HOW TO: Creating a RaceEvent with Paid Content

Discussion in 'Hosting Help' started by Christopher Elliott, Aug 1, 2017.

  1. Christopher Elliott

    Christopher Elliott Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 31, 2014
    Messages:
    3,848
    Likes Received:
    3,707
    Creating a RaceEvent and Hosting with paid content from the item store:
    If you are hosting with SteamCMD dedicated server please also see this thread.

    The procedure for making a RaceEvent is the same as with free content - with one exception

    Make a RaceEvent by following this Guide

    When choosing the car in Step 4 - Adding Tracks and Cars make sure and only select the update version.

    For example with the McLaren you will have v100 and v101 installed.

    Select only v101 in the track selection window.

    Then proceed to finish up the RaceEvent as you normally would.

    And that's it :)
     
    Last edited: Aug 1, 2017
  2. wrxxy

    wrxxy Registered

    Joined:
    May 17, 2012
    Messages:
    282
    Likes Received:
    69
    Thx again...
     
  3. Rooney

    Rooney Registered

    Joined:
    Oct 25, 2011
    Messages:
    39
    Likes Received:
    10
    I'm trying to host on my dedicated server, but components won't install with mod manager as I usually do on the server.
    How to solve it?
     
  4. Alex72

    Alex72 Registered

    Joined:
    Dec 27, 2016
    Messages:
    635
    Likes Received:
    381
    Are you setting it up for us all with the 650? :cool:
     
  5. Rooney

    Rooney Registered

    Joined:
    Oct 25, 2011
    Messages:
    39
    Likes Received:
    10
    If I manage to do it, it would be without pass for those who own it.
     
    bwana and Alex72 like this.
  6. Christopher Elliott

    Christopher Elliott Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 31, 2014
    Messages:
    3,848
    Likes Received:
    3,707
    I'm writing another short guide in that :) Incoming
     
    Emery, Rooney and Alex72 like this.
  7. Depco

    Depco Registered

    Joined:
    Jun 16, 2014
    Messages:
    720
    Likes Received:
    378
    I am using Noel's GetMod Manager and was unable to get Rouen to show on the track list when creating the mod. I ended up using Sebring as the test track instead.
     
  8. Denis Mitchell

    Denis Mitchell Registered

    Joined:
    Aug 5, 2017
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Hello everyone.

    thank you for some of the great post helping with the server. I had issues running SteamCMD so just bought the game for a server, so now i have a server that works.
    Today i decided to buy the DLC for server and my machine. I do the 1.01 car choice in the MAS2 program and that works fine, however when i run the server and select my mod, it shows vehicle blank.

    I did notice when it installed the car in rF2, it does 1.0 first then fails on 1.01 saying its already installed. Looking in the folders i see the 1.0 folder has 4 files while 1.01 only has 2.

    Anyone else have the issue of a solution for me?
    Would love to be able to run this car and the upcoming Gt3 cars in a server.

    Many thanks.
     
  9. Denis Mitchell

    Denis Mitchell Registered

    Joined:
    Aug 5, 2017
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Just to clarify...

    I create the MAS2 file part fine if I only select the Mclaren 650s 1.01, if i select both i get a error about duplicate files, but I have read we must only use 1.01, so create the with only 1.01 and it creates. I then open the server and select my file and then vehicle selection comes up and is blank.
     
  10. Christopher Elliott

    Christopher Elliott Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 31, 2014
    Messages:
    3,848
    Likes Received:
    3,707
    How did you install the Mclaren?
     
  11. Denis Mitchell

    Denis Mitchell Registered

    Joined:
    Aug 5, 2017
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Hi Christopher.

    I bought it in store, then authorized it. Then i opened rF2 and it did its workshop ync and downloads it. It did give the "component already installed / mclaren_650S_GT3_2017 1.01" error though, showing 1.0 was fine.

    I can still play and can still join other servers with it no problem!
     
  12. Christopher Elliott

    Christopher Elliott Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 31, 2014
    Messages:
    3,848
    Likes Received:
    3,707
    Thanks Denis, so v100 is installed but not v101?
     
  13. Denis Mitchell

    Denis Mitchell Registered

    Joined:
    Aug 5, 2017
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    I am running the server on DX9, updated it to DX11 now to see if thats a issue.

    That made no difference. Uploaded the issue, server mas2 part is don but dedicated server sees no cars when loading.
     

    Attached Files:

  14. Denis Mitchell

    Denis Mitchell Registered

    Joined:
    Aug 5, 2017
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Well it gave that error, but files are there, 1.0 folder has 4 files and 1.1 has 2 files.
    I tried doing a verify, which said 2 files changed or updated. No change though.
     
  15. Denis Mitchell

    Denis Mitchell Registered

    Joined:
    Aug 5, 2017
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Uninstalled it, then launched rF2 and Steam workshop updates giving this...this error happens on both my machines with different licences and on other friends.
     

    Attached Files:

  16. Denis Mitchell

    Denis Mitchell Registered

    Joined:
    Aug 5, 2017
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    But even with that error, it still will drive, and I can still join other servers, I just cant create a server with this car. Any other car is no problem, but as soon as i try this car i have a issue.

    If i just choose 1.01 when creating a server file in the MAS utility, then when i run the server i have the blank vehicle selection.
    If i choose 1.0 and 1.01 when creating the server file, i get this error...
     

    Attached Files:

  17. Christopher Elliott

    Christopher Elliott Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 31, 2014
    Messages:
    3,848
    Likes Received:
    3,707
    Can you post a screenshot of Mod Manager please
     
  18. Denis Mitchell

    Denis Mitchell Registered

    Joined:
    Aug 5, 2017
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Thanks very much for your help so far!

    These are the 2 pics, first is as i opened it, it is then looking in bin32 folder, second is if i changed the location of install and packages.
     

    Attached Files:

  19. Christopher Elliott

    Christopher Elliott Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 31, 2014
    Messages:
    3,848
    Likes Received:
    3,707
    ok it doesn't look like you have the unlock keys loaded, this server is using the World icon from the Launcher?
     
  20. Denis Mitchell

    Denis Mitchell Registered

    Joined:
    Aug 5, 2017
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    You have lost me lol...what is the unlock keys or how do i activate that?
    Server using icon from launcher yes so its running the dedicated bin64 file.
     

Share This Page