SOLVED Welcome message on the server

Discussion in 'General Discussion' started by JParra, Aug 5, 2022.

  1. JParra

    JParra Registered

    Joined:
    Jul 13, 2017
    Messages:
    196
    Likes Received:
    57
    Hello community.
    I would like to know if there is any plugin that allows automatic welcome messages on the server, since the one we were using until now has stopped working and the developer is not going to continue with it.

    In my community we like to leave the servers in public mode so that people who want to enter to pilot, but we would like to make it known which community hosts the server so that pilots who enter it can see their times or can contact us at if they are interested in participating in an organized race.

    Therefore, I would like to know if there is any method, official or through a plugin, to inform visitors of our server.

    Greetings.
     
  2. Flipo

    Flipo Registered

    Joined:
    Dec 29, 2013
    Messages:
    64
    Likes Received:
    20
  3. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    10,612
    Likes Received:
    5,420
    @Flipo that's the one he's talking about.

    @JParra does it not work at all? Or just not quite right?
     
  4. Corti

    Corti Registered

    Joined:
    Sep 29, 2014
    Messages:
    1,054
    Likes Received:
    1,792
    This version (1.5) working in IsR Servers.
     

    Attached Files:

  5. JParra

    JParra Registered

    Joined:
    Jul 13, 2017
    Messages:
    196
    Likes Received:
    57
    It doesn't work at all. It does not show messages, neither in the servers that it did before nor in the new ones, although I installed the latest version of the plugin.
     
  6. JParra

    JParra Registered

    Joined:
    Jul 13, 2017
    Messages:
    196
    Likes Received:
    57
    It is the plugin that we were using until now and when it stopped working I went to download the latest version and that's when I read that, apparently, it has stopped continuing its development and has been disconnected from simracing for a couple of years.
    At least that's what I understood in this message from him.

    https://forum.studio-397.com/index.php?threads/welcome-message-plugin.30954/page-11#post-1081191
     
  7. JParra

    JParra Registered

    Joined:
    Jul 13, 2017
    Messages:
    196
    Likes Received:
    57
    Thanks, I'm going to try it.
     
  8. Goanna

    Goanna Registered

    Joined:
    Jan 19, 2012
    Messages:
    1,184
    Likes Received:
    818
    Using the latest version here and all working as advertised, can you post a screen of your server's WelcomePlugin.json...sometimes there's an erroneous comma in there stuffing things up.
     
  9. JParra

    JParra Registered

    Joined:
    Jul 13, 2017
    Messages:
    196
    Likes Received:
    57
     
  10. Goanna

    Goanna Registered

    Joined:
    Jan 19, 2012
    Messages:
    1,184
    Likes Received:
    818
    should
    Code:
    "Texto de bienvenida": [
    read
    Code:
    "WelcomeText": [
     
  11. JParra

    JParra Registered

    Joined:
    Jul 13, 2017
    Messages:
    196
    Likes Received:
    57
    I'm sorry, the translator has betrayed me, actually I had it like that.

    [​IMG]
     
  12. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    10,612
    Likes Received:
    5,420
    Is the plugin actually running at all? I think if you run the server with trace=2 you should be able to see that it's loaded on startup in the trace file (hope I remember that right)

    *(it definitely should create an entry in the custompluginvariables.json file, so you could remove that and see if it reappears when you run the server. If not you may need to install the correct runtimes for it)
     
    Last edited: Aug 6, 2022
    JParra likes this.
  13. Goanna

    Goanna Registered

    Joined:
    Jan 19, 2012
    Messages:
    1,184
    Likes Received:
    818
    Lol, all looks good there, check what Lazza said
     
  14. Flipo

    Flipo Registered

    Joined:
    Dec 29, 2013
    Messages:
    64
    Likes Received:
    20
    It works fine for us on 4 servers

    -- Installation --
    - put the WelcomePlugin.dll file in the rFactor2 Bin64\Plugins folder
    - put the WelcomePlugin.json file in the rFactor2 profile folder

    - In the "CustomPluginVariables" of each server, you have to put this:

    "WelcomePlugin.dll":{
    " Enabled":1
    },
     
    Corti and JParra like this.
  15. JParra

    JParra Registered

    Joined:
    Jul 13, 2017
    Messages:
    196
    Likes Received:
    57
    Works!!

    I deleted the lines created in "CustomPluginVariables.JSON" and re-executed everything, it re-created them and displayed the message on the server.

    We recently migrated everything from an old computer to a new server. Is it possible that certain things were left broken with the migration?

    Well, anyway, thank you all very much for your help.
     
    Flipo and Corti like this.

Share This Page