[SOLVED] Smoke Balloons in VR

Discussion in 'Technical & Support' started by Kenneth Pile, May 16, 2020.

  1. Kenneth Pile

    Kenneth Pile Registered

    Joined:
    May 16, 2020
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I have recently upgraded my graphics ( added an eGPU with RTX2060 over my laptops RX580 ) and so have cranked up all visuals to maximum effect. Now, only in VR, some of the cars, instead of nice exhaust smoke plumes, have translucent "speech" balloons instead. I cannot work out which settings causes this. Any advice would be much appreciated for this great game
     
  2. Comante

    Comante Registered

    Joined:
    Nov 20, 2013
    Messages:
    996
    Likes Received:
    624
    is probably "heat haze" in player.json
    set it to 0
     
    DrivingFast likes this.
  3. Kenneth Pile

    Kenneth Pile Registered

    Joined:
    May 16, 2020
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Thanks. Where will I find this file? I don't see it in RFactor2 folders. Is it a steam file?
     
  4. Coutie

    Coutie Moderator

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    2,452
    Likes Received:
    1,288
    rFactor 2\UserData\player
     
  5. Kenneth Pile

    Kenneth Pile Registered

    Joined:
    May 16, 2020
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I have no player file or folder and no json files. I'm running rFactor 2 in steam on windows 10. Does that make a difference?
     
  6. Coutie

    Coutie Moderator

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    2,452
    Likes Received:
    1,288
    I don't know how you wouldn't have those files, they're generated when you start the game. I assume most people are running on windows 10 now, so it shouldn't matter.
     
    Kenneth Pile likes this.
  7. Kenneth Pile

    Kenneth Pile Registered

    Joined:
    May 16, 2020
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I found them! I was looking in the appdata area ( where I put packages from racedepartment ) I should have been looking in Program Files.

    I changed something that looked like heatFX and it fixed the problem. Appreciate your help
     

Share This Page