[SOLVED] rf2 dedicated server - no mod files or installed mods found

Discussion in 'Hosting Help' started by SLK, Mar 29, 2020.

  1. SLK

    SLK Registered

    Joined:
    Nov 20, 2017
    Messages:
    32
    Likes Received:
    3
    Hey guys, I hope somebody can help me with my problem.
    I followed this guide on to set up my own rf2 server.
    https://docs.studio-397.com/users-guide/setting-up-a-dedicated-server
    Everything worked fine until I've tried to launch it. Every time I receive the message 'no mod files or installed mods found. unable to contine. please download and install at least one mod.'
    I used this guide to create a RaceEvent.
    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=554544322
    The Modmgr is displaying that the location and vehicle I downloaded are in use.
    I have a .rfmod for my Event in the packages folder, there is a .mft in the Manifests folder and a .mas in the installed/rfm/ folder. I had a server on my own pc running before, but since my new isp provides ipv6 only, i cannot host anymore.

    i would be really grateful about every reply
     
  2. Bernd

    Bernd Registered

    Joined:
    Jul 9, 2013
    Messages:
    1,287
    Likes Received:
    610
    Do you use the dedicated server that can be started in the launcher or the steam dedicated server?
    How did you install the rfmod, directly in the mas 2 tool, when it was packed?
     
  3. SLK

    SLK Registered

    Joined:
    Nov 20, 2017
    Messages:
    32
    Likes Received:
    3
    I have used the steam dedicated server. i do only have the rfactor2 dedicated.exe
    i opened the mas2 tool from the /support/tools/ folder.
    https://i.imgur.com/Ra4gJjz.jpg
    Afterwards I clicked on 'create package', gave it a name, picked the location and the vehicle.
    https://i.imgur.com/fxyX3ys.jpg
    Then i clicked on package -> install -> popup appears -> ok -> done
     
  4. Stefan_L_01

    Stefan_L_01 Registered

    Joined:
    Nov 18, 2012
    Messages:
    407
    Likes Received:
    223
    For me it sounds like a missing "path" issue
    Edit: Is a steam dedi in the base dir of the rf2 installation? Or in a subfolder?
     
  5. ADSTA

    ADSTA Registered

    Joined:
    Nov 19, 2011
    Messages:
    1,994
    Likes Received:
    1,337
    Are your mod manager directories the same as mine, except for my Racing folder?
    modmgr.PNG
     
  6. SLK

    SLK Registered

    Joined:
    Nov 20, 2017
    Messages:
    32
    Likes Received:
    3
    https://i.imgur.com/BOq1Jhk.jpg
    This is how my C: drive looks like.

    @ADSTA
    my folders have the same format, except i dont have the racing folder.
    So, C:\rfactor2-dedicated\Installed\; C:\rfactor2-dedicated & C:\rfactor2-dedicated\Packages
     
  7. Kevin van Dooren

    Kevin van Dooren Member

    Joined:
    Sep 21, 2017
    Messages:
    23
    Likes Received:
    14
    Do you use a shortcut to start your dedicated server? Because this error normally comes up when you dont. You should make a shortcut to the dedicated server executable, place it in the main rf2 folder (C:\rfactor2-dedicated\) and add: +path=".." , to the target of the shortcut in its properties. The target path should look like C:\rfactor2-dedicated\Bin64\rFactor2 Dedicated.exe" +path=".."
     
  8. SLK

    SLK Registered

    Joined:
    Nov 20, 2017
    Messages:
    32
    Likes Received:
    3
    Yes, i have a shortcut with the +path extension on the desktop. I created another one in the main folder, but the outcome stays the same.
    The target is:
    "C:\rfactor2-dedicated\Bin64\rFactor2 Dedicated.exe" +path=".."
     
  9. Stefan_L_01

    Stefan_L_01 Registered

    Joined:
    Nov 18, 2012
    Messages:
    407
    Likes Received:
    223
    Just to make sure: In the link properties, the "execute in" line points to C:\rfactor2-dedicated\Bin64 ?
    Because if you point there allready to C:\rfactor2-dedicated, you do NOT need the +path command!
    You also could try to copy the server exe to C:\rfactor2-dedicated and start it directly as exe without link, does this work?
     
    SLK likes this.
  10. Bernd

    Bernd Registered

    Joined:
    Jul 9, 2013
    Messages:
    1,287
    Likes Received:
    610
    @SLK Sorry for the stupid question, but the track(s) and car(s) that the rfmod uses are installed in the dedicated server install?
     
  11. SLK

    SLK Registered

    Joined:
    Nov 20, 2017
    Messages:
    32
    Likes Received:
    3
    Thank you so much! Copying the rFactor2 Dedicated.exe into the rfactor2-dedicated folder fixed the issue for me.

    Yes, they are.
     
    AlexNordic likes this.

Share This Page