AMD GFX card performance issues, report directly to AMD here (link in thread)! Let's

Discussion in 'General Discussion' started by Spinelli, Jan 8, 2014.

  1. Bjørn

    Bjørn Registered

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    1,699
    Likes Received:
    627
    MarcG, I agree :)
     
  2. Bjørn

    Bjørn Registered

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    1,699
    Likes Received:
    627
  3. ChristosGR

    ChristosGR Registered

    Joined:
    Jan 4, 2014
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Guys I have huge problems with my r9 290. The game is constantly stuttering and laggy. Although I get around 60 fps sometimes, it feels like 25 or so. Is there any way to least make the game a bit more playable for AMD users?
     
  4. Bjørn

    Bjørn Registered

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    1,699
    Likes Received:
    627
    Not really it seems :/

    Patience my friend... Hopefully ISI will fix it...
     
  5. MarcG

    MarcG Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    6,684
    Likes Received:
    1,987
    have you tried any of the Sync options? Got the latest drivers?
    No stuttering at all for me on my overclocked HD7850.
     
  6. ChristosGR

    ChristosGR Registered

    Joined:
    Jan 4, 2014
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    No I have sync off. Which of these options is the best for AMD cards?
    Yes I have the latest beta drivers.
     
  7. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    8,581
    Likes Received:
    3,859
    Here's a tip: try asking in one thread.
     
  8. Bjørn

    Bjørn Registered

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    1,699
    Likes Received:
    627
    Calm down :) He's desperate for an answer or solution, as he has just bought a nice new graphics card which he thought would handle most.....
    Imagine how frustrating it must be?
     
  9. Nand Gate

    Nand Gate Banned

    Joined:
    Jan 21, 2012
    Messages:
    471
    Likes Received:
    12
    Simple solution: Employ a developer with experience optimizing nV optimised engines for AMD. This is not a new or uncommon problem.

    EDIT: BTW it is time you re-charged the people who were here from the very start, but only paid the initial fee - like me.

    It has been long enough and you have done enough development. Then you can afford that new, external knowledge professional/s, and get some AMD optimization under the belt.

    Pretty important stuff.
     
    Last edited by a moderator: Jan 13, 2014
  10. Bjørn

    Bjørn Registered

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    1,699
    Likes Received:
    627
  11. Spinelli

    Spinelli Banned

    Joined:
    Jan 28, 2012
    Messages:
    5,290
    Likes Received:
    31
    If I remember correctly there were only 2 selections, "catalyst 13.11 beta" and "previous driver". I could be completely wrong though lol.
     
  12. ChristosGR

    ChristosGR Registered

    Joined:
    Jan 4, 2014
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    I have contacted the ISI support and they told me this :
    Can you attach a copy of your dxdiag report so we can pass this on to the programmers so they can make a better informed response to your inquiry?

    To send us a dxdiag report:
    1. Click on Windows Start
    2. Click on Run...
    3. Type in dxdiag and press enter
    4. When dxdiag is finished gathering information, click on the [Save All Information] button
    5. When the Save As... dialog opens, save the dxdiag.txt file to your desktop
    6. Reply to this email and attach the dxdiag.txt file as an attachment
     
  13. gneffio

    gneffio Registered

    Joined:
    Jan 6, 2012
    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    I can't reach this 4gb limit, somehow if I hit the 3gb limit the the .exe crash... And no, I have more than 4gb, I have 8gb... I've recently bought rF2 but this AMD issue is really bad, I can manage 60 fortunately in a good amount of cases with my 6850 cf, but then I have a lot's of LOD issue with the Civic (the cars in 100-150mt from seems like no roof and no windshields!). Don't know why I have this issue with RAM, never happened with other sims. That' shad because I really like so much the live track rubber, variable weather and the tyre model... Let's see how it evolves.
     
  14. John

    John Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    1,085
    Likes Received:
    113
    What version of Windows are you using? Because the 3gb thing sounds like you have a 32 bit windows installed. If this is the case, then your PC will never use more than 3.5gb of ram, regardless what is physically installed in your mainboard. I still can't understand why 32 bit OS's still get installed today, they limit everything so much.
     
  15. Barf Factor

    Barf Factor Registered

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    397
    Likes Received:
    2
  16. gneffio

    gneffio Registered

    Joined:
    Jan 6, 2012
    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    Sorry, forgot to mention my PC spec:
    Windows 7 64bit
    AMD Phenom II 955BE @3.7
    AsRock Extreme4
    Corsair Vengeance 1600mhz 8Gb
    AMD HD 6850 CrossFireX @850/1100
    SSD Corsair Force 3 60Gb
    Western Digital 1Tb(Sim installed here)

    And those are my setting inside the sim

    [​IMG]
    [​IMG]

    I've also tried to disable mirror and I've got no more stuttering or fps issue, instantly went to 60 FPS at NordSchleife from 33-35, but i have to drive always in last position to drive without mirrors :) and i don't like to be last!

    Seriously, i see a lot of great potential in this sim, but i would like to find it enjoyable, even with all low/off i have this fps issue with mirrors on.
     
  17. drako90

    drako90 Registered

    Joined:
    Aug 28, 2012
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
  18. 88mphTim

    88mphTim Staff Member

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    10,725
    Likes Received:
    126
    I had that card before my update and didn't have problems, either. I think that card has magic powers. :)
     
  19. MarcG

    MarcG Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    6,684
    Likes Received:
    1,987
    I've overclocked to above HD7870 and there's more juice in there to be had one day, think the most I got was a 25% increase IIRC.
     
  20. 88mphTim

    88mphTim Staff Member

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    10,725
    Likes Received:
    126
    IIRC the 7850 outperformed many later cards anyway. Awesome card. The bearings started to go in my fan though, so it sounded like I was trying to feed a cat through a tree chipper.
     

Share This Page