Urgent testing of release candidate Build 772

Discussion in 'Technical Archives' started by 88mphTim, Jul 3, 2014.

  1. DocJones

    DocJones Registered

    Joined:
    Jan 26, 2011
    Messages:
    403
    Likes Received:
    4
  2. 88mphTim

    88mphTim Staff Member

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    10,725
    Likes Received:
    124
  3. 88mphTim

    88mphTim Staff Member

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    10,725
    Likes Received:
    124
    Ah, I see, thanks. ;)
     
  4. DocJones

    DocJones Registered

    Joined:
    Jan 26, 2011
    Messages:
    403
    Likes Received:
    4
    Are both of your replies directed to my post?
     
  5. Ari Antero

    Ari Antero Registered

    Joined:
    Jul 27, 2012
    Messages:
    1,882
    Likes Received:
    824
    I have tested 32 and 64 bit.

    -Fixed a typo where the Real Road Time Scale setting for qualifying was used for race and vice versa.- Works fine.

    -Fixed issue with crash on exit.- I don`t have this problem with build 770, but it works fine with build 772.

    -Fixed MP Lobby not scrolling correctly after item was selected.- Works fine.

    -Fixed launcher startup crash- Don`t have this one with build 770, works fine with 772 also.

    -Fun2Race.net-XIII- is online , no password :)
     
    Last edited by a moderator: Jul 3, 2014
  6. Scott Beck

    Scott Beck Registered

    Joined:
    Jan 3, 2012
    Messages:
    138
    Likes Received:
    2
    Thanks tjc
     
  7. tjc

    tjc Member

    Joined:
    Jun 4, 2012
    Messages:
    5,817
    Likes Received:
    307
    Your welcome Scott...
     
  8. Rony1984

    Rony1984 Registered

    Joined:
    May 10, 2012
    Messages:
    485
    Likes Received:
    22
    Hi guys,

    no showroom issues here for me, but uptill now:

    1. had several CTD's when exiting a race. These CTD's have been occuring here on my system throughout all builds going back to the first ones, with and without full fresh installs. I'm not sure to what exactly this line applies: -Fixed issue with crash on exit.-, but at least this issue isn't solved for me. I recorded the CTD with fraps(occurs also without fraps, as I never had it running before), but fraps crashes along with rf2 so the error message isnt visible. I'll upload the vid if necessary.

    2. In a session with full rain settings, there are parts of the track, main straight a.o., where the rain acts like an on/off button. The rain dissapears intermittently while the sound effect keeps on going. I tested this with other ISI tracks, see post #38 below, where the issue occurs as well. Here my GFX and race session settings plus a link to a short vid.

    View attachment 13434

    View attachment 13435

     
    Last edited by a moderator: Jul 4, 2014
  9. YoLolo69

    YoLolo69 Registered

    Joined:
    May 28, 2012
    Messages:
    974
    Likes Received:
    4
    Problem tested and reproducible 100% with B770 and B772, both 32 and 64bit, with F3 Eve, could be linked to this gmt change I guess, just specifying it in case it's useful:

    If you select another weather than Sunny, third party track Neva Ring crash as soon as the practice screen want to display the small monitor.

    If you select Sunny Weather, this track don't crash but some weird reflections appear on the track like if the road was wet.

    Edit: and BTW: I confirm with B772 both bits flavor what I saw with B770: F3 Eve have disconnected suspension for car you are not focused ON. E.g. chase view and it's ok, unzoom the camera to view rear suspension of AI behind you and suspension disconnected for the AI.

    Edit: Sorry, I guess I should had not added those problems above as they appear also in B770:
     
    Last edited by a moderator: Jul 3, 2014
  10. Scott Beck

    Scott Beck Registered

    Joined:
    Jan 3, 2012
    Messages:
    138
    Likes Received:
    2
    772 32bit and 64bit are working perfect for me. Did a clean install then moved my CMS rfmod along with the URD EGT cars from 660 in and no problems at all. I don't use any ISI cars and only have 1 ISI track, so I can't comment on much of ISI's content. All seems fine. No CTD. Although I haven't had that problem for many, many builds.
     
  11. Tosch

    Tosch Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    1,872
    Likes Received:
    51
    Confirm both bugs.
     
  12. 88mphTim

    88mphTim Staff Member

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    10,725
    Likes Received:
    124
    Thanks a lot, guys, it does look like it won't be as quick a release as hoped due to the things not fixed in 772. Things will probably happen after the weekend, I assume.
     
  13. 88mphTim

    88mphTim Staff Member

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    10,725
    Likes Received:
    124
    Yup, quick read first reply. Proper read second reply.
     
  14. PlickBadger

    PlickBadger Registered

    Joined:
    Jan 12, 2012
    Messages:
    534
    Likes Received:
    8
    Thanks ISI for all your hard work! It really is very much appreciated. Hope everyone has a great weekend!
     
  15. YoLolo69

    YoLolo69 Registered

    Joined:
    May 28, 2012
    Messages:
    974
    Likes Received:
    4
    Same with Panoz 0.95. Start a race in chase view, make a 180 degree turn to see front of your car and front of the AI Panoz on your side (zoom out), let the AI drive your car (I), watch front suspension of AI car on your side and compare with yours, AI suspensions are disconnected from wheels.

    And yes, Thanks ISI for all your work, and courage! :)
     
  16. Oriol

    Oriol Registered

    Joined:
    Jan 6, 2012
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Hi, what is the pasword of the server build 772 of ISI?
    thanks,
    Oriol
     
  17. tjc

    tjc Member

    Joined:
    Jun 4, 2012
    Messages:
    5,817
    Likes Received:
    307
    Ok, it seems this was just a shaders issue, not a build issue. A rebuild of the shaders fixed it up. :)
     
  18. Rony1984

    Rony1984 Registered

    Joined:
    May 10, 2012
    Messages:
    485
    Likes Received:
    22
    As an edit to my earlier post #28: the same rain 'stops' also at other tracks, at least at Malaysia. In addition to that comes the intermittent dissappearance of the rain spray, see pics below.

    View attachment 13443

    View attachment 13444

    Edit: another CTD after exiting a race weekend, here a short event log:

    Faulting application name: rFactor2.exe, version: 1.7.7.2, time stamp: 0x53b4907a
    Faulting module name: ntdll.dll, version: 6.1.7601.18247, time stamp: 0x521eaf24
    Exception code: 0xc0000374
    Fault offset: 0x00000000000c4102
    Faulting process id: 0xd44
    Faulting application start time: 0x01cf974524506cb0
    Faulting application path: E:\rFactor2\Core\rFactor2.exe
    Faulting module path: C:\Windows\SYSTEM32\ntdll.dll
    Report Id: 8dee5847-0342-11e4-9c68-9f7f8869526b
     
    Last edited by a moderator: Jul 4, 2014
  19. PlickBadger

    PlickBadger Registered

    Joined:
    Jan 12, 2012
    Messages:
    534
    Likes Received:
    8
    I believe I found the issue with my Miata Mods. The following instance name in the .gen file creates the bug

    Instance=SUSPENSION

    If I change this instance name to something else, everything works perfectly.

    I hope this helps in some way. I'll be releasing version 1.2 of all 3 mods soon
     
  20. Magus

    Magus Registered

    Joined:
    Jun 27, 2012
    Messages:
    726
    Likes Received:
    437
    :D

    Well done PB, glad you finally got to the root of the problem as it's a great little car/mod.
     

Share This Page