HOW TO: Creating a RaceEvent with Paid Content

Discussion in 'Hosting Help' started by Christopher Elliott, Aug 1, 2017.

  1. joekart

    joekart Registered

    Joined:
    Dec 24, 2011
    Messages:
    55
    Likes Received:
    33
    That's what i did for bin files, thanks.
    But you say to install the mod with the mod manager, but how did you get the mod?
    Personally I copied the mod in the folder installed on my personal game and pasted in installed on the dedicated server. So, in the modmanager it is already marked installed.
    Maybe the mistake is there?
    Thank you!
     
  2. Goanna

    Goanna Registered

    Joined:
    Jan 19, 2012
    Messages:
    1,414
    Likes Received:
    963
    It's not what you said in your previous post, no mention about copying bin file from server to local, but no matter, lets get this sorted.

    On your dedi server;
    1. Delete all the bin files in userdata folder.
    2. Under your Installed/vehicles folder delete the 2 KartSim kart folders.
    On you local machine;
    1.Delete the bin files from your userdata folder.

    On your local machine navigate to ....Steam/steamapps/workshop/content/365960 and look for two folders 1344542862 and 1344546612( that's the 2 folders that house the karts)....copy the rfcmp files in those 2 folder (4 of them) and paste them in your packages folder on your server.
    Start the server and exit at the load track screen.
    Copy the newly created bin file to your local computer.
    Start local computer in Single Player mode and exit.
    Copy bin files from local computer to your server.
    Run modmgr.exe from the server's bin32 folder.
    You then should see that the karts are not installed, so highlight both and click install.
    When that is done you should see 2 "bold" items saying updates are available, highlight both and click update.
    You can then create your vmod, when you get to vehicle selection you will see two of them, only select the highest numbered one for each kart.
    Fire up the server and test.

    Easy peasy :D
     
  3. joekart

    joekart Registered

    Joined:
    Dec 24, 2011
    Messages:
    55
    Likes Received:
    33
    Goanna! you're the man!!!!;)
    thanks a lot for your help
    Thank you for your excellent explanation and your patience.
    it works now.
    What got me out of misery is: On your local machine navigate to ....Steam/steamapps/workshop/content/365960 and look for two folders 1344542862 and 1344546612( that's the 2 folders that house the karts)....copy the rfcmp files in those 2 folder (4 of them) and paste them in your packages folder on your server.

    I hope they will simplify all that with the famous update.
    Easy lol:D
     
    Last edited: Apr 9, 2018
    Goanna likes this.
  4. Wishmaster

    Wishmaster Registered

    Joined:
    Nov 30, 2012
    Messages:
    315
    Likes Received:
    32
    Any solution when i try to install the kart via modmgr and after the install it says still no and it is not possible to install the update. Looking in locations or vehicle shows it is installed.
     
  5. Goanna

    Goanna Registered

    Joined:
    Jan 19, 2012
    Messages:
    1,414
    Likes Received:
    963
    Are you running modmgr from the server's bin32 folder? Can you post screenshot of your mod manager.
     
  6. Wishmaster

    Wishmaster Registered

    Joined:
    Nov 30, 2012
    Messages:
    315
    Likes Received:
    32
    Ok. This problem is solved. But using version 1.13 of the karts. But now when starting the server there are no vehicles. Using the same vmod offline and everything is fine.
     
  7. Goanna

    Goanna Registered

    Joined:
    Jan 19, 2012
    Messages:
    1,414
    Likes Received:
    963
    hmmm, struggling now.... have you tried to create a brand new vmod on the server?
     
  8. philmcqueen

    philmcqueen Registered

    Joined:
    Mar 14, 2011
    Messages:
    695
    Likes Received:
    2,288
    I will post my issue here :

    The updated version is selected creating the package regarding cars:

    ErrorComputingModSig_02.PNG

    I only see in the "teams" section the bentley one (maybe normal)
    ErrorComputingModSig_03.PNG

    And the error once package "clicked"
    ErrorComputingModSig.PNG
     
  9. philmcqueen

    philmcqueen Registered

    Joined:
    Mar 14, 2011
    Messages:
    695
    Likes Received:
    2,288
    Little "up"

    No one know this little issue ?
     
  10. ceecee

    ceecee Registered

    Joined:
    Jan 10, 2012
    Messages:
    691
    Likes Received:
    286
    Everything looks normal to me.
    Have you tried it after selecting both versions of each car ? (i.e. Bentley 1.96 and 1.971 etc.)
     
  11. philmcqueen

    philmcqueen Registered

    Joined:
    Mar 14, 2011
    Messages:
    695
    Likes Received:
    2,288
    @ceecee , i´ve only try , always the higher update.

    I will try ;)
     
    Adrianstealth likes this.
  12. Adrianstealth

    Adrianstealth Registered

    Joined:
    May 28, 2012
    Messages:
    4,578
    Likes Received:
    1,072
    even the suffering of others on this subject is painful to read )-:
     
  13. OldSchwede

    OldSchwede Registered

    Joined:
    Dec 7, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    i have the same prob we philmcqueen what can do??
     
  14. Indra Feryanto

    Indra Feryanto Registered

    Joined:
    Oct 18, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I also have a problem with paid Vehicles, I've managed to make the package, select all the track and cars. Yes i've installed all the paid content with no errors (put the licensed in userdata). The problem is when i tried to make the mod online, There are no Vehicles in the Vehicle list, only the track listed. Tried free mod, no problems. i am running 2 server, and it worked before without any problem ( server 1 Paid mod), server 2 (Free mod), help please
     
  15. Goanna

    Goanna Registered

    Joined:
    Jan 19, 2012
    Messages:
    1,414
    Likes Received:
    963
    Have I read this right, you've added new paid content and now cars are not visible to select? Did you rerun the unlock process again when you added the new paid content?....it needs to be done every time you add new paid content.
     
  16. Indra Feryanto

    Indra Feryanto Registered

    Joined:
    Oct 18, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I didn't do anything like adding new paid content. I just restart my server in order to change the duration of the race. The vehicles were there before, but now its empty. By unlocking you mean putting license script to a working node right?
     
  17. philmcqueen

    philmcqueen Registered

    Joined:
    Mar 14, 2011
    Messages:
    695
    Likes Received:
    2,288
    Hello, it works fine for me now .
    In this window if you have different car version, only choose the higher one.Example:

    Audi R8 GT 1.00
    Audi R8 GT3 1.01

    Choose the second one. Do the same with other car and don´t miss the point to use CTRL /Shift for multiple selection
     
  18. Indra Feryanto

    Indra Feryanto Registered

    Joined:
    Oct 18, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Here what i did.
    1.I've Uninstall and reInstall the paid mod with no error.
    2. Chose the latest ver of the paid mod and repackage with no error.
    3. Install the mod - success
    4. Run the Server, no Vehicle on the vehicle list window....
    5. Help
     
  19. Indra Feryanto

    Indra Feryanto Registered

    Joined:
    Oct 18, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
  20. lagg

    lagg Registered

    Joined:
    Oct 1, 2012
    Messages:
    3,043
    Likes Received:
    1,959
    You can install the content without the key, but it will not work.
     

Share This Page