[REL] The New UI is Here! (Instructions on How to Opt-in)

Discussion in 'News & Notifications' started by Christopher Elliott, Dec 19, 2019.

  1. Daniele Vidimari

    Daniele Vidimari Registered

    Joined:
    Apr 20, 2016
    Messages:
    649
    Likes Received:
    576
    Would be nice to have a "back to main menu" button here, which leads me to the next point: one click on a favourite server in the race tab is enough to join it, maybe would be better if it requires 2 clicks, or a join button.

    Cattura4.PNG
     
  2. altonsmith

    altonsmith Registered

    Joined:
    Jan 2, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I have an issue if I use the replays in the garage it sets my vertical FOV to 33 even though I keep setting it to 60
     
  3. felirrari

    felirrari Registered

    Joined:
    Oct 10, 2014
    Messages:
    122
    Likes Received:
    70
    I don't know if it was already reported but I was racing on championship which uses Tatuus FT-60, setup was semi fixed but no option was available to modify, and I had to opt out from beta to old UI, so I could modify some setup itens. I had another problem: replay using the bar to rewind on monitor was not working. Also, I tried to screenshot using Nvidia Experience on the new UI but nothing happened, and using old UI was ok.
     
    Last edited: Mar 5, 2020
    mixer61 and Daniele Vidimari like this.
  4. JimmyT

    JimmyT Registered

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    788
    Likes Received:
    485
    I still get VERY stuttery graphics while using the new UI (oculus in VR). Seems to be like the physics stutters, when I go over ripple strips or rough surfaces it seems worse. I don't get this anywhere near as much in old UI :(
    Sooo disappointing that I can't use new UI, if it becomes the default without solving this issue then I'm sunk as it's impossible to drive like that.:(
     
  5. R.Noctua

    R.Noctua Registered

    Joined:
    Jan 9, 2020
    Messages:
    100
    Likes Received:
    94
    365960_screenshots_20200220190056_1.jpg

    Is there any way to fix this? Besides CtrlAltDel?
     
  6. ADSTA

    ADSTA Registered

    Joined:
    Nov 19, 2011
    Messages:
    1,995
    Likes Received:
    1,340
    What exactly is "this"?
     
  7. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    7,753
    Likes Received:
    3,315
    I had a quick go, can see what a lot of people have reported earlier re layout, responsiveness, loading and transition times being long. Layout seemed very underutilised in offline play (maybe it's slightly better online, though I've seen reports of chat not always being visible which is a big negative for me).

    Most things were seemingly in and functional, but for example going into controls and looking at pedal inputs it looked like 5-10fps, which just 'feels' horrible. Whatever is going on behind the scenes, from a user point of view all I'm doing is checking what the simple graphs are doing, and it feels like I'm on a 386.

    Some of my 'discomfort' probably just comes down to a slightly different layout (took me a while to find the session info on the main garage screen, for example), I'll wait for another version or two before giving it a longer go and getting a bit more accustomed.
     
    Emery, Prodigy and bwana like this.
  8. R.Noctua

    R.Noctua Registered

    Joined:
    Jan 9, 2020
    Messages:
    100
    Likes Received:
    94
    Sometimes the pit-interface becomes white as in the photo and nothing can be done. Only a reboot helps.
    It happens the first time enter the game.
     
  9. bwana

    bwana Registered

    Joined:
    Dec 25, 2011
    Messages:
    2,137
    Likes Received:
    1,037
    Thanks , saves me trying it just yet, always value your input Lazza ..
     
  10. ADSTA

    ADSTA Registered

    Joined:
    Nov 19, 2011
    Messages:
    1,995
    Likes Received:
    1,340
    Thank you.
    I didn't realise the white area was actually game screen.
     
    R.Noctua likes this.
  11. Prolligan

    Prolligan Registered

    Joined:
    Jun 17, 2013
    Messages:
    14
    Likes Received:
    1
    Hello, why does my Rfactor 2 not start in the new public-beta UI with my 32:9 SAMSUNG C49HG90DMU screen. It always crashes. Everything works great with the old UI.
     
  12. Depco

    Depco Registered

    Joined:
    Jun 16, 2014
    Messages:
    854
    Likes Received:
    523
    Make sure your resolution is set correctly. Sometimes the resolution get set incorrectly and that can cause crashed upon loadup.
     
  13. Prolligan

    Prolligan Registered

    Joined:
    Jun 17, 2013
    Messages:
    14
    Likes Received:
    1
    My resolution is 3840 x 1080.
    With the Old UI is all perfect. Why Starting rF2 not with this Resolution in the new UI?
     
    Last edited: Mar 8, 2020
  14. ayrtonforever

    ayrtonforever Registered

    Joined:
    May 31, 2017
    Messages:
    177
    Likes Received:
    76
    how can we host a server in new UI? i'm struggling to find this option
     
  15. ADSTA

    ADSTA Registered

    Joined:
    Nov 19, 2011
    Messages:
    1,995
    Likes Received:
    1,340
    There's a fairly obvious reason why you are struggling. ;)
     
  16. ayrtonforever

    ayrtonforever Registered

    Joined:
    May 31, 2017
    Messages:
    177
    Likes Received:
    76
    i was hoping it was my fault :D
     
  17. ADSTA

    ADSTA Registered

    Joined:
    Nov 19, 2011
    Messages:
    1,995
    Likes Received:
    1,340
    I even briefly installed the new UI just to check. ;)
     
  18. delpinsky

    delpinsky Registered

    Joined:
    Jan 12, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    Hi guys, I finally tried the new UI after a long time not playing rF2, but...
    upload_2020-3-12_2-27-11.png
    I'm stuck here forever, in loop, until I click cancel and then I can play, but then again, it's required to a package that won't make the UI to start correctly. Any idea how to solve this? I tried searching but I can't find a solution.
     
  19. ayrtonforever

    ayrtonforever Registered

    Joined:
    May 31, 2017
    Messages:
    177
    Likes Received:
    76
    just opt out beta, start rf2, wait for package install and then opt in again
     
  20. delpinsky

    delpinsky Registered

    Joined:
    Jan 12, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    @ayrtonforever
    It seems like it's working, completely uninstalling rF2... it's now installing correctly the packages one by one
     

Share This Page