Rfactor 2 Replays are always stuck in slow motion

Discussion in 'Technical & Support' started by djdel002, Apr 28, 2018.

  1. tyressin

    tyressin Registered

    Joined:
    Feb 9, 2018
    Messages:
    29
    Likes Received:
    27
    Rfactor2 does not use PhysX, so having it on auto, gpu or cpu changes nothing. Its more likely the problem hasn't yet manifested again in your case.
     
  2. Nitrometh

    Nitrometh Registered

    Joined:
    Dec 28, 2014
    Messages:
    1,097
    Likes Received:
    443
    Ok. Thanks for the info. But it's really strange. I can reproduce this effect when switching between the physX configurations.
     
  3. fab06

    fab06 Registered

    Joined:
    Nov 23, 2015
    Messages:
    163
    Likes Received:
    378
    for me it's not the track but the Cars i choose for the session .. it's only with some cars (on the same tracks) replay are in slowmo ..
     
  4. mesfigas

    mesfigas Registered

    Joined:
    Oct 15, 2015
    Messages:
    1,297
    Likes Received:
    654
    Rfactor 2 just honor its best modder
    ty :)
     
    tyressin likes this.
  5. Rui

    Rui Registered

    Joined:
    Nov 11, 2018
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi
    I solved this problem by turning off the night light from windows.

    regards
     
  6. Highlandwalker

    Highlandwalker Registered

    Joined:
    Nov 11, 2016
    Messages:
    250
    Likes Received:
    973
    I have never had night light switched on and I still get the slow motion effect on some tracks, so I don't think that's the cure. If it worked for you that's good but try more tracks to see whether it's a permanent solution. Try Castle Combe and the Enduracers Mod, this combo is always in slow motion for me. Good luck.
     
  7. Rui

    Rui Registered

    Joined:
    Nov 11, 2018
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi
    I just do 3 laps in Castle Combe with a p2 of the Enduracers mod and replay is at the correct speed.
    With 20 cars on track and everything on max.
    GTX 1070ti
    Only happens when i forget night lights on Windows.
    Regards
     
    Last edited: Nov 12, 2018
  8. Rui

    Rui Registered

    Joined:
    Nov 11, 2018
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I must to say that whenever I play rFactor2 I have to see in "video settings" if the graphics card is correct, because it is not always.
    Sometimes it changes alone to "auto",and i have to change it.
     
  9. stonec

    stonec Member

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    3,140
    Likes Received:
    1,252
    That setting is not relevant. If it really would use your iGPU, you would only get 10% of your normal FPS.
     
  10. Marisa

    Marisa Registered

    Joined:
    Sep 8, 2016
    Messages:
    64
    Likes Received:
    89
    I just got this bug, funny how it's still not fixed.
     
  11. dylbie

    dylbie Registered

    Joined:
    Oct 25, 2012
    Messages:
    356
    Likes Received:
    476
    I'm having the exact same issue, but from what I can see it's something maxxing out the CPU. If you press CTRL+C you can watch the CPU bar get maxxed in replays.

    Sometimes it seems to be track related, for example - At Riverside replays always run in slow motion with the CPU bar completely maxed out, even if I run alone with no AI. So maybe the track is poorly optimised?

    But recently I found that some settings in my HDV file for a car I made were affecting only the replays. I discussed this with @Marcel Offermans and we both initially thought that the physics files weren't used in replays. But I changed the HDV file and it fixed the issue. So that would imply that it's car related also, and even more weirdly, that the physics files are being used in some way for the replays.

    I now think it's not necessarily car or track related, but some other bug within the core of the game which is causing the excessive CPU usage during the replays in some situations. It might even be related to the freezing/stuttering some are experiencing in real time.

    This can be easily replicated, so 'should' be relatively easy for the devs to diagnose.
     
    jayarrbee36 and Marisa like this.
  12. olligreen

    olligreen Registered

    Joined:
    Mar 19, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    same problem here. high-end system and still this problem.
    as many people already said, it's not on all cars/tracks combinations.
    wondering, if the devs could have a look at this.
     
  13. jymp

    jymp Registered

    Joined:
    May 26, 2013
    Messages:
    241
    Likes Received:
    61
    Yes, please had this issue for a good while now, no fix in sight
     
  14. davehenrie

    davehenrie Registered

    Joined:
    Jul 6, 2016
    Messages:
    2,497
    Likes Received:
    1,479
    It seems random on my end, perhaps actual memory consumption during a session. When Nords was released, all my replays were at normal speed. But after an afternoon of driving, the replays became the slow motion everyone is complaining about. Haven't checked again since though.
     

Share This Page