Rfactor2 The VR thread -settings & tips

Discussion in 'General Discussion' started by Adrianstealth, Apr 30, 2017.

  1. rogue22

    rogue22 Registered

    Joined:
    Jan 14, 2012
    Messages:
    261
    Likes Received:
    18
    If anything I'm just trying to get the mirrors to show something. Right now they show the left and right sides of the track.
     
  2. metalnwood

    metalnwood Registered

    Joined:
    Dec 31, 2011
    Messages:
    164
    Likes Received:
    4
    Agreed. VR has just brought me back to RF2 so a few things to figure out. On the UFS2000 cars the mirrors may as well not be there. Not sure if there is some adjustment of the mirrors. I dont care so much about having the view move when I move as long as they can point in a direction that is useful.

    Just found out why wheel rotation has never worked for me. I didnt know previously that with an OSW it doesnt work and you have to change in the driver the wheel rotation for each car...
     
  3. MarcG

    MarcG Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    6,595
    Likes Received:
    1,898
    I'm at work so can't remember the exact key bindings, but hold down shift + arrow keys to move mirrors up/down/left/right, then there's another key bind to move mirrors individually. Look in your player.JSON file as I believe it's described in there.
     
  4. metalnwood

    metalnwood Registered

    Joined:
    Dec 31, 2011
    Messages:
    164
    Likes Received:
    4
    Thanks Marc, I will follow up on that.
     
  5. Kokomo

    Kokomo Registered

    Joined:
    Oct 17, 2010
    Messages:
    119
    Likes Received:
    19
    I think it's ctrl (left) or alt (right) + the keys for moving the seat that you have to map, and they will move the mirrors instead
     
  6. Narrowbackwing

    Narrowbackwing Registered

    Joined:
    Jan 12, 2012
    Messages:
    425
    Likes Received:
    155


    "Self In Rearview":"",
    "Self In Rearview#":"Empty for nothing, * for everything, otherwise list comma-delimited instances you want _removed_",

    It works but they have a problem, see my Quote above ---- change to this in player J.SON----------------------------------- "Self In Rearview":"true"-----------------------
     
  7. Adrianstealth

    Adrianstealth Registered

    Joined:
    May 28, 2012
    Messages:
    4,471
    Likes Received:
    994
    Mirrors are an fps hog
    Is there a way to reduce reflection distance ?

    Think they can move with head as there is a line in the .JSON file but again it will increase PC load

    The mirror angle adjustment seems broken. ( ctrl or shift + seat move keys )
     
  8. Sento Siete

    Sento Siete Registered

    Joined:
    Jan 11, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I have an issue with the Oculus, from time to time (sometimes each 30 seconds sometimes each 10 seconds) I see a flash of white light, It takes less than half a secong but is very anoying
    I've tried with different video settings and always is the same
    Someone knows why it happens and how can I correct it?
     
  9. Kokomo

    Kokomo Registered

    Joined:
    Oct 17, 2010
    Messages:
    119
    Likes Received:
    19
    That's probably SteamVR at it again. For some reason you are dropping too many frames and it sends you to the steamvr white room for a few miloseconds and then comes back
     
    Sento Siete likes this.
  10. Adrianstealth

    Adrianstealth Registered

    Joined:
    May 28, 2012
    Messages:
    4,471
    Likes Received:
    994
    Try reducing your settings
    It could be steam system kicking in due to frame dropping
    ( your working your pc to hard )

    You really want some spare headroom
     
    Sento Siete likes this.
  11. MarcG

    MarcG Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    6,595
    Likes Received:
    1,898
    That's SteamVR, I only get that issue since it updated last week (no other non SteamVR games suffer), there is a hack posted in the RaceRoom forums (community support) that fixes it to an extent.
     
    Sento Siete likes this.
  12. Shawn Jacobs

    Shawn Jacobs Registered

    Joined:
    Aug 7, 2016
    Messages:
    101
    Likes Received:
    92
    Anyone have an issue with the game just crashing to desktop after the initial rf2 load screen? It seems fine when I first load on reboot but if I exit the game and try and reopen it, it just crashes.

    The work around I found was to untick steam theatre in the properties of rf2, but now it says the game will run on the desktop and cause performance issues, instead of the usual the game will launch in hmd, I haven't noticed a performance issue doing this but thought I'd check if anyone has a proper fix.

    Also is there a way to adjust the ppd besides editing the steam files, in ac and I Racing you can do it in the actual game files so that I can have it set to suite the specific game, changing steam settings will screw them up unfortunately.
     
  13. MarcG

    MarcG Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    6,595
    Likes Received:
    1,898
    You can adjust PPD in SteamVR now, that was added recently.
     
    Shawn Jacobs likes this.
  14. Andy Garton

    Andy Garton Registered

    Joined:
    Jan 10, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    The crash on startup happens for me if I start SteamVR manually before starting the rF2 launcher. I have to start the launcher first, then SteamVR, then the game (if I don't start SteamVR manually I don't get any FFB, as per the release notes).
     
    Shawn Jacobs likes this.
  15. Bruce0440

    Bruce0440 Registered

    Joined:
    Apr 26, 2017
    Messages:
    77
    Likes Received:
    19
    I don't know it's a bug but when i'm in the garage -general, the UI don't show the square with the relation of the gears, is black and if you pass the stik over the numvers of the gears only you see the white file with rpm and line with km/h. Is imposible for me make a setup Carlos.
     
  16. wmann

    wmann Registered

    Joined:
    Feb 19, 2012
    Messages:
    165
    Likes Received:
    105
    Thanks!
     
  17. hangon

    hangon Registered

    Joined:
    Aug 14, 2012
    Messages:
    68
    Likes Received:
    28
    Thanks for reply..but..when I set my room config previously , I had it at room scale because alot of the other vr games I play require that. The other driving sims that use vr eg; Assetto,Race room,pcars.,work fine right away ,meaning the UI menu is right in front of me, I'm sitting in my simrig looking at monitor directly in front of me. Why does rf2 not ?...Instead of reconfiguring my room scale setup is there anywhere in the vr config files in rf2 that I could go and change ?
     
  18. vegaguy5555

    vegaguy5555 Registered

    Joined:
    Jan 28, 2017
    Messages:
    908
    Likes Received:
    492
    I only use one. Works fine.
     
  19. The Iron Wolf

    The Iron Wolf Member

    Joined:
    Feb 20, 2016
    Messages:
    971
    Likes Received:
    922
    Two sensors work fine with SteamVR as well.
     
  20. Adrianstealth

    Adrianstealth Registered

    Joined:
    May 28, 2012
    Messages:
    4,471
    Likes Received:
    994
    Not using cloud cover ,
    Clear blue skies until clouds optimised
     

Share This Page