rFactor 2 Build 770 Now Available!

Discussion in 'News & Notifications' started by 88mphTim, Jul 1, 2014.

  1. Emery

    Emery Registered

    Joined:
    Oct 24, 2010
    Messages:
    2,789
    Likes Received:
    1,381
    If you have a 64-bit system, see if the x64 version works. I was happily surprised that it didn't have the same error with 64-bit after the 32-bit consistently failed and it gave me some race time last night. So far, I think you and I are the only ones who have reported this error.
     
    Last edited by a moderator: Jul 2, 2014
  2. Adrianstealth

    Adrianstealth Registered

    Joined:
    May 28, 2012
    Messages:
    4,529
    Likes Received:
    1,028
    tried it for an hour last night ( 32 bit mode )

    auto updater seemed to work without problems,
    was stable during the test hour
    lighting changed a bit ? .....auto HDR seems ramped up slightly (think it looks better)
    sounds -I'm sure I'm noticing improvements here too (hope we continue to get some sound improvements each build )

    was having some minor reflection issues on some tracks, nothing major -perhaps tracks need updating to sync with this build?

    sticking to 32bit until plug-ins are updated to 64 compatibility

    maybe improved performance when a lot of cars in view but can not be sure without a methodical benchmark

    thanks for the updates ( sooooo looking forward to tire contact patch etc updates )
     
  3. Guimengo

    Guimengo Guest

    This is from b770, fresh install only maintaining the Settings folder.

    I noticed now I cannot select between most car skins I have after the update. Usually it'll only show one custom skin despite there being 3 or 4 that worked before. Only in one instance I can browse through two different custom skins and is with one of the Indycars. Does anybody experience the same or know how to solve this?
     
  4. Mario Morais

    Mario Morais Member

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    1,465
    Likes Received:
    169
    I create two batch files to swap between 32 and 64 bits versions.

    copy files to your rfactor2 folder

    Edit files with notepad and change the line in both files:
    Code:
    set rFactor2Folder= "D:\rFactor2"
    Set your rFactor2 path

    For first time your rFactor2.exe must be 32bits version and run "Run_64version.bat" to create the backup files of 32 bits version.

    "Run_32version.bat" to set 32Bits mode
    "Run_64version.bat" to set 64bits mode

    View attachment 13418
     
  5. YoLolo69

    YoLolo69 Registered

    Joined:
    May 28, 2012
    Messages:
    978
    Likes Received:
    6
    Just in case this is important for ISI Dev: After installing Lite B770 on top of B660 I had this BMP window error at starting. I didn't get a chance to test any unstable after B660 so it was a clean B660 install. Now all is OK after uninstalling all and installing Lite B770.
     
  6. 88mphTim

    88mphTim Staff Member

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    10,725
    Likes Received:
    126
    I've seen/read one other, but yes a slim set of data.
     
  7. Chefmark

    Chefmark Registered

    Joined:
    Nov 17, 2013
    Messages:
    94
    Likes Received:
    0
    Yea, I have a 64-bit system, how can you tell which version you are running?
     
  8. zmitya

    zmitya Registered

    Joined:
    Jun 29, 2011
    Messages:
    84
    Likes Received:
    7
    http://goo.gl/5kmzq3
     
  9. Lgel

    Lgel Registered

    Joined:
    Jun 24, 2014
    Messages:
    1,246
    Likes Received:
    329
    Same problem for me (Windows 7 64 bits). I tried to install a new version Lite after uninstalling the core thru the uninstaller and I still get the same error. I get this error with both versions, 32 and 64 bits.

    But the mods I have tested work fine. I feel shaders ave changed slightly for better, and I don't know if it is objective, but on the Nurburing (Ring Tourist) I found the Darche much easier to control.

    Solved following the advice from mavericckk.http://isiforums.net/f/showthread.php/20636-Error-launching-rfactor2-770
     
    Last edited by a moderator: Jul 3, 2014
  10. racechicken

    racechicken Registered

    Joined:
    Sep 27, 2011
    Messages:
    53
    Likes Received:
    1
  11. klyde parker

    klyde parker Registered

    Joined:
    Jun 16, 2013
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Hey guys,

    FYI, I did a clean install and ported over my packages folder contents and was up and running very quickly.... YAY... No problems as of yet.

    Quick question, does the auto-update merge the contents of your old player.ini & multiplayer.ini contents into the new json formatted files or is it just default settings?

    I belong to a club that is heavily into league events but half of our members are somewhat technology limited. Just looking to see what's ahead for those choosing to use the auto-updater.

    Thanks.
     
  12. tjc

    tjc Member

    Joined:
    Jun 4, 2012
    Messages:
    5,849
    Likes Received:
    335
    I`ve noticed something similar. I have several custom skins for the URD mod and all show up no problem apart from the Venom skins I`ve done... they just will not show up.

    Makes finishing the skins pretty hard. :p
     
  13. Mee

    Mee Registered

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    154
    Likes Received:
    13
    Tried it again today, didn't change anything (not even rebooted the pc) but immediately worked this time. Weird, but I'm not complaining :).
     
  14. TIG_green

    TIG_green Registered

    Joined:
    Jul 21, 2012
    Messages:
    3,037
    Likes Received:
    43
    This thread was hidden good :p

    I have no idea how to set steering torque minimum in the new build. It stated "0," as default and I typed "0,02"... that lead rf2 now working anymore (first I though it was some other reason and did fresh install because of that :/ )

    so, before we entered 0.02000 if we wanted 2% of steering torque minimum, what about now?

    Otherwise I have tested 64bit a little but not enough to state anything useful...seem to be working fine, maybe a little faster but nothing major (maybe I have too much content installed :p)
     
  15. 88mphTim

    88mphTim Staff Member

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    10,725
    Likes Received:
    126
    It will have tried to copy your player file, which used , instead of . then for a decimal? It would be 0.02, not 0,02 you need.
     
  16. TIG_green

    TIG_green Registered

    Joined:
    Jul 21, 2012
    Messages:
    3,037
    Likes Received:
    43
    Not quite sure I understand what you are saying... in the new JSON controller file it looks like this:

    "Steering torque minimum":0,
    "Steering torque minimum#":"Minimum torque to apply in either direction to overcome steering wheel's 'FFB deadzone' caused by friction",

    So how to I type 2% of steering torque minimum here?
     
  17. 88mphTim

    88mphTim Staff Member

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    10,725
    Likes Received:
    126
    No, you need proper syntax in that file.

    "Steering torque minimum":"0.02",

    Your comma, which is incorrect, ended the line.
     
  18. TIG_green

    TIG_green Registered

    Joined:
    Jul 21, 2012
    Messages:
    3,037
    Likes Received:
    43
    thanks
     
  19. 88mphTim

    88mphTim Staff Member

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    10,725
    Likes Received:
    126
    Glad we figured it out :)
     
  20. DJCruicky

    DJCruicky Registered

    Joined:
    Jan 25, 2012
    Messages:
    1,214
    Likes Received:
    282
    thought it would be
    "Steering torque minimum":0.02,

    not

    "Steering torque minimum":"0.02",

    ?
     

Share This Page