p
     
  4. JParra

    JParra Registered

    Joined:
    Jul 13, 2017
    Messages:
    65
    Likes Received:
    11
    Hello.

    When version 1114 came out I updated my SteamCMD server but for problems I reverted to 1112 with:

    Code:
    steamcmd + login anonymous + force_install_dir ../rf2-cmd-b + app_update 400300 validate -beta v1112 + quit
    Now that version 1115 seems stable I have tried a new server but it does not appear on the list.

    To make sure it was not a port problem, I want to update the reverted server with:

    Code:
    teamcmd + login anonymous + force_install_dir ../rf2-cmd-b + app_update 400300 validate + quit
    But it stays in version 1112.

    That could be happening?

    Thank you.
     
  5. fexee

    fexee Registered

    Joined:
    May 31, 2014
    Messages:
    39
    Likes Received:
    21
    Hi I don't know if this helps but between the + and the command shouldn't be any space e.g. steamcmd +login anonymous +force_install_dir ../rf2-cmd-b ...
     
  6. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    6,546
    Likes Received:
    2,429
    @JParra apart from the second one saying "teamcmd"? :p (I'm sure that's just a paste error into here)

    Do you always do your spaces like that? Normally each +option doesn't have a space after the + . But maybe it works that way. As far as I know your second line should work regardless of where it's run (ie whether there's another version already in that folder or not). What did you use to install the first new version?
     
  7. JParra

    JParra Registered

    Joined:
    Jul 13, 2017
    Messages:
    65
    Likes Received:
    11
    Sorry, both errors are for not checking before sending, after translating.

    Indeed it is SteamCMD and there were no spaces between the + and the command.

    Code:
    steamcmd +login anonymous +force_install_dir ../rf2-cmd-b +app_update 400300 validate +quit

    I have this code in a batch and it is the one I have always used to update servers (we now have 4 up and running).
    But this time it doesn't work to upgrade to 1115

    Will this work ?: "-beta v1115"

    Thanks again
     
  8. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    6,546
    Likes Received:
    2,429
    How did you install this one? Did it show the correct version when running?
     
  9. JParra

    JParra Registered

    Joined:
    Jul 13, 2017
    Messages:
    65
    Likes Received:
    11
    I installed it with:

    Code:
    steamcmd +login anonymous +force_install_dir ../rf2-cmd-d +app_update 400300 validate +quit
    Like the previous ones, but in "folder rf2-cmd-d"

    Then I copied the user player as I always do and changed the ports in multiplayer. The ports are open and redirected to the machine from the router, but it is not shown in the list, so I wanted to migrate one of the servers that work, to rule out that it was problems with those assigned ports.

    These are the ports that I use on our 4 servers.
    The ports of "SIMULATION" had them followed, but it gave me problems to appear in the list and in this forum they advised me these others for the server "B", that's why I followed that rule for the "D"

    http://drive.google.com/uc?export=view&id=1VoKlx_xDEUJ2o0VHkOZL6vYfrQgFtJcr
     
  10. JParra

    JParra Registered

    Joined:
    Jul 13, 2017
    Messages:
    65
    Likes Received:
    11
    Could you tell me which are the appropriate ports to have 4 servers on the same machine?

    To know if it is the problem that the server "D" does not appear in the list.

    To be removing possible causes ... Although I want anyway I want to update servers "A", "B" and "C"
     
  11. JParra

    JParra Registered

    Joined:
    Jul 13, 2017
    Messages:
    65
    Likes Received:
    11
    I can't publish an image of my port list, just a link, but these are:

    Server A (Works in version 1112)
    • HTTP TCP: 64297
    • HTTP UDP 1: 64298
    • HTTP UDP 2: 64299
    • SIMULATION: 20171
    Server B (Works in version 1112)
    • HTTP TCP: 64300
    • HTTP UDP 1: 64301
    • HTTP UDP 2: 64302
    • SIMULATION: 54298
    Server C (Works in version 1112)
    • HTTP TCP: 64303
    • HTTP UDP 1: 64304
    • HTTP UDP 2: 64305
    • SIMULATION: 20173
    Server D (Works in version 1115 but don't appear in server list)
    • HTTP TCP: 64306
    • HTTP UDP 1: 64307
    • HTTP UDP 2: 64308
    • SIMULATION: 54398

      Thanks
     
  12. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    6,546
    Likes Received:
    2,429
    @JParra Is it possible the process for server B was still running, despite you closing the GUI? That would stop it overwriting the .exe and updating the version. Just guessing.
     
  13. JParra

    JParra Registered

    Joined:
    Jul 13, 2017
    Messages:
    65
    Likes Received:
    11
    I have found one of my two problems.

    The problem was a matter of permissions, since I decided to reinstall server B and it didn't let me delete the folder, I had to empty it first and then let me delete it without problems.
    Then I installed and copied the user.
    Now it starts with version 1115 and is shown in the list.

    I only have to know why the new server "D" is not shown.

    Is there a place where I can consult a list of suitable ports to have 4 servers on the same machine?

    Thank you.
     
  14. JParra

    JParra Registered

    Joined:
    Jul 13, 2017
    Messages:
    65
    Likes Received:
    11
    I finally have all the servers running. (The problem with server D was silly my fault) But now I can't close any normally.

    They stays in the exit confirmation window but does not respond, I can only close them from the task manager.
    I had to change the names of the exe for each server. Only then can I identify which of the four servers I want to close.

    Does this happen to anyone else?

    Thanks and regards.
     
    McFlex likes this.
  15. Mr.Thor

    Mr.Thor Registered

    Joined:
    May 25, 2013
    Messages:
    227
    Likes Received:
    16
    Yes, have the same problem when closing the dedi server. It is known at S397 and they are looking for a fix. We will see, when it will come. Hopefully soon ;)
     
    JParra likes this.
  16. Goanna

    Goanna Registered

    Joined:
    Jan 19, 2012
    Messages:
    622
    Likes Received:
    405
    Yep, been like this for the last few builds...unfortunately.
     
  17. JParra

    JParra Registered

    Joined:
    Jul 13, 2017
    Messages:
    65
    Likes Received:
    11
    OK thank you very much. Well, we can only wait.

    Regards.
     
  18. McFlex

    McFlex Registered

    Joined:
    Feb 23, 2012
    Messages:
    689
    Likes Received:
    148
    When you close the server this way, no log file from the last session will be written.
    If you want a log file then just click „restart weekend“ and wait until the new session starts. Than the log file is written and you also can close the server as you normally do by clicking exit
     
    JParra likes this.
  19. JParra

    JParra Registered

    Joined:
    Jul 13, 2017
    Messages:
    65
    Likes Received:
    11
    YES, it is just what happened to us in the last race, and we had to use our own XML to generate the classification.
    Thank you very much for the contribution.
     
  20. kro388th

    kro388th Registered

    Joined:
    Jan 10, 2012
    Messages:
    643
    Likes Received:
    29
    Yes we have been dealing with this for months now .. we also get a steam error on the server 148.jpg 150.jpg
    We just upgraded or server to a RS 2016 server (we were on a 2012) so we are hoping this solvs the no exit issue ..
     

Share This Page