B880 crashing and locking up pc

Discussion in 'Technical & Support' started by MystaMagoo, Nov 19, 2014.

  1. MystaMagoo

    MystaMagoo Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    775
    Likes Received:
    4
    never had 860 do this but 880 is doing it persistently.
    restarting the pc is only way to 'fix' it.

    I'm doing some testing to see if it only crashes online,driver problem etc etc..........
     
    Last edited by a moderator: Nov 19, 2014
  2. Grubby

    Grubby Registered

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    110
    Likes Received:
    2
    I'm having the same issue, during online play frame rate drops from approx 120 down to 8 then PC freezes and locks up. Only way to get out of it is to restart the PC.
    Never had this issue on previous builds.
    Gtx 770 4gb card and latest drivers.
     
  3. Emery

    Emery Registered

    Joined:
    Oct 24, 2010
    Messages:
    2,789
    Likes Received:
    1,381
    My lockups in 880 happen when alt-tabbing from desktop back to full-screen during multiplayer.
     
  4. MystaMagoo

    MystaMagoo Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    775
    Likes Received:
    4
    Not sure if mine wasn't related to the fact I was using ATI beta drivers?????
    Need to play more to find out........

    I get that every so often but it doesn't lock the pc,I can ctrl+alt+del and kill the process
     
  5. Davy TASB

    Davy TASB Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    259
    Likes Received:
    1
    Most of the time I try to load a track in now, it goes through the loading screen and then shows the sky instead of the cars cockpit. Press "drive", then everything locks up.

    Have reinstalled rFactor2, Nvidias last 2 lots of official drivers 66 & 75, Fanatec CSW Drivers, tried all the config options in the game,(disabling this, enabling that), have reset the Nvidia Control panel to default.

    Spent a whole day or so fannying around trying to sort this out and its totally hit or miss wehther or not game starts or not and cant run Monza at all. Everything was fine a few days back anarl!

    Ah well, back to Assetto it is for the time being unless somebody else has had and sorted this problem.
     
  6. PMC

    PMC Registered

    Joined:
    Nov 10, 2012
    Messages:
    277
    Likes Received:
    4
    I had a problem similar to this . Click race and the camera was pointing to the sky , the engine was blown and the game locked . I could Alt/Tab/Delete .

    It seemed the problem was an incorrectly installed Mod and Mod update , I think I was installing it A about face . It was the FVR Supercar Mod .

    Hope that helps .
     
  7. Davy TASB

    Davy TASB Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    259
    Likes Received:
    1
    Dont have FVR Mod installed. It's very strange. I've just been faffing about with the cameras to see if that changes things but that doesn't work either.
    Same old problem


    Update.... just deleted all mods except for ISI ones and loaded Monza in and guess what it works. Seems like you are bang on about a mod causing this.
    Trouble is I've got at least 100 million mods to sift through to find the problematic mod (well, maybe not quite that many). :cool:

    Thanks for your help, bud.
     
    Last edited by a moderator: Nov 22, 2014
  8. boxer

    boxer Registered

    Joined:
    Aug 22, 2012
    Messages:
    441
    Likes Received:
    135
    I am having same issue ... started after i installed the new vette
    mod... crashes after loading track and switching track...
     
  9. MystaMagoo

    MystaMagoo Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    775
    Likes Received:
    4
    Crashed with Official Drivers now.

    -
    Possible explanation... http://support.microsoft.com/kb/979391
     

Share This Page