PROBLEM LAG DEDI SERVER

Discussion in 'Hosting Help' started by theseven13, Feb 27, 2019.

  1. theseven13

    theseven13 Registered

    Joined:
    Oct 31, 2016
    Messages:
    30
    Likes Received:
    4
    hello
    We have problems since the dx11 update on 2 different servers.
    We have different mod and circuit testing but nothing can be done.
    Our problems:

    1) Lag in private test / qualification / race (image this freezes 1 to 4 seconds)
    2) Problem start l (formation/standing) 30 to 40 seconds to start the start

    server configurations:
    Processor: INTEL Xeaon CPU E3 -1245v5 @ 3.50Ghz
    Ram: 32GB
    OS: Windows server 2016

    Bandwidth not calculated just 5 rfactor2 v1108 + 4 assetto running at the same time without any problem. For the moment it is rf2 is a problem.

    please help :
    We are losing drivers in both leagues due to these problems.
    The pilots play other simracing games and have no connection problems


    ps: sorry for my english
     
  2. theseven13

    theseven13 Registered

    Joined:
    Oct 31, 2016
    Messages:
    30
    Likes Received:
    4
    no issue ????
    who has a dedi server that works properly?
    with a fluidity and no lag
    which mod and circuit and plugin?
     
  3. lagg

    lagg Registered

    Joined:
    Oct 1, 2012
    Messages:
    1,207
    Likes Received:
    815
    We don't have issues in our servers.
    You have to control the bandwith, CPU and RAM use to know where is the problem.
    How much badnwith have you assigned to every server?
     
  4. theseven13

    theseven13 Registered

    Joined:
    Oct 31, 2016
    Messages:
    30
    Likes Received:
    4
    How to Check the bandwith?
    Rf2 use without drivers 650mo ram
    And my cpu use 15% With 16 driver.
    Rf2loganalyser use 350mo ram
     
  5. lagg

    lagg Registered

    Joined:
    Oct 1, 2012
    Messages:
    1,207
    Likes Received:
    815
    Write "bandwith test" in Google and you'll get a lot of results to check the bandwith of your server.
    The upload is the important data.
    Check with the Task manager the amount of bandwith used by your rF2 servers to config the assigned bandwith.
    You have to be sure than you have assigned more bandwith that the needed.
    You'll have to check this with the Task manager and as many drivers as possible.
    That seems to be OK
    The important is the % used.
    Check it with the Task Manager.
     
  6. theseven13

    theseven13 Registered

    Joined:
    Oct 31, 2016
    Messages:
    30
    Likes Received:
    4
  7. lagg

    lagg Registered

    Joined:
    Oct 1, 2012
    Messages:
    1,207
    Likes Received:
    815
    1% of RAM?
    With 5 rF2 servers and 4 of Assetto?
    Are you sure?
    In our case, every rF2 server uses, more or less 400Mb, without pilots.
     
  8. theseven13

    theseven13 Registered

    Joined:
    Oct 31, 2016
    Messages:
    30
    Likes Received:
    4
    oups with 1 rfactor2 and 5 assetto
    15% Processor
    12% RAM

    actually without drivers 581 mo ram


    what is your configuration of your rfactor 2 server
    in the multiplayer.json to be modified to stabilize
     
    Last edited: Mar 6, 2019
  9. lagg

    lagg Registered

    Joined:
    Oct 1, 2012
    Messages:
    1,207
    Likes Received:
    815
    Try to assign as much bandwith as possible. I've assigned 40-50 Mb in upload and download speed per server. This config is ok for 30-40 pilots.
    That's why it's important to know your bandwith. And the amount of guaranteed bandwith.
    You have to check if you have a bottleneck (ram, cpu, bandwith and disk).
    I check this with the task manager, when we have the maximum number of pilots in the server.
    Every time that there is a peak near 100% there will be lag or stuttering.
     

Share This Page