NEED INFO Daytona and Ligier JS P320 LMP3 AI issues

Discussion in 'Bug Reports' started by pmarin, Mar 23, 2022.

  1. pmarin

    pmarin Registered

    Joined:
    Mar 6, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    9
    Hi, when doing a rolling start in Daytona road course, with a field of Ligier JS P320 LMP3, they slow down in the first oval sector, before reaching the chicane (this happens in the first lap). Here is a video of the problem and my settings:
    AI Strength: 100%
    AI Agression: 30%
    AI Limiter: 4%


    I did three races and the same thing happened all the time. When choosing a fast rolling start or a standing start I didn't see the problem.
     
    atomed likes this.
  2. Coutie

    Coutie Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    3,267
    Likes Received:
    1,725
    Thanks for the report, I'll check it out.
     
  3. Coutie

    Coutie Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    3,267
    Likes Received:
    1,725
    I wasn't able to replicate this, how many AI are in your race, and how many visible cars do you have in your settings? They could be slowing for a car in front of you that you can't see.
     
  4. pmarin

    pmarin Registered

    Joined:
    Mar 6, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    9
    Thanks for the answer Coutie, I was running with 16 AI and 14 visible cars, but if I'm not mistaken I was running P3 and this was the first lap, so those are all the cars in front. I don't know if it makes any difference but I skipped the formation lap (pressing space bar). I'll try to reproduce it again later tonight and let you know.
     
  5. Coutie

    Coutie Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    3,267
    Likes Received:
    1,725
    I tried both, and saw no issue. Very strange bug, I'll keep trying with other cars.
     
  6. Coutie

    Coutie Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    3,267
    Likes Received:
    1,725
    Did you re-start the race a bunch of times before it happened? Or did it happen the first time?
     
  7. pmarin

    pmarin Registered

    Joined:
    Mar 6, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    9
    Yes, I restarted a bunch of times, at least 2 or 3 times
     
  8. Coutie

    Coutie Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    3,267
    Likes Received:
    1,725
    Ok, there was a report about them running out of fuel or something, I tried and couldn't get it to happen though.
     
  9. pmarin

    pmarin Registered

    Joined:
    Mar 6, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    9
    Sorry for wasting your time with all these trials Coutie : /
    I'll be doing some runs tonight and I will post here if I can reproduce it.
     
    Last edited: Mar 24, 2022
  10. pmarin

    pmarin Registered

    Joined:
    Mar 6, 2015
    Messages:
    27
    Likes Received:
    9
    Hi Coutie, I did a lot of races with the Ligier @ Daytona but I have not been able to reproduce the problem. I'll let you know if I experience this again. Thanks for your time trying to reproduce it too.
     
    Coutie likes this.

Share This Page