After the trophy series last year, Virtual Racing e.V. is proud to present a complete series with the Porsche 911 GT3 Cup this year. Welcome to the 911CUP! The 485 hp strong bolide with sequential six-speed transmission, without ABS and without traction control lets dyed-in motorsport fans beat faster and is the ideal cup car. Guarantee for compact and exciting racing action! A total of 10 racing events are on the agenda. These will be broadcast live on the VR YouTube channel on the Internet, including qualification training and warm-up. The racing calendar includes mostly GP tracks around the world. However, classics like Sebring and Road Atlanta are scheduled, too. A race evening includes official training (75 min.), qualification (30 min.) and warm-up (10 min. each) two races of 30 minutes. The start will be standing after a formation lap. The starting grid of the second race is determined by the finish of the first race. For the 2nd race the top ten are turned. The use of the RealWeather-Plugin, which provides real-time weather, has also proven and established itself. So the study of weather forecasts should not be insignificant in this series either. If necessary, there will be a temperature offset. The RealRoad-Feature is also active. General Information: Race day:Tuesday, every 4 weeks Server start time: 19:00 Mode: 1 event consisting of two (2) evaluation races Race time: 2 x 30 minutes Starting form: Standing start after the warm-up lap Title: Drivers' Championship and Team Championship Summer break: 2020.06.04 - 2020.09.21 The most important facts in brief: Race day: Tuesday, every four weeks Standing start with introductory round Top10 reversed in R2 according to finish of R1 Real Weather! Real Road! Livestream, incl. moderation small participation fee Important links: 911CUP Portal page General regulations VR911CUP Regulations 911CUP Bulletins Registration Dates and racing tracks: 2020.02.11 | PS | Istanbul (GP) 2020.03.10 |E01| Okayama 2020.04.07 |E02| Portimão (Circuit 1) 2020.05.05 |E03| Hockenheim (GP) 2020.06.02 |E04| Nürburgring (Sprint NC) 2020.09.22 |E05| Magny Cours 2020.10.20 |E06| Road Atlanta 2020.11.17 |E07| Sebring (Full) 2020.12.15 |E08| TBA* *Final route selection will be announced three weeks before the event. Time schedule: 19:00 - 20:15 Free practice (75 min.) (Join-Phase) 20:15 - 20:35 Qualification (20 minutes) 20:35 - 20:45 Warmup 1 (10 Min.) (Join-Phase) 20:45 - 21:15 Race 1 (30 min) 21:15 - 21:25 Warmup 2 (10 Min.) (Join-Phase) 21:25 - 21:55 Race 2 (30 min) You can find further information in our board or in the portal of Virtual Racing e.V..