Latest Build Update rFactor 2 - 1.1115 Now Available!

Discussion in 'News & Notifications' started by Christopher Elliott, Aug 20, 2019.

  1. JimmyT

    JimmyT Registered

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    539
    Likes Received:
    300
    Yep fully aware that I only need to run the steam app but that uses memory and other resources which are already in high demand from rF2 server, TS3 and other apps I use to administer the server. It also uses bandwidth on the net which is at a premium for me at my current telco exchange. Everything comes at a price.
    Are you running the steam client on the server? That worked for me. You have to log into it, so you need to set up a second steam account. (maybe this is a ploy to get steam numbers up ;))
     
  2. Imre Bende

    Imre Bende Registered

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    95
    Likes Received:
    102
    Steam client? For what?

    I use the SteamCMD, i download the rFactor2 Dedicated server with it
     
  3. Mauro Milanese

    Mauro Milanese Registered

    Joined:
    Aug 21, 2019
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
  4. JParra

    JParra Registered

    Joined:
    Jul 13, 2017
    Messages:
    64
    Likes Received:
    10
    Too many doubts and problems. Now that I have my clients in 1112, I will wait to migrate the servers until this is really stable.
     
  5. JimmyT

    JimmyT Registered

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    539
    Likes Received:
    300
    Since the server updates, you have had to run a steam client on the server PC so your server can be seen in the list.
    I have a sneaking suspicion that it has something to do with not having the steam plugin anymore, as noted here.
    https://www.studio-397.com/2019/08/build-1114/
    Steam Integration Improvements
     
  6. Ari Antero

    Ari Antero Registered

    Joined:
    Jul 27, 2012
    Messages:
    1,882
    Likes Received:
    824
    It is no rule that you have to run Steam client. My servers and many others are running without Steam client and are working.
     
    juanchioooo and Goanna like this.
  7. JimmyT

    JimmyT Registered

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    539
    Likes Received:
    300
    You are absolutely correct it is not a rule, however Imre was saying that his server is not visible in the server list.
    This is why I said that he should run the client, as this has worked for a bunch of people who can't see their servers.
    My apologies if I've caused offence by trying to help.
     
    Ari Antero likes this.
  8. Goanna

    Goanna Registered

    Joined:
    Jan 19, 2012
    Messages:
    610
    Likes Received:
    388
    @JimmyT Out of interest how many servers are you running, and if more than one do you use the “+profile=playerx” method or seperate instances for each server?
     
  9. JimmyT

    JimmyT Registered

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    539
    Likes Received:
    300
    Just the one on a separate PC and no I don't use the "+profile=playerx”
    By running a steam client on the server, as many others have had to do since the update (see further up this thread), I can now see my server in the list.:)
     
  10. Goanna

    Goanna Registered

    Joined:
    Jan 19, 2012
    Messages:
    610
    Likes Received:
    388
    I was in the same boat....created a dummy steam account and logged into client on server and all worked.....Our current situation is that steam client is installed on server but not running and servers are visible. We have multiple servers using the +profile method, the downside is that json files are not updated automatically and our player1, 2, 3 & 4 still have the steam dll reference(which is supposed to be ignored) in the custom variable json whereas the original custom variable json in the original player folder has the new one about dll in exe reference.
    I might create a server using the player profile(with all the new json’s) and see if that shows.
     
  11. lagg

    lagg Registered

    Joined:
    Oct 1, 2012
    Messages:
    1,083
    Likes Received:
    742
    We use different instances, instead of different profiles, and it's working well with steamcmd
     
    Last edited: Aug 28, 2019
  12. M.Vindis

    M.Vindis Registered

    Joined:
    Apr 15, 2014
    Messages:
    60
    Likes Received:
    25
    I've notices some major fps drops happening randomly that just wasn't there before, both in single player and multiplayer
     
  13. gorgias1976

    gorgias1976 Registered

    Joined:
    Feb 25, 2012
    Messages:
    927
    Likes Received:
    82
    In our league we are having back issues with the Steam link in rFactor 2. Some freezes that happen every day around the same time 19:30 (GMT). Freezes take several seconds and completely ruin races.
    I quote what one of our members posted:

     
  14. Bernd

    Bernd Registered

    Joined:
    Jul 9, 2013
    Messages:
    897
    Likes Received:
    424
    Did you try it with deactivating the SteamPluginBuiltInto.exe now?
    That should have the same effect as to deactivate the former SteamPlugin.dll, as i would expect.
     
  15. gorgias1976

    gorgias1976 Registered

    Joined:
    Feb 25, 2012
    Messages:
    927
    Likes Received:
    82
    I haven't tested it personally, but I'll tell people to give it a try.
     
  16. Imre Bende

    Imre Bende Registered

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    95
    Likes Received:
    102
    i tried all tips. isn't working. our servers isn't on list. when one driver quit from server we have a big freeze.
    so, this build is a shit
     
    Davvid likes this.
  17. JuanP006

    JuanP006 Registered

    Joined:
    Apr 24, 2014
    Messages:
    59
    Likes Received:
    30
    @Christopher Elliott
    Last Sunday at our first VRC league pre-season race at Toban, several drivers had severe freezes during the race, including freezes when someone left the server. Freezes started happening with this new update. Before this release, freezes were a thing of the past for us, but obviously something happened with this update.

    I have seen other members mentioning this issue here in the forums, but I have not seen any acknowledgement by S397 that this is being looked at. My apologies in advance if this has been mentioned elsewhere. Hopefully this can be fixed soon as we are about to start our season.

    Cheers, JPA.
     
  18. Stefan_L_01

    Stefan_L_01 Registered

    Joined:
    Nov 18, 2012
    Messages:
    333
    Likes Received:
    151
    Do you maybe have other dedis running on same server in a 24h rythm to load tracks, change session?
     
  19. Depco

    Depco Registered

    Joined:
    Jun 16, 2014
    Messages:
    808
    Likes Received:
    477
    This was something I was curious about too. At the time of our race we had 2 additional dedicated served running on the machine. I dont know that we can tell, but i thought that maybe when the other servers were changing sessions there may have been a brief hiccup on the server hosting the race. We also had a couple drivers, Juan above and I, who were booted from the server at the session change from practice to Qual. This also had been a thing of the past and hopefully was only a one off event.
     
  20. Imre Bende

    Imre Bende Registered

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    95
    Likes Received:
    102
    1 problem is solved

    We updated our Windows 7 server to fresh version, restart, and our servers are visible in list
     

Share This Page