VehicleClassSetting="_unknown_base_vehicle_class_"

Discussion in 'Technical & Support' started by BoothJoe, Jun 24, 2016.

  1. BoothJoe

    BoothJoe Registered

    Joined:
    Oct 12, 2015
    Messages:
    202
    Likes Received:
    8
    Running the Eve F3s, every setup file I save has this line at the beginning:

    VehicleClassSetting="_unknown_base_vehicle_class_"

    I downloaded an svm file from someone and the one they had said:

    VehicleClassSetting="EVE_F3"

    My other saved setups for other cars don't have the unknown base vehicle class value for VehicleDlassSetting. The downloaded version with EVE_F3 would not show up in the garage until I changed it, too, to the unknown_base_vehicle_class_ value. It happens at several tracks (Monte Carlo 66, Road America, etc.).

    It seems to work, but that just can't be right. Ideas?
     
  2. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    8,581
    Likes Received:
    3,859
    Perhaps an upgrade you've selected is 'breaking' the class ?

    You should be able to see all setups by pressing the Vehicle/All button on the setup page (hope I got those words right/close). So when the game's confused about which ones are compatible it doesn't matter.
     
  3. BoothJoe

    BoothJoe Registered

    Joined:
    Oct 12, 2015
    Messages:
    202
    Likes Received:
    8
    I have no idea what screen you are talking about. This is an Eve F3. If I select the car and go to Tuning, the only option is a change of wheel rims. I can find no "All" button on any window I go into...Tuning, race setup, session setup, etc. Any car I pick and save the settings for tells me it is "unknown base vehicle class."
     
  4. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    8,581
    Likes Received:
    3,859
    In the Garage, Setups, there's a button below the list of folders & setups that either says "Vehicle" or "All". If you click it, it'll switch to the other. So one only shows setups for your car, the other shows all files. That *may* help you load setups that you know are for your car but the game is confused about.

    I'm not familiar with the Eve to be honest, was just taking a guess on what might change its apparent class for the game. No idea what it's doing there.
     
  5. BoothJoe

    BoothJoe Registered

    Joined:
    Oct 12, 2015
    Messages:
    202
    Likes Received:
    8
    I eventually stumbled upon it. It didn't help the problem though. Every time I do a vehicle setup save, the svn file says VehicleClassSetting="_unknown_base_vehicle_class_" instead of VehicleClassSetting="EVE_F3". I'm going to try a reinstall from Steam and see what happens.
     
  6. BoothJoe

    BoothJoe Registered

    Joined:
    Oct 12, 2015
    Messages:
    202
    Likes Received:
    8
    A complete uninstall/reinstall of RF2 did nothing to fix the issue. The F3 svn files still show VehicleClassSetting="_unknown_base_vehicle_class_".
     
  7. Emery

    Emery Registered

    Joined:
    Oct 24, 2010
    Messages:
    2,785
    Likes Received:
    1,377
    It depends on whether the setup was made with the F3 Community mod or the ISI original. ISI original setups have "_unknown_base_vehicle_class_" in their files and the F3 Community mod has "EVE_F3". That's the only difference between the files, so copy and paste as needed to fix. matf1 did it that way on purpose when he created the Community package.
     

Share This Page