Rfactor 2 crash loading track

Discussion in 'Bug Reports' started by CRSsim001, Jun 27, 2019.

Tags:
  1. CRSsim001

    CRSsim001 Registered

    Joined:
    Jun 27, 2019
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    hi
    tried loading rfactor 2 but it crashes when loading the track
    then once it has crashed it tells me an instance of rfactor is still running when i try to relaunch it
    was using x111 before was working fine but went to the newest version recently.
    any advice welcome
     
  2. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    7,896
    Likes Received:
    3,401
    System specs?

    All tracks? All cars?
     
  3. Mood

    Mood Registered

    Joined:
    Jun 29, 2019
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I have the same problem. When entering a server, after typing the password the game crashes and goes to the Launcher (sometimes, because it also says sometimes that other instance of rFactor 2 is already running when I try to re-launch).

    I have found the solution to this problem, and it is going back to the v1111, because these problems began since v1112.

    In addition, I would like to have support and try to solve this problem in the v1112, so I put below my pc specs:

    Intel Core i5-4440 CPU @ 3.10 GHz (4CPU's)
    8192MB RAM
    Intel HD Graphics 4600
     
  4. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    7,896
    Likes Received:
    3,401
    I'm not sure on memory demand changes from that old 1111 build vs the current, but 8gigs of memory ('gpu' AND ram) isn't a lot. There are people with 8 gigs of system ram and discrete 2 or 3 gig GPUs having issues with some content. It's possible your 2013 spec integrated graphics just can't keep up.
     

Share This Page