No more motors "heat haze" in build 85

Discussion in 'Technical Archives' started by Mydriaz, May 28, 2012.

  1. Mydriaz

    Mydriaz Registered

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    953
    Likes Received:
    42
    I can't see any more motors heat haze in all cams view, with all cars.
    As I can remember, This graphic effect worked well before last release.
     
  2. Marek Lesniak

    Marek Lesniak Car Team Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2010
    Messages:
    1,583
    Likes Received:
    101
    It still is there, but in an upgraded version. The older one was sort of a placeholder.
     
  3. MaXyM

    MaXyM Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    1,774
    Likes Received:
    29
    I've read new version depends on throttle, whatever does it mean.
     
  4. Marek Lesniak

    Marek Lesniak Car Team Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2010
    Messages:
    1,583
    Likes Received:
    101
    Yes. The more throttle you apply, the more intensive the effect is.
     
  5. Mydriaz

    Mydriaz Registered

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    953
    Likes Received:
    42
    Thank you for your answer but nothing to deal with throttle, flat out or not...
     
  6. YoLolo69

    YoLolo69 Registered

    Joined:
    May 28, 2012
    Messages:
    978
    Likes Received:
    6
    Same issue : I see nothing like heat haze around my car on any situation, even with full options. I saw a post with a heat haze bug (kind of bubble with build 85) so that's how I discovered it was (normally) implemented...
     
  7. Hedlund_90

    Hedlund_90 Registered

    Joined:
    Apr 12, 2012
    Messages:
    1,683
    Likes Received:
    41
    I can't see any heat haze either, after build 85 :(
     
  8. mianiak

    mianiak Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    691
    Likes Received:
    46
    Check your plr, there should be an entry,,

    Heat FX Fade Speed="30.00000" // Speed at which exhaust heat effects reduce by half (0 to completely disable)

    If you kept your old plr, it's possible that this entry is not there.

    The change log mentions this.

    UPDATE 4 Changelog (MAY 18, 2012):
    ======================================


    GRAPHICS:
    ---------------------------
    ~~snip~~~
    Now applying heat haze to graphics, note new PLR option "Heat FX Fade Speed" which can be used to completely disable.

    http://isiforums.net/f/showthread.php/1396-Downloads?p=67668&viewfull=1#post67668
     
  9. YoLolo69

    YoLolo69 Registered

    Joined:
    May 28, 2012
    Messages:
    978
    Likes Received:
    6
    This line "Heat FX Fade Speed" is in my plr file and have same value. Build 85 is my first build and I didn't change a thing in this plr file. Still no Heat haze effect in game. All options at maximum.
     
  10. Mydriaz

    Mydriaz Registered

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    953
    Likes Received:
    42
    Same here. It's a brand new Build 85 install... From my plr file : Heat FX Fade Speed="30.00000" :(
     
  11. MarcG

    MarcG Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    6,731
    Likes Received:
    2,078
    no heat haze either, Special Effects set to Full, 35.0 in the PLR, HD7850
     
  12. YoLolo69

    YoLolo69 Registered

    Joined:
    May 28, 2012
    Messages:
    978
    Likes Received:
    6
    Ok, just checked profiles and saw than all persons in this post saying he can't see this heat haze effect have an AMD video card, including me.

    Just my 2c ;)
     
  13. Mydriaz

    Mydriaz Registered

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    953
    Likes Received:
    42
    That's true but the trouble is that all was ok since the first beta release and of course with same ATI Graphic card...
     
    Last edited by a moderator: Jun 13, 2012
  14. MarcG

    MarcG Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    6,731
    Likes Received:
    2,078
    thats because one fix somewhere might cuase a bug somewhere else, a bug fix there might cause another bug somewhere else....thats the joys of making games! Things will get broken that were fine before but rest assured this is a feature of the engine so ISI will bring it back in a future update I'm sure.
     
  15. YoLolo69

    YoLolo69 Registered

    Joined:
    May 28, 2012
    Messages:
    978
    Likes Received:
    6
    I need it to be back (I say "back" but never saw it as b85 is my first build) to be able to deactivate it to save some fps ;)
     

Share This Page