Sim Not Loading from Launcher

Discussion in 'Technical & Support' started by Christopher Tarboton, Feb 5, 2018.

  1. Christopher Tarboton

    Christopher Tarboton Registered

    Joined:
    Feb 5, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I have not changed anything on my PC but for the last few days I cannot get the launcher to go into the game. I have tried running in 32 bit, deleted the config and JSON ini's. I have tried to run the exe as admin. I have deleted shaders and CBASH. I have deleted plugins.
    I have verified file integrity.
    I have updated my graphics driver.
    It goes into developer mode and picks up the server list in MP, but will not launch the game in single or MP modes.

    What else can I do?

    Thanks in advance.
     
  2. ADSTA

    ADSTA Registered

    Joined:
    Nov 19, 2011
    Messages:
    394
    Likes Received:
    156
    Try deleting the rFactor2.exe (naming may be different, not at PC now) and verify the game files again.
     
  3. Christopher Tarboton

    Christopher Tarboton Registered

    Joined:
    Feb 5, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Thanks ADSTA, tried it but no different. Still not launching.
     
  4. Bernd

    Bernd Registered

    Joined:
    Jul 9, 2013
    Messages:
    221
    Likes Received:
    72
    Try it with renaming the player.json file in the folder F:\Steam\steamapps\common\rFactor 2\UserData\player from player.json into player_backup.json, then start the game and let it generate a new player.json file. Maybe that helps.
     
  5. Christopher Tarboton

    Christopher Tarboton Registered

    Joined:
    Feb 5, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I now only have a player.TMP file because I deleted the JSON file Bernd, so not sure what I should do.

    Thanks for the input.
     
  6. Christopher Tarboton

    Christopher Tarboton Registered

    Joined:
    Feb 5, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Another thing I have found out. If I run the config exe in BIN32, I get multiple error messages of "Failed to load advancedeffects file".

    Any other pointers out there?
     
  7. wrxxy

    wrxxy Registered

    Joined:
    May 17, 2012
    Messages:
    234
    Likes Received:
    55
    Have you tried running your C++ in your support /runtimes folder....
     
  8. Bernd

    Bernd Registered

    Joined:
    Jul 9, 2013
    Messages:
    221
    Likes Received:
    72
    Just to be sure.
    You have deleted the player.json file, started the game, then the game crashes or don't starts and then you have a player.temp file only, no player.json?

    I have seen that you say that you already has tried to run rfactor 2 as administrator.
    Did you do it this way?
    Start steam only and don't start rfactor 2 from steam.
    Delete the player.json file again.
    Then go to the folder Steam\steamapps\common\rFactor 2\Launcher,
    rightclick on the Launch rFactor.exe and select run as administrator.

    If you have not done it this way before, please try out if it helps.
     
  9. Christopher Tarboton

    Christopher Tarboton Registered

    Joined:
    Feb 5, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Hi Bernd

    You are correct but I did not run it as administrator as you say.

    I shall try again now and see if that works.

    Thanks.

    EDIT: Sorry Bernd, still not working.
     
    Last edited: Feb 7, 2018
  10. Christopher Tarboton

    Christopher Tarboton Registered

    Joined:
    Feb 5, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Hi WRXXY, yes I tried that but no difference.
     
  11. Bernd

    Bernd Registered

    Joined:
    Jul 9, 2013
    Messages:
    221
    Likes Received:
    72
    I have no more ideas now, sorry.
    And the below, that you have posted, happens here too, if i try to start the config exe directly.
    I would say that the Config exes have to be started from the launcher, to run properly.

     
  12. ADSTA

    ADSTA Registered

    Joined:
    Nov 19, 2011
    Messages:
    394
    Likes Received:
    156
    Did you click "Apply" when running as admin?
     
  13. SPASKIS

    SPASKIS Registered

    Joined:
    Sep 7, 2011
    Messages:
    2,968
    Likes Received:
    1,212
    My suggestion would be to assign admin rights to steam before installing rF2 and leave rF2 executables as they are installed.
     
  14. Juergen-BY

    Juergen-BY Registered

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    2,827
    Likes Received:
    234
    using rF2 steam version...
    - steam have to be running in the background, when you`re starting the the rF2 launcher from the folder
    - video settings config.exe (afaik) isnt running outside the launcher
     

Share This Page