What's this I hear about Oulton Park?

Discussion in 'Locations' started by P.S.R., Jun 12, 2015.

  1. Magus

    Magus Registered

    Joined:
    Jun 27, 2012
    Messages:
    836
    Likes Received:
    530
    I also get a drop on/around the S/F, I mean expected running triple screens with most things on FULL, but the strange thing is that the GPU usage remains around 70-80% when it drops. Similar to Sebring where I get drops on the S/F but the GPU usage is on 70% (Power Balance is on High Performance & NVI is on Prefer Maximum Performance).
     
  2. Juergen-BY

    Juergen-BY Registered

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    3,030
    Likes Received:
    394
    You can see this S/F drops on all rF2 tracks.
     
  3. Magus

    Magus Registered

    Joined:
    Jun 27, 2012
    Messages:
    836
    Likes Received:
    530
    I've recently left a Sli set-up for a single 980ti. I can't comment on other tracks as I have only been racing the new Suzuka circuits and Oulton Park (plus some questionable ports of Brands & Spa). On the others, when frames drop GPU usage is in the 80-90's%. As I said, on Oulton Park, the frame rates drop with 70% usage on S/F area (like sebring).
     
  4. Juergen-BY

    Juergen-BY Registered

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    3,030
    Likes Received:
    394
    Just a question, is there anyone around, who can see the pink shiny on the safety car at the end of the pit lane, too?

    View attachment 20284
     
  5. Nitrometh

    Nitrometh Registered

    Joined:
    Dec 28, 2014
    Messages:
    1,095
    Likes Received:
    443
    I'm going to check this. Just thought this car is from nfs underground 1. [emoji28]

    Gesendet von meinem GT-I9301I mit Tapatalk
     
  6. Magus

    Magus Registered

    Joined:
    Jun 27, 2012
    Messages:
    836
    Likes Received:
    530
    No, I don't get this.
     
  7. Nitrometh

    Nitrometh Registered

    Joined:
    Dec 28, 2014
    Messages:
    1,095
    Likes Received:
    443
    Just checked it. I haven't got this problem.

    Gesendet von meinem GT-I9301I mit Tapatalk
     
  8. Juergen-BY

    Juergen-BY Registered

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    3,030
    Likes Received:
    394
    Thats really strange...thanks for check this.
     
  9. gpfan

    gpfan Registered

    Joined:
    Sep 5, 2012
    Messages:
    200
    Likes Received:
    226
    One of the best tracks for RF2, congrats to Diga and Nuno for this masterpiece!!
     
  10. Nitrometh

    Nitrometh Registered

    Joined:
    Dec 28, 2014
    Messages:
    1,095
    Likes Received:
    443
    Did you solve the problem juergen? Maybe deleting the shader files could solve the problem.

    Gesendet von meinem GT-I9301I mit Tapatalk
     
  11. Juergen-BY

    Juergen-BY Registered

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    3,030
    Likes Received:
    394
    Allready done, including complete new & fresh install rF2 & gfx driver. The problem exist on my AMD gfx system only, with nvidia i got the pink safety car not.

    //Edit: i want to add, that i guess it`s a problem of special shader, wich is used for some objects on this track: cube map specular map add greyscale reflection. Maybe not compatible with AMD...?
     
    Last edited by a moderator: Jul 1, 2016
  12. andrea_274

    andrea_274 Registered

    Joined:
    Aug 18, 2015
    Messages:
    55
    Likes Received:
    17
    I have Pink p.c.
    Apart this, fantastic job, thank you!

    i5 + r9 280 here.

    Inviato dal mio SM-G800F utilizzando Tapatalk
     
  13. Juergen-BY

    Juergen-BY Registered

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    3,030
    Likes Received:
    394
    Hm...this would second my above posted theory about the shader & AMD...
     
  14. JNRRR

    JNRRR Registered

    Joined:
    May 5, 2015
    Messages:
    20
    Likes Received:
    4
    Thank you for the new version! One of the best tracks for rfactor2.

    Unfortunately i have some rollover-issues with the AI BTCC-Cars on the International-Layout in the first chicane. Hadn´t these before in the previous version of the track (probably raced this Combo over 20 hours).
    My AI-Settings are:
    118%(important for the AI lateral grip, 55 %agression)
    Not sure if it´s an issue with the track or the cars.

    Can somebody else confirm this?

    Best regards
     
  15. hexagramme

    hexagramme Registered

    Joined:
    May 25, 2013
    Messages:
    4,241
    Likes Received:
    194
    Your ai aggression percentage is about twice as high as it should be. Around 25-30 percent is the recommened level for road courses.
     
  16. JNRRR

    JNRRR Registered

    Joined:
    May 5, 2015
    Messages:
    20
    Likes Received:
    4
    Hello Hexagramme,

    the AI works very fine for me on this high agression-settings with the btcc cars (and also other cars as for example URD GTE or StockCars). They are aggressive but very rare ram me.

    Best regards

    EDIT: Meanwhile i have tested the issue with lower aggression settings (25 and 30%),to exclude the possibility that the high aggression settings cause the rollover, but also on this lower settings there were some rollovers in the first chicane.
     
    Last edited by a moderator: Jul 1, 2016
  17. MarcG

    MarcG Registered

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    6,732
    Likes Received:
    2,102
    For open wheelers maybe, I've always run high aggression with tin tops, 25-30 is far too low for the btcc. At Toban I run them at 80 and everything is great :)
     
  18. TheGrunt

    TheGrunt Registered

    Joined:
    Oct 30, 2015
    Messages:
    65
    Likes Received:
    24
    Awesome track, big thanks! About the AI, I just did a quick race with ASR3 using 50% aggression, way higher than I usually use for open wheelers, and it was a blast. Really aggressive driving for the AI, still no mayhems. I started from the back and it was pure joy to watch the battles in front of me and exploit those and gain track position.
     
  19. Kendo1978

    Kendo1978 Registered

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    2
    I am experiencing stutter/lag from the ai cars, it's like playing online using a weak connection but I am racing offline. FPS is ok though, getting 100 in clear air and over 60 in traffic. I thought it might just be the cars I was using (BTCC) but it did the same when I tried with the ISI Megane.
     
  20. hexagramme

    hexagramme Registered

    Joined:
    May 25, 2013
    Messages:
    4,241
    Likes Received:
    194
    Nuno, I need you to clear out some space in your PM inbox. :)
    You've got mail. ;)
     

Share This Page