Signed up for an event, went to practice and ...

Discussion in 'Technical Archives' started by datanode, Aug 16, 2013.

  1. datanode

    datanode Registered

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Messages:
    457
    Likes Received:
    0
    Hi all,

    Signed up for my first r2p event in Formula2 (encouraged I think by a post about it from Matt Sentell who participates already)

    Anyway, Mid Ohio (no chicanes)

    Went to single player to try this morning and kept getting mesh errors from gmotor2 when loading (yellow progress bar), I thought hmm odd this was all working fine, uninstall, reinstall that mod.

    Now gets into the track timing screen, press race get an exception error?

    Is there a simple way to start again ? Or any advice on what I could try as a minimum and then a more thorough attempt if all else fails.

    If I can avoid activations that would be great as I have already used one for a hdd change. I also know I have to use one as the PC is needing an overhaul.

    I do know I have 5, but if I can avoid them then great :)
     
  2. LabR4t

    LabR4t Registered

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Messages:
    110
    Likes Received:
    1
    Just make a backup of the .rFactor folder from appdata/roaming, before you start the overhaul.
     
  3. datanode

    datanode Registered

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Messages:
    457
    Likes Received:
    0
    :) ah ok, I think I need to do some tests

    I backed up the user data folder docs / rf2.

    I then tried to load the game, basically create a new one and added all re mods again, but that way round seems a non starter.

    I also have a fresh install folder of the same above which I could just add mills to and see if it works?

    I think it is the combination of that car that track? But why I do not know.

    I disabled trackmap and all my other plugins :-(
     
  4. datanode

    datanode Registered

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Messages:
    457
    Likes Received:
    0
    Hmm yeh the base install that I did earlier this year is no good.

    I don't really want to loose all my settings, I can't understand why removing the mod and reinstalling it won't fix it.

    Is there a method of manually uninstalling that mod? I don't mean mod manager uninstall tried that :-(

    I was hoping to backup the docs directory, copy across anything I needed in the way of setup or configurations and reinstall everything I need.
     
  5. LabR4t

    LabR4t Registered

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Messages:
    110
    Likes Received:
    1
    Delete by hand, this will delete your vmod and formula 2 car.
    \Documents\rFactor2\Installed\rfm > Delete (vmod name here.mas)
    \Documents\rFactor2\Installed\Vehicule\ > Delete (formula2_car folder)
    \Documents\rFactor2\Installed\Sound\ > Delete (F2 folder)
    \Documents\rFactor2\Installed\Talent\ > Delete (F2_2012_talent folder)
    \Documents\rFactor2\Manifests\ > Delete (vmod name here.mft)
    \Documents\rFactor2\Manifests\ > Delete (isi_formula2_2012_141.mft)
     
    Last edited by a moderator: Aug 16, 2013
  6. datanode

    datanode Registered

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Messages:
    457
    Likes Received:
    0
    Thanks labrat. Will try all this later :)
     
  7. LabR4t

    LabR4t Registered

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Messages:
    110
    Likes Received:
    1
    If you don't want to reinstall formula 2 car just delete these two.

    \Documents\rFactor2\Installed\rfm > Delete (vmod name here.mas)
    \Documents\rFactor2\Manifests\ > Delete (vmod name here.mft)

    This is a good little tool by B1K3R
     
    Last edited by a moderator: Aug 16, 2013
  8. datanode

    datanode Registered

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Messages:
    457
    Likes Received:
    0
    Odd thing is, I reinstalled it earlier and it just crashes when I enter race ? Have no clue why, before when it was giving the specific gmotor2 error. I uninstalled in mod manager and reinstalled again.

    This just ended up with an f2 car that fails on that track I haven't tried other tracks yet. When I get back from work I can try all these things out :)

    I think it might be something wrong with something else if that car works at other tracks :/
     
  9. LabR4t

    LabR4t Registered

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Messages:
    110
    Likes Received:
    1
    Do other car's work with the track Mid Ohio (no chicanes).
     
  10. datanode

    datanode Registered

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Messages:
    457
    Likes Received:
    0
    Yeh tried the megane. Seemed fine :-(
     
  11. LabR4t

    LabR4t Registered

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Messages:
    110
    Likes Received:
    1
    Delete list in post #5.
    Good luck :)
     
  12. datanode

    datanode Registered

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Messages:
    457
    Likes Received:
    0
    Sounds good :) not long till I can try now
     
  13. LabR4t

    LabR4t Registered

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Messages:
    110
    Likes Received:
    1
    On second thought before you delete the list.
    Try single player and click all cars and track to see Formula 2 and Mid Ohio (no chicanes) work.
     
  14. datanode

    datanode Registered

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Messages:
    457
    Likes Received:
    0
    Hmm fair point. :) I had something really wrong with something I tried earlier.

    I ended up with all cars and tracks doing completely the wrong thing, all cars but tracks seemed limited to their original mod intention. E.g. R35 showed Malaysia as a track but it was missing anything custom I had :/

    I have had plenty of problems before and end up sorting it out somehow.

    Just seems to have me stumped this time :-(

    I will just start again if I can't sort it out reasonably quick :/ shame though
     
  15. LabR4t

    LabR4t Registered

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Messages:
    110
    Likes Received:
    1
  16. datanode

    datanode Registered

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Messages:
    457
    Likes Received:
    0
    Me either till now :) will take a look soon :)
     
  17. datanode

    datanode Registered

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Messages:
    457
    Likes Received:
    0
    Just tried the car at mills. Same problem, back to desktop.

    Tried deleting as per post #5 and installing same. :-(
     
  18. datanode

    datanode Registered

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Messages:
    457
    Likes Received:
    0
    Hmm must of had mod manager open or something or my previous trick not to work.

    As I have f2 and mid installed and that is it taking a while to generate all the other stuff on first load.

    Gonna have some work copying all my settings files across but it could be a start!
     
  19. datanode

    datanode Registered

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Messages:
    457
    Likes Received:
    0
    Oh dear doesn't seem viable, hangs with a black screen and an rf2 loading icon :/ mouse moves but it's been like this for some time??

    Trying again and leaving it? But don't hold much hope needs a reinstall it seems.
     
  20. Bart S

    Bart S Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    852
    Likes Received:
    101
    Do you overclock your PC, if so try it with no overclock, this problem sounds similar to what happen to me. You will probably still have to re download anything that may of become corrupted. Its just something worth a try before you make any major changes
     

Share This Page