SOLVED Server that does not appear in the matchmaker

Discussion in 'Hosting Help' started by Luc Devin, Nov 14, 2013.

  1. Luc Devin

    Luc Devin Registered

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    1,133
    Likes Received:
    23
    Hi All

    The server is 17h open and I just see that it is not in the matchmaker.

    Is this what is crashing servers French?

    SOLVED
     
    Last edited by a moderator: Nov 27, 2013
  2. 88mphTim

    88mphTim racesimcentral.net

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    10,840
    Likes Received:
    314
    If the server is 17h open, it hasn't crashed.
     
  3. Luc Devin

    Luc Devin Registered

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    1,133
    Likes Received:
    23
    Hi Tim

    No crash just now that I can not join my server and other
    As against other crashes so I have assumed that if the server is not visible, a crash can happen.

    It is on that if I reboot and it will appear but in this case, there is the worry of loss of communication between the dedicated and matchmaker

    For more information:
    Loading vmliveview

    I try to shut down the server and it remains on the window: "Closing ISI Dedicated Server ..." and does not close.
    Ok so close and still no error.
    Task manager does not report an error and its status is "In the course of execution"
    I am forced to leave by "End Task"

    I'll test without vmliveview and see if the problem continued.
     
    Last edited by a moderator: Nov 14, 2013
  4. Luc Devin

    Luc Devin Registered

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    1,133
    Likes Received:
    23
    Tonight, I wanted to join my server where there were two pilots and 30 seconds later, the server crash for no reason.
    vmliveview was removed completely, so nothing to do this time with him.

    I know I have to double the pit exit the driver to stop.
    He expect his fellow .... possible and have it hit, I'm sure he did not return after that.
    Because the server is down but my rFactor and also not on the same machine, of course.

    I have not had time to see the matchmaker, if my server was still visible or not.

    I tend to think that the matchmaker to a European side worries.
    20 minutes that my reports on the server crash, air correspond with the loss of matchmaker.
    The number of pilots has nothing to do since I last night were only 3
     
    Last edited by a moderator: Nov 16, 2013
  5. Luc Devin

    Luc Devin Registered

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    1,133
    Likes Received:
    23
    Next...

    So the matchmaker in trouble. I'm not the matchmaker after some time.
    Besides, I'm the closer, the concern is there for changing your service provider to see ...
     
  6. Luc Devin

    Luc Devin Registered

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    1,133
    Likes Received:
    23
    Hi
    Next...
    The picture says it all :)
    No! "Team France SRPC"
    Or is dedicate or matchmaker.
    But how do we know?

    View attachment 10853
    Futji with ISI GT only
    No crash
     
  7. gagipro

    gagipro Registered

    Joined:
    Feb 26, 2013
    Messages:
    473
    Likes Received:
    7
    I'm hosting 5 servers and they list when they want ...

    When you're connected : no issue

    But why, do they always disapear from the matchmaker's list, it´s strange.

    Perhaps the matchmaker doesn't allow 5 servers on the same ip. No clue.

    Lucky, you still think there's a problem with France?

    Did you manage to reproduce liveview hanging bug in Belgium???

    Thanks
     
  8. Luc Devin

    Luc Devin Registered

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    1,133
    Likes Received:
    23
    The live view was no longer in the game, the plugin has nothing to do here with the server or crash is disparrait the matchmaker.
    I think it comes from but I can dedicate myself wrong.
     
  9. 88mphTim

    88mphTim racesimcentral.net

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    10,840
    Likes Received:
    314
    We have 5 servers ourselves. I have a hard time creating issues so far other than with the liveracers plugin.


    Sent using Tapatalk - excuse the short post, etc
     
  10. gagipro

    gagipro Registered

    Joined:
    Feb 26, 2013
    Messages:
    473
    Likes Received:
    7
    Mmmm I think I put away all the plugins even the trackir one.

    The only one left is the netcomm one which is in charge of matchmaking I believe, am I true on this one Tim?

    I don't use liveracers plugin anymore since I was using vmliveview plugin, but as you know i removed that one, recovering from the 3 french leagues issues with this plugin.

    The server disappearing from the matchmaker is there since a long periode I can't even remember.

    There's the same issue with liveracer's plugin too? Did liveracers recompile and solved an issue? In this case most leagues using these services should upgrade their plugin too...

    Thanks for explanations Tim
     
  11. gagipro

    gagipro Registered

    Joined:
    Feb 26, 2013
    Messages:
    473
    Likes Received:
    7
    Sometimes I remember I didn't always get the message Matcher status : server updated sucessfully in the past.


    But since using a professional fixed ip connexion I have no bad message for Matcher status.



    So I simply don't understand why server are missing. Perhaps a misstake in the routine about filtering or displaying servers in the list ...



    OR, I'm on the same LAN as the server and I'm the only who sees my servers coming back and here... No I'm the not the only one, the dudes from my league did complain a pair of times on that one ...



    No clue
     
  12. Denstjiro

    Denstjiro Registered

    Joined:
    Oct 6, 2010
    Messages:
    2,952
    Likes Received:
    14
    I had this as well. it was when the vmod was created on my pc. no Matches Status and no ID in Dedicated window.
    Created the same vmod on the server and that worked.

    Happened once so far but its worth looking into I suppose. With the local vmod the server, when launched, is active, just no Matcher Status and it does not appear in the lobby.
     
  13. gagipro

    gagipro Registered

    Joined:
    Feb 26, 2013
    Messages:
    473
    Likes Received:
    7
    Ok but here I have a matcher status which is fine and the servers keep disapearing from the lobby so ...

    It's ever a problem at matchmaker side or in the client side.

    Sure I can wireshark this behaviour, will try when I got time ...
     
  14. Dave-NRT

    Dave-NRT Registered

    Joined:
    Jan 8, 2012
    Messages:
    364
    Likes Received:
    2
    Stevo from Live Racers is away till this coming week-end. If you look in your userdata folder, there is a logfile that is created.
    Take a look at the log and see if for any reason, there are any errors.

    I am sure as soon as he returns, it will be priority one to fix any issues on his end.

    Have you tried, starting one instance at a time, and seeing if it appears in the MM Lobby?

    If it appears and remains after re-freshing a few times, start another and try to see if it is just a port issue?

    When I set up a multi server set up, I split each server by 300 each, also the HTTP Server port.

    example:

    Server 1: Open-Wheel
    Simulation Port="49297"
    HTTP Server Port="50297"

    Server 2: Historics
    Simulation Port="49597"
    HTTP Server Port="50597"

    Server 3: GT
    Simulation Port="49897"
    HTTP Server Port="50897"

    And so on


    I just create a server-port.txt on the desktop and paste each into it for easy reminder.

    Dave

    NRT
     
    Last edited by a moderator: Nov 19, 2013
  15. Dave-NRT

    Dave-NRT Registered

    Joined:
    Jan 8, 2012
    Messages:
    364
    Likes Received:
    2
    Denstjiro:

    I create each vmod on the server, It is a pain, but open each server instance, re-point ModManager to the proper location of the mod and create away.

    No issues as of yet, just took a bunch of trial and error to figure out what works the best.

    Dave
     
  16. gagipro

    gagipro Registered

    Joined:
    Feb 26, 2013
    Messages:
    473
    Likes Received:
    7
    Mines are separated by 100

    I'll have a look to these logs thanks
     
  17. Dave-NRT

    Dave-NRT Registered

    Joined:
    Jan 8, 2012
    Messages:
    364
    Likes Received:
    2
    I know, I messed one up when first testing multi setups on a dedicated, I was just copy and pasting the port configs.. and I could not
    for the life of me get it to show.

    I was pasting in the ports, and it missed the " from the end of the port statement "DUH"

    Chased that one for a hour or two..

    Dave
     
    Last edited by a moderator: Nov 19, 2013
  18. Dave-NRT

    Dave-NRT Registered

    Joined:
    Jan 8, 2012
    Messages:
    364
    Likes Received:
    2

    Something else to look at, everything these days seem to be based and built around Net Framework.
    Have you made sure that it is up to date with the 3.5 service pak?

    Just a thought

    Dave
     
  19. gagipro

    gagipro Registered

    Joined:
    Feb 26, 2013
    Messages:
    473
    Likes Received:
    7
    When i make a mistake on the ports usually the server doesn't want to start.

    Can you see the 5 atchoom´s servers in the lobby? Do you see them appear&disappear?
     
  20. Dave-NRT

    Dave-NRT Registered

    Joined:
    Jan 8, 2012
    Messages:
    364
    Likes Received:
    2
    I do see 1 to 4 no 5th one. I did refresh 2-3 times..always there.

    I would look at the ports for the 5th one.. :)

    Dave
     

Share This Page