4-5 players drop a server in same time

Discussion in 'Hosting Help' started by helyesadi, Apr 3, 2018.

  1. helyesadi

    helyesadi Registered

    Joined:
    Feb 8, 2017
    Messages:
    30
    Likes Received:
    18
    it was still good in January. Perhaps since the last update has been bad. But dont know.

    I have no idea :(
    Same server, same config. In 2017 we had running with 25 drivers. Without problems.
     
  2. ADSTA

    ADSTA Registered

    Joined:
    Nov 19, 2011
    Messages:
    720
    Likes Received:
    364
    No problems of people dropping out at the same time of our "run from home" league server.
    We only have about 12 drivers at races with the server in Aus, a few New Zealanders joining in, plus our Canadian regular who lives in Japan.
    We have some very intense bumper to bumper racing.
     
  3. ceecee

    ceecee Registered

    Joined:
    Jan 10, 2012
    Messages:
    535
    Likes Received:
    176
    Still having the Lost Connection sometimes during race and nearly everytime a new race loads the cars.
    This only since the last update, never had this since 2013.
    https://forum.studio-397.com/index.php?threads/massive-disconnection.59476/#post-938180
     
  4. Mangoletsi

    Mangoletsi Registered

    Joined:
    Feb 2, 2012
    Messages:
    187
    Likes Received:
    39
  5. ceecee

    ceecee Registered

    Joined:
    Jan 10, 2012
    Messages:
    535
    Likes Received:
    176
    We play on this private server since 2015.
    This is the second server started beginning 2015 , the first one we ran rF1 from 2010 (or earlier, cannot remember) until moving to rF2 in 2012 I think.
    The Connection Lost problems started with the last rF2 update 3 months ago, never experienced this before in rF2.
    The hardware is in order because I use it daily to service computers internationally.
     
  6. Mangoletsi

    Mangoletsi Registered

    Joined:
    Feb 2, 2012
    Messages:
    187
    Likes Received:
    39
    I didn't ask when did the problem start, I didn't ask if you use the computer daily. I asked if you have all raced on someone else's server, to see if the problem followed you.

    process of elimination.
     
  7. ceecee

    ceecee Registered

    Joined:
    Jan 10, 2012
    Messages:
    535
    Likes Received:
    176
    Which of the following words do you need help with ?
    "Having connection problems running a private server "
    The solution will not be "then refrain from doing so".
    And yes, trying three other servers there were two drops when reloading track and one stable.
    Which is about the same we have here.
     
  8. Mangoletsi

    Mangoletsi Registered

    Joined:
    Feb 2, 2012
    Messages:
    187
    Likes Received:
    39
    I've been reading your posts on this forum for sometime, telling others how to setup port forwarding to setup dedicated servers. I've been DM'ing the OP's to tell them to ignore your advice, as you don't know how to setup port forwarding properly.

    https://forum.studio-397.com/index.php?threads/desperate-for-help.59331/page-2

    It's not a rFactor2 problem as you keep posting, it's you losing packets due to your lan configuration.
     
  9. ceecee

    ceecee Registered

    Joined:
    Jan 10, 2012
    Messages:
    535
    Likes Received:
    176
    "I've been DM'ing the OP's to tell them to ignore your advice, as you don't know how to setup port forwarding properly."

    Mangoletsi, if you have an issue or better information with my posts or from others, why is it so difficult to answer directly ?
    This is the meaning of the concept of "support" in a support forum.
     
  10. Mangoletsi

    Mangoletsi Registered

    Joined:
    Feb 2, 2012
    Messages:
    187
    Likes Received:
    39
    because you keep hijacking the posts, blaming the problem on s397. You keep boasting that your a computer expert, so I wanted to see how good you really were, and see if you can work out that your starving your dedicated server of data packets, causing the dropped connection.
     
  11. ceecee

    ceecee Registered

    Joined:
    Jan 10, 2012
    Messages:
    535
    Likes Received:
    176
    Mangoletsi, after many years in this biz I know there are no allround experts, this is why I still do my work daily with pleasure.
    One never stops learning.
    Ok, what ports do you suggest for the dedi server ?
     
    Last edited: Apr 5, 2018
  12. Ari Antero

    Ari Antero Registered

    Joined:
    Jul 27, 2012
    Messages:
    1,651
    Likes Received:
    656
    Come on guys. I have setup my server to 12 dedicated servers and one port is no better then other as long it is in port range.

    HTTP Server Port range is 1025 - 65535. Used for file sharing
    Simulation Port range is 1025 - 65535

    Make it easy to your self and use default ports if you are hosting only one dedicated server.
    HTTP Server Port :64297
    Simulation Port :54297

    UDP+TCP 54297
    TCP 64297
    UDP 64298
    UDP 64299
     
    ceecee likes this.
  13. ceecee

    ceecee Registered

    Joined:
    Jan 10, 2012
    Messages:
    535
    Likes Received:
    176
    Thanks Ari,
    Exactly what my modem port forwarding says.
    @Ari Antero But I have a question for you (running 12 servers ! :D)
    My upload/download speed is set to 13000/13000 kbps and Frame Rate is 400 fps.
    I cannot check Data Rate until tomorrow nights racing.
    The dedi is on a 200down/18up connection (my fellow racer is on 80down/12up). With 18 AI.
    Can you advise a better upload/download speed setting for me to try ?
     
    Last edited: Apr 5, 2018

Share This Page