rFactor 2 Build 1080 Now Available!

Discussion in 'News & Notifications' started by Christopher Elliott, Apr 14, 2016.

  1. Christopher Elliott

    Christopher Elliott Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 31, 2014
    Messages:
    4,329
    Likes Received:
    6,111
    OK, can you please try taking all rfcmps out of the packages folder?
     
  2. ricardoferreira

    ricardoferreira Registered

    Joined:
    Nov 17, 2014
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    This doesnot work. I have a lot of people moaning about.

    If we set PW on server no one cannot join through Steam.

    This is important to be solve ASAP.
    _________
     
  3. Christopher Elliott

    Christopher Elliott Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 31, 2014
    Messages:
    4,329
    Likes Received:
    6,111
    +connect doesn't work? Maybe your syntax has an error in it, it's working for me and others. Feel free to PM me on here if you like with an example of your +connect line and I'll take a look.
     
  4. ricardoferreira

    ricardoferreira Registered

    Joined:
    Nov 17, 2014
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Changing ESET settings the works obvious.

    Need to turn off the protocol filter.
     
  5. Bjørn

    Bjørn Registered

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    1,664
    Likes Received:
    595
    But... Steam will redownload the stuff, won't it?
     
  6. Christopher Elliott

    Christopher Elliott Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 31, 2014
    Messages:
    4,329
    Likes Received:
    6,111
    Steam does not store any rfcmps in the default package folder of rF2 directory, nor does the workshop.

    The problem right now is, on a non-passworded server, just having any rfcmps in your default package folder (on the server itself) - will cause a conflict and throw up "Password invalid" when a client tries to join. I tested this yesterday myself, and I'm sure this is the cause of this one particular error when joining.
     
  7. Bjørn

    Bjørn Registered

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    1,664
    Likes Received:
    595
    Also when the server is non-steam?

    Do I have to remove the rfcmp's from the (non-steam) SERVER or on my local PC? Or both?!
     
  8. Christopher Elliott

    Christopher Elliott Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 31, 2014
    Messages:
    4,329
    Likes Received:
    6,111
    Only remove the rfcmps on the server, your local client PC should not matter.
     
  9. Chefmark

    Chefmark Registered

    Joined:
    Nov 17, 2013
    Messages:
    94
    Likes Received:
    0
    Why do we have to do all that to get a game to work? It seem to me ISI should come up with a fix. Just my 2 cents
     
  10. Christopher Elliott

    Christopher Elliott Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 31, 2014
    Messages:
    4,329
    Likes Received:
    6,111
    Normally you don't, and a fix is being worked on. So in the meantime I'm trying to help with a workaround. Don't see any harm in that, it involves dragging a few files from a folder :)
     
  11. Chefmark

    Chefmark Registered

    Joined:
    Nov 17, 2013
    Messages:
    94
    Likes Received:
    0
    Thank you! ET on when the fix will be ready?
     
  12. Juergen-BY

    Juergen-BY Registered

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    2,887
    Likes Received:
    300
    Whats about the false/positive av thing i saw today on fb?
     
  13. jjcook

    jjcook Registered

    Joined:
    Apr 12, 2012
    Messages:
    320
    Likes Received:
    52
    it took me a few tries to figure out there is supposed to be a space before the +connect
     
  14. JUANCHIOOO

    JUANCHIOOO Banned

    Joined:
    Mar 14, 2012
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    I can not go to the manned when you have password ......to the same servers without a password if I can enter............... if the server has no password if I can get ...
     
  15. Satangoss

    Satangoss Registered

    Joined:
    Jun 2, 2011
    Messages:
    1,123
    Likes Received:
    7
    Ok, just performed Fps tests and I'm getting 20-25% less frames in all conditions.

    May we have Some ISI word on it? Is that expected?

    I was ready to publish my track but some bugs raised with 1080 building, some parts of the track now looks wet for some reason aside the fps loss. This is more dramatic with new Meganes which uses the badly optimized WSGT 3d model (40% less FPS than ISI previous model).
     
  16. Juergen-BY

    Juergen-BY Registered

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    2,887
    Likes Received:
    300
    Did you removed all shader files after B1080 install?
     
  17. Satangoss

    Satangoss Registered

    Joined:
    Jun 2, 2011
    Messages:
    1,123
    Likes Received:
    7
    I wasnt aware about, let's try
     
  18. Korva7

    Korva7 Registered

    Joined:
    May 22, 2014
    Messages:
    679
    Likes Received:
    179
    Someone here was saying that fps above screen refres rate (mine 60 hz) is not needed, but for me fps capped to 60 causes lots of tearing and stuttering. Is it normal? I found that if I go under 180 fps I start to get some stuttering and tearing.
    Maybe that someone was speaking about having 60 fps and vsync.
     
  19. Prodigy

    Prodigy Registered

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    944
    Likes Received:
    56
    Have you tried capping it to 59 or 58? I am personaly using Vsync + fps limit 58 through NVinspector, giving me smooth screen but some less lag than using Vsync alone.
     
  20. Satangoss

    Satangoss Registered

    Joined:
    Jun 2, 2011
    Messages:
    1,123
    Likes Received:
    7
    Deleted shaders from user data folder but no fun. Game is clearly more jumpy and stuttering than 1052b. I'm about to revert to the previous build.
     

Share This Page