[REL] Skoda Fabia Evo S2000 build 1.03

Discussion in 'Vehicles' started by Slow Motion, Jul 16, 2022.

  1. Slow Motion

    Slow Motion Registered

    Joined:
    Aug 14, 2012
    Messages:
    2,776
    Likes Received:
    6,280
    First post has been updated and the build 1.0 is now available: enjoy the mod!
     
  2. Corti

    Corti Registered

    Joined:
    Sep 29, 2014
    Messages:
    1,086
    Likes Received:
    1,906
    Wow!!! thank you very much mate
    Precisely passed here to comment on the Rallycross tracks. To leave the thread clean for the Skoda, just around resting days I will open a thread to publish my progress in a corresponding place. ;)
    I will delay my departure to see how the skoda behaves (I hope my wife understands it) :D
     
  3. atomed

    atomed Member

    Joined:
    Jul 9, 2019
    Messages:
    1,141
    Likes Received:
    1,106
    Marco, I went out for a walk and now I have to hurry back home ;) Thanks for sharing your work.
     
    Corti, svictor and Slow Motion like this.
  4. Slow Motion

    Slow Motion Registered

    Joined:
    Aug 14, 2012
    Messages:
    2,776
    Likes Received:
    6,280
    Reading Steam comments, there are guys that are getting CTD loading the mod ("main.cpp 343: onFatalError 11").
    The big problem is that here everything works correctly... I also loaded the one of the oldest ISI tracks, never updated, "Lost Valley" and it is okay, same into many other tracks I tried, both Gravel and Tarmac... same for opt-out and RC build... both devmode and retail

    If I cannot replicate the error, really I have no chances to fix it: I'll continue to investigate
     
    pkelly and Corti like this.
  5. DJCruicky

    DJCruicky Registered

    Joined:
    Jan 25, 2012
    Messages:
    1,392
    Likes Received:
    733
    Sorry to say, not working for me too. CTD at end of loading.
    PC specs in my profile.
     
  6. nolive721

    nolive721 Registered

    Joined:
    Jan 2, 2016
    Messages:
    232
    Likes Received:
    114
    There seems to be problems with AMD latest drivers

    I get CTD with laguna seca track for example

    I will try your car this weekend
     
  7. nolive721

    nolive721 Registered

    Joined:
    Jan 2, 2016
    Messages:
    232
    Likes Received:
    114
    Working for me both tarmac and gravel on spa track

    I really wonder if Ctd people are getting basically comes from track issue with AMD drivers so actually your car is just fine
     
  8. redapg

    redapg Registered

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    2,631
    Likes Received:
    1,446
    Loads properly for me too (S397 Spa).
    I don't use a Beta and have a NVidia Graphics Card.
    Maybe it's really an AMD Problem or does someone with a NVidia Card has a CTD with the Skoda?
     
    nolive721 likes this.
  9. Myrvold

    Myrvold Registered

    Joined:
    Jan 9, 2012
    Messages:
    171
    Likes Received:
    208
    We now need some proper RX tracks! :D
     
    Corti and nolive721 like this.
  10. nolive721

    nolive721 Registered

    Joined:
    Jan 2, 2016
    Messages:
    232
    Likes Received:
    114
    I have an AMD GPU so its not that I believe as working fine for me
     
    redapg likes this.
  11. Myrvold

    Myrvold Registered

    Joined:
    Jan 9, 2012
    Messages:
    171
    Likes Received:
    208
    Finally got to try this car now.
    nVidia 3080ti, CTD - no error message.

    EDIT: Did some testing - I never get it to load on Faleyras or Karelia Cross. It always loads at Blackwood. Only loads Goodwood if it is the first thing I do in the game. Faleyras and Karelia loads with other cars.
    I never get any errors though.

    EDIT2: This made me dig up my old rF1 install with the old Gr.B and RWD RX mods, and all the classic RX tracks, Lydden, Lyngås, Valkenswaard, Duivelsberg, Glosso, Estering, Lousada <3
     
    Last edited: Aug 5, 2022
  12. redapg

    redapg Registered

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    2,631
    Likes Received:
    1,446
    Could you please upload a trace File from a Session where you get a CTD with the Skoda?
     
  13. Myrvold

    Myrvold Registered

    Joined:
    Jan 9, 2012
    Messages:
    171
    Likes Received:
    208
    I'll activate tracelogging and do it at a point during the weekend :)
     
  14. Myrvold

    Myrvold Registered

    Joined:
    Jan 9, 2012
    Messages:
    171
    Likes Received:
    208
    @redapg @Slow Motion

    Some tracefiles. Old tracks failing, new track failing, and random track that loads.
    All tracks work with other cars, just the Skoda S2000 that are struggling.
     

    Attached Files:

    Slow Motion likes this.
  15. redapg

    redapg Registered

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    2,631
    Likes Received:
    1,446
    Thanks for the trace Files, unfortunately 3 of them end with the most useless Error Message that we have:
    onFatalError 11
    Can you post the Links to the Karelia and Faleyras Tracks that you use, that i can test it with these too?

    EDIT I forgot to ask: does it crash with the Tarmac and also with the Gravel Car?
     
    Last edited: Aug 6, 2022
  16. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    10,766
    Likes Received:
    5,539
    @redapg @Myrvold able to reproduce the CTD here, loading Sebring full layout and one of the Skoda cars with default options. Changing the damage option to 'Detachable parts' (instead of scratches) allows it to load.

    *Edit: Same in devmode, that tuning option determines CTD or not. I have the RC selected in betas. Trace files show no differences between CTD and no CTD, only minor shader messages (skipped due to duplicate, etc... seem to change on each load regardless)
     
    Last edited: Aug 7, 2022
    pkelly and redapg like this.
  17. redapg

    redapg Registered

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    2,631
    Likes Received:
    1,446
    Thanks for Testing, saves my Time. :)
    We will fix it as quick as possible.
     
    pkelly and atomed like this.
  18. redapg

    redapg Registered

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    2,631
    Likes Received:
    1,446
    Seems to be a bit more complicated.
    To have it compareable with @Lazza, i also used Sebring Full in DevMode.
    And i was opted out from all Betas (None).
    Result: the Car loads no matter which Upgrade is selected.
    Then i opted in the RC and let it install a complete new DevMode too.
    Result: The Car doesn't load, neither with the Scratchable, nor with the Detachable Option selected.
    And there are no useful trace Entries.
    I have found 2 minor Things, but they aren't the Problem.
    I'll keep investigating
     
    pkelly and atomed like this.
  19. redapg

    redapg Registered

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    2,631
    Likes Received:
    1,446
    After some more Testing, i have found a Way to get it working, BUT that Solution makes no Sense at all.
    It seems as if there is something corrupted in the RC, because it works like it ever worked in the default Build.
    So we'll wait with a Fix until......
     
  20. Strava

    Strava Registered

    Joined:
    Feb 13, 2015
    Messages:
    54
    Likes Received:
    28
    You should post on the Steam page and tell ppl to select the detachable parts option AND force setup. Then it will work with AI cars too.
     

Share This Page