Nvidia SLI compatible ?

Discussion in 'Technical Archives' started by blanes, Jan 11, 2012.

  1. Sean_S36

    Sean_S36 Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    122
    Likes Received:
    5
    Same , Just spent $700 on another gtx 580 extreme edition so I can run high fraps with graphics maxed out, hehe turns out rFactor2 doesn't like SLI :(
     
    Last edited by a moderator: Feb 17, 2012
  2. Michael Vance

    Michael Vance Registered

    Joined:
    Jan 26, 2011
    Messages:
    44
    Likes Received:
    1
    SLI will be enabled

    rFactor2 will utilize SLI. A rep from Nvidia is working with ISI to make that happen and a lot more including 3D and multiple screens. He posted a message on the rFactor2 beta forum stating clearly that it will happen...

    Mike
     
  3. Michael Vance

    Michael Vance Registered

    Joined:
    Jan 26, 2011
    Messages:
    44
    Likes Received:
    1
    The following is the posting I just mentioned by Joe, from Nvidia:

     
  4. hockel

    hockel Registered

    Joined:
    Jan 11, 2012
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    NVidia released a new driver yesterday. But rFactor2 is not in the added SLI-Profiles...
    Let's hope and test...

    If the next Nvidia driver release will take another 3 months, they just might get it done before the final Release of rF2...
     
  5. Werewolf88

    Werewolf88 Registered

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    install the latest patch (build 60) SLI will work
     
  6. Ricknau

    Ricknau Registered

    Joined:
    Nov 12, 2011
    Messages:
    748
    Likes Received:
    25
    But not very well at all.
     
  7. Werewolf88

    Werewolf88 Registered

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    sad but true)
    both cards are fully loaded, 95% in average, performance stays as a single card
     
  8. Mike Coopman

    Mike Coopman Registered

    Joined:
    Mar 3, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    currently running 2 asus gtx580's in sli and a i7 960 @ 3.8 and tbh i doubt the cards run in full sli mode, 99% on first and 10% on 2nd so i think sli inst yet fully compatible
     
  9. MaD_King

    MaD_King Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    1,725
    Likes Received:
    538
    Same here with 2 460 GTX
     
  10. Ville-Samuli Mutanen

    Ville-Samuli Mutanen Registered

    Joined:
    Mar 29, 2012
    Messages:
    29
    Likes Received:
    12
    Running with GTX570 SLI (CPU: Amd Phenom2 955be 3.2GhZ) Forceware 296.10.

    Everything maxed. Running smoothly even with 3d Vision.
    There was a huge stuttering issue caused by Vertical sync. I disabled it from Nvidia Control Panel and now its working as it should work.
     
  11. DrR1pper

    DrR1pper Registered

    Joined:
    Apr 29, 2012
    Messages:
    3,286
    Likes Received:
    21
    When you say "and now its working as it should work" you're not refering to sli are you?
     
  12. CordellCahill

    CordellCahill Registered

    Joined:
    Oct 14, 2010
    Messages:
    190
    Likes Received:
    0
    Working great for me since after the update
     
  13. TassyDevil

    TassyDevil Registered

    Joined:
    Oct 6, 2011
    Messages:
    53
    Likes Received:
    19
    Any more interest in this thread?
    As anybody found an answer to this problem.
    I run SLI 2x GTX560ti 2Gb each, i7 2600 32Gb ram get between 45-70fps on Lime Rock.
    Better on some other tracks, but graphics not maxed out so would like to see why this won't run as I think it should.
    I know it is beta but why so long in getting it somewhere right?

    I ran RF1 in SLI with very high fps and also iracing is great.
    We just wait I suppose.......:confused:
     
  14. BazzaLB

    BazzaLB Registered

    Joined:
    Aug 14, 2012
    Messages:
    288
    Likes Received:
    3
    I have 2xGTX680 in SLI. I found that lapping the Brabham around Lime Rock (no other cars) with everything maxed made my FPS dip into the low 50's high 40's at turn 2. Switching environment reflections off helped it stay at 60fps vsynced.

    Instead of sticking with that, I disabled SLI, turned environment reflections back on and its back to 60fps max again. SLI has negative scaling in rf2 at this point (Build 125) and by the looks of it , isn't going to change anytime soon
     
  15. TassyDevil

    TassyDevil Registered

    Joined:
    Oct 6, 2011
    Messages:
    53
    Likes Received:
    19
    Thanks for the reply.
    I'll keep at SLI at this stage I get 60fps with most things on high so looking ok.
    Will be pleased when the developers get to looking at the SLI users which I should imagine is quite high as multi screens are becoming much more common now.
     
  16. MaD_King

    MaD_King Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    1,725
    Likes Received:
    538
    Tested yesterday, 10 IA, Lime Rock Park, with Skip Barber Regional.
    SLI active : 40 FPS maxi, and BIG suttering, unplayable
    SLI disable (one card active) : 40-50 FPS and no suttering.

    Last nVidia drivers and build 125 (updated from fresh 118 install). So not improvement on SLI point on rF2 and last build.
     

Share This Page