Singleplayer crashes when trying to get on track

Discussion in 'Technical Archives' started by ProTraX, Jul 17, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ProTraX

    ProTraX Registered

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    271
    Likes Received:
    3
    Hello.
    Since maybe 2 months i keep getting crashes in singleplayer mode. No matter what mod and track i use.
    It loads normal till i see the lobby. But when i click "race" and want to drive, it just crashes with the error : rFactor 2 has stopped working.
    I changed nothing in those 2 months...
    Tried every possible graphic settings in rF2, but no success..
    My PC Specs are in my profile. I'm using the newest graphic drivers.
    Using Build 240.
    I have none of these problems in multiplayer. Everything is normal there.

    If you need more infos, just ask.

    Thanks

    €dit: I think its the "All cars and tracks" feature.. When i create a mod package with the cars and tracks i want, instead of using all cars and tracks, it works like a charm.
     
    Last edited by a moderator: Jul 17, 2013
  2. SmellySkidmark

    SmellySkidmark Registered

    Joined:
    Jan 11, 2012
    Messages:
    403
    Likes Received:
    126
  3. mtbboy

    mtbboy Registered

    Joined:
    Jul 11, 2013
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    this worked for me:
    make a backup of C:\Users\Joha\Documents\rFactor2\UserData\Controller
    C:\Users\Joha\Documents\rFactor2\UserData\player\Settings
    C:\Users\Joha\Documents\rFactor2\UserData\Replays
    C:\Users\Joha\Documents\rFactor2\Packages
    unistall rfactor 2
    download rFactor2 CONTENT SAMPLER, install,

    lite installer does not work,missing folders, every install is different,
    i used build installed build 300
    with lite installer and got the same problem,
    but the content installer fixed the issue,
     
    Last edited by a moderator: Sep 19, 2013
  4. 88mphTim

    88mphTim Staff Member

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    10,725
    Likes Received:
    125
    Yes, Lite does work, and no, every install is not different. The only way you could get different files is if you had some loaded (like ran the launcher, and it hadn't exited properly when you uninstalled or installed), installed in a location you shouldn't install things in Windows, had some issues with permissions in Windows (which is unlikely) or in some cases, you had a user with a non-English character in Windows, and the program is unable to install user information there. Or, of course, if you downloaded a modified installer of some sort (incomplete download, perhaps).

    This is also quite an old post.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page