[REL] DAMPlugin for rF2

Discussion in 'Other' started by Lazza, Jul 18, 2015.

  1. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    6,569
    Likes Received:
    2,441
    @J853 Some licensed cars have whole groups of channels (channel categories really, like 'wheels' or 'tyres') blocked in order to hide data the manufacturers don't want visible. It's likely because of that.

    Try other cars, especially mods or some of the other base content, if at least one car works that will confirm it's not the plugin.
     
  2. J853

    J853 Registered

    Joined:
    Apr 12, 2018
    Messages:
    17
    Likes Received:
    5
    Ok, thanks, I'll give that a go.

    I was using the new tatuus ft-50 for reference.
     
  3. C3PO

    C3PO Member

    Joined:
    Aug 31, 2012
    Messages:
    1,082
    Likes Received:
    83
    Hi - thank you for this - which version on Motec do I use?
     
  4. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    6,569
    Likes Received:
    2,441
    The latest should be fine. (i2Pro)
     
    C3PO likes this.
  5. C3PO

    C3PO Member

    Joined:
    Aug 31, 2012
    Messages:
    1,082
    Likes Received:
    83
    Thanks again ... how do I change it so that telemetry recording is off by default, so that CTRL + M turns it on in the first instance?

    Also, noticed a 5-8% FPS hit after installation? I deleted the .dll plugin in the 32-bit folder, only have the 64-bit on installed.
     
  6. Dumedo

    Dumedo Registered

    Joined:
    Nov 8, 2016
    Messages:
    39
    Likes Received:
    5
    Search "DAMPlugin.ini" in "rFactor 2\UserData\player" open with a text editor like Notepad

    First line under General it should be on 1 set it to zero

    [General]
    Active on startup = 0 // Sets whether logging is active by default; 1=yes, 2=no


    Save
     
    C3PO likes this.
  7. C3PO

    C3PO Member

    Joined:
    Aug 31, 2012
    Messages:
    1,082
    Likes Received:
    83
    Thank you - and I think the FPS hit was incorrect from me ... so please ignore Lazza!
     
  8. Fabio Pittol

    Fabio Pittol Registered

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    274
    Likes Received:
    71
    Do you guys know if S397 changed something about logging Tyre Loads?

    I did some recent tests with the McLaren 650s GT3 and the Tatuus USF-17 and missed these channels. I'm used to some channels being locked due to licensing (which is a shame in a hardcore sim, anyway...), but I looked at some older (Jan/2019) GTE logs and the Tyre Loads were ok. Loaded a week-old GTE log from Le Mans and nothing!
     
  9. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    6,569
    Likes Received:
    2,441
    They do occasionally change which channels are blocked in vehicle updates. Guessing that's the case here.
     
  10. J853

    J853 Registered

    Joined:
    Apr 12, 2018
    Messages:
    17
    Likes Received:
    5
    Does anyone know a way around the blocked channels? It's pretty unfortunate that they do this because rfactor 2 is a proper sim and that data is part of tuning the car...
     
    zaphman likes this.
  11. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    6,569
    Likes Received:
    2,441
    That's part of the licensing. No blocking, no license, no real cars. It's a trade-off.
     
  12. Akela_DE

    Akela_DE Registered

    Joined:
    Jan 23, 2018
    Messages:
    283
    Likes Received:
    163
    Is there something i have to do in motec i2 like set an offset for classes for suspension travel, ground clearance ? Because i am bottoming out with -23,5 and thats with packers.
    Why is there a negative value anyway ? o_O

    upload_2019-7-21_9-3-26.png
     

    Attached Files:

  13. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    6,569
    Likes Received:
    2,441
    @Akela_DE That's suspension position, not ride height. And I don't think suspension position is 0 at the end of the suspension travel, it's perhaps the design position that sets the 0 - but I'm not sure.
     
    Akela_DE likes this.
  14. Akela_DE

    Akela_DE Registered

    Joined:
    Jan 23, 2018
    Messages:
    283
    Likes Received:
    163
    Ah! Yes, many thx, this looks much better :)
    upload_2019-7-21_11-34-30.png
     
  15. durielk

    durielk Registered

    Joined:
    Dec 19, 2016
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    Hi, getting back into the data Motec system for rF2.

    I have been working on my wheel and noticed a thing….

    Sometimes the data in Motec has the FFB output and sometimes it don’t.

    Sometimes the tire info is in Rfcenter and sometimes it is in Rfcentre.


    Is there a way to control what output comes out of rF2 to the Motec system?

    I’m running the 397 GT3 mod for these issues, thanks!
     
  16. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    6,569
    Likes Received:
    2,441
    @durielk it sounds like you may have more than one version of the plugin. Check your plugins folder.
     
  17. durielk

    durielk Registered

    Joined:
    Dec 19, 2016
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    I only have one in 64 bin, the one in 32 bin I just renamed 'temp' and it still didn't FFB, and didn't see any change.
     
  18. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    6,569
    Likes Received:
    2,441
    The centre/center thing is plugin specific. If you're getting a mix it sounds like one or the other is creating the file first. You're only running rF2 in either 32 or 64 bit, so assuming you run 64 bit I'd suspect you have the DAMPlugin and telemetry plugin in the bin64 folder.
     
  19. durielk

    durielk Registered

    Joined:
    Dec 19, 2016
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    I don't agree. rF2 is outputing different channels at different times. I disabled the DAMP in 32bit. Ran about 6 runs, the last one is the only one that had FFB.
    Interestingly, the one that has FFB also has the tyre Carcass temp, the logs without FFB don't have the tyre carcass temps.

    Edit: I think you may be onto the issue, I am getting 2 log files for each run. I didn't think much about it till now, one has the FFB and the other not, so it was ending up just which one I picked to open. Now....... How/why am I getting two DAMP files?
     
    Last edited: Jul 24, 2019
  20. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    6,569
    Likes Received:
    2,441
    You have to have 2 plugins. There's no other way. The other one will be the 'rF2 telemetry plugin' though I actually can't remember the exact plugin name.
     

Share This Page