[REL] The New UI is Here! (Instructions on How to Opt-in)

Discussion in 'News & Notifications' started by Christopher Elliott, Dec 19, 2019.

  1. Mydriaz

    Mydriaz Registered

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    945
    Likes Received:
    36
    Hi,
    Sorry if that issue have already been posted but in the race option menu (button on left high corner) the possibility to record realroad has disappeared....
     
  2. Seven Smiles

    Seven Smiles Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    796
    Likes Received:
    856
    I'll add this to the list
    Supra Drift V0.8
    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1113771653
     
    deceda and Mr.Thor like this.
  3. João Silva

    João Silva Registered

    Joined:
    Nov 2, 2018
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    Finally the new UI works for me.
    Good job on the UI.
    It could be more responsive. Easy fix: decrease fade time between menu items.
    Some other minor tweaks that would make many people happier:

    MAIN MENU (on top)
    * Use the RF2 logo to replace "Start" menu entry
    * replace RACE with SINGLEPLAYER and MULTIPLAYER (2 menu items)
    * add CONTENT in main menu

    CONTENT
    * add filters by content type. like you do on multiplayer menu

    MULTIPLAYER MENU
    * remember filter selection.
    * remember server listing if the last server browser update was less than X minutes ago.

    thx
     
  4. RoWo

    RoWo Registered

    Joined:
    Jul 16, 2014
    Messages:
    317
    Likes Received:
    367
    The problem with the "freeze" by choosing "All cars & tracks" series after using another series still exists. Is there any solution/suggestions?
     
    jlnprssnr, Hazi and buzz hornet like this.
  5. buzz hornet

    buzz hornet Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    110
    Likes Received:
    47
    I haven’t found a solution for this and it’s extremely frustrating.
     
    Last edited: Jun 19, 2020
  6. Jon Walter

    Jon Walter Registered

    Joined:
    Jun 18, 2020
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    Have you ever solved this problem?
     
  7. buzz hornet

    buzz hornet Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    110
    Likes Received:
    47
    Think its a known issue, I don't believe there is a work around either.
     
  8. Voltaic

    Voltaic Registered

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Messages:
    320
    Likes Received:
    58
    The new UI works well for me except occasionally when clicking customize the menu is not visible, no way to exit the hangar.
     
    jlnprssnr and Balazs Magyar like this.
  9. CrimsonEminence

    CrimsonEminence Registered

    Joined:
    Jun 18, 2019
    Messages:
    401
    Likes Received:
    378
    Happened to me, too.
    Next time, you start rf2, it should work again.
    This happens after removing cbash stuff and updates, apparently.
     
  10. speedo59

    speedo59 Registered

    Joined:
    Dec 11, 2011
    Messages:
    34
    Likes Received:
    1
    good morning, everyone,
    I just installed the new UI,
    I play in three screens, I would like to have the hangar on all three screens, at the moment it is only displayed on the central screen,
    a solution would be welcome,
    Thanks again for your work, GTE and LMP2 have evolved well, the rear axle is more stable,
    Congratulations for the virtual 24H, a pleasure to follow on Eurosport a Sim race
     
  11. Voltaic

    Voltaic Registered

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Messages:
    320
    Likes Received:
    58
    I can't get anyone to give me feedback on this issue relating to the new UI, Steam, and SimXperience. This only happens when using the Beta UI, which I use all the time. It reads:

    "I can't seem to resolve the " +path=".." +workshop -applaunch 365960 -silent error when I launch rFactor 2 Beta UI through SimXperience's SimCommander 4. If I click OK rf2 launches normally.

    When I opt out of the Beta it launches normally however. I tried running Steam as Administrator as suggested elsewhere in the forums but I get a different Steam error.

    Any suggestions?

    Thank you!"


    By the way, it also launches the Steam app when I click OK.

    https://forum.studio-397.com/index....plaunch-365960-silent-error-in-beta-ui.66166/
     
  12. shushkata

    shushkata Registered

    Joined:
    Jul 7, 2020
    Messages:
    8
    Likes Received:
    3
    Hey guys as much as i like the new UI compared to the old one, why is it so laggy and jumpy ? I hear (as i am new to the game) that this is taking a really long time developing ..... so is there any expectation when it will be finished ? Is the menu being updated at a constant pace or not really ?
     
    Ariff, Marisa and jlnprssnr like this.
  13. Marisa

    Marisa Registered

    Joined:
    Sep 8, 2016
    Messages:
    77
    Likes Received:
    115
    It's basically made via HTML, CSS and JS so it will never be as snappy as interfaces made in C++. Sadly there were no real changes, layout wise, even though there were many complaints. As happy as I am with the GTE update and the Ferrari, they really dropped the ball on UI development. The layout is terrible. I hope it will be fully moddable in the future. Supposedly the groundwork is done so development shouldn't be as slow now, maybe the UI guy is on vacation?
    Edit: I think the focus was on the live streaming overlay, now that the events are over, I hope development focuses on the user experience of the UI.
     
    pitkin, Ariff and EsxPaul like this.
  14. Taris Henrique

    Taris Henrique Registered

    Joined:
    Dec 15, 2015
    Messages:
    76
    Likes Received:
    76
    Hello Guys. I miss some informations in the new UI. I cant find the time remaining to start the race and the Tire and Fuel multiplier.

    Sem Título-1.jpg rFactor 2(rFactor2.exe) Screenshot 2020.07.13 - 21.30.20.99_LI.jpg
     
    DJCruicky likes this.
  15. davehenrie

    davehenrie Registered

    Joined:
    Jul 6, 2016
    Messages:
    3,074
    Likes Received:
    1,741
     

    Attached Files:

  16. davehenrie

    davehenrie Registered

    Joined:
    Jul 6, 2016
    Messages:
    3,074
    Likes Received:
    1,741
    on my UI the time left in a session is counted down at the top where your Lap counter is. I think because I had timed sessions and not laps, it may not have shown the same information.
     
  17. IronKnuckle124

    IronKnuckle124 Registered

    Joined:
    Jan 3, 2019
    Messages:
    14
    Likes Received:
    23
    Sorry if this issue has been posted but the in-race AI strength slider is gone:
    ais.jpg

    It would be nice to have this re-added so you could adjust AI strength and just restart weekend like in the old UI rather than exiting, adjusting from the main menu and reloading. This is the only thing stopping me from using the new UI exclusively.
     
    MarcG and DrivingFast like this.
  18. DrivingFast

    DrivingFast Registered

    Joined:
    Mar 1, 2018
    Messages:
    1,466
    Likes Received:
    947

    The difficulty depends on the mod and many other factors :

    In fact, it is essential to be able to easily adjust the difficulty of the AI during the weekend.

    Indeed, the loading times are incredibly long.

    Well see, @IronKnuckle124
     
    IronKnuckle124 likes this.
  19. Rui Santos

    Rui Santos Registered

    Joined:
    Jan 8, 2012
    Messages:
    696
    Likes Received:
    722
    On the hide menus on the replay there's still a bar/strip remaining on the right of edges of those hiding boxes...

    I would like to be able to have more info in just one screen in the setup, specially when we have a widescreen like me, also there are too many sliders/boxes to choose from that i lost myself a lot...

    On the loading setups i've noticed that it filters the setups of the specific car, but i would like the option to choose from all, because sometimes there are cars too similar or different versions and the setup works aswell, right now i need to take photos with my smartphone to copy a setup to another similar car...

    Thanks!
     
    DJCruicky likes this.
  20. Elcid43

    Elcid43 Registered

    Joined:
    Jul 15, 2020
    Messages:
    7
    Likes Received:
    1
    Sorry if this has already been covered, but when I go to select a car, I get nothing but question marks where the preview should be. Is there something I need to change or do?

    Thank for any help
     

Share This Page