Mirror issue - too dark, too bright

Discussion in 'Car Modding' started by Coutie, Feb 3, 2014.

  1. Coutie

    Coutie Moderator

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    2,720
    Likes Received:
    1,367
    I've got an issue with mirrors on some cars. Sometimes they work fine. Sometimes they are way too bright. Sometimes, they are way too dark. I've set them up the way it says in the ISI car doc(which also has an image with this problem). Is it fixable? Maybe an HDR issue?

    [​IMG]
     
  2. sugarfoot

    sugarfoot Registered

    Joined:
    Jan 3, 2012
    Messages:
    60
    Likes Received:
    3
    Try using the shader No Lighting Tex 1.
     
  3. Tommy78

    Tommy78 Registered

    Joined:
    Apr 3, 2012
    Messages:
    618
    Likes Received:
    654
    I have the same problem. I tried with simple t1 shader, and after with no lighting tex1 but no difference, I think it's a bug.
     
  4. Coutie

    Coutie Moderator

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    2,720
    Likes Received:
    1,367
    [​IMG]

    Didn't seem to fix it. It doesn't happen on all tracks, so maybe something with the track is messing it up.
     
  5. MikeeCZ

    MikeeCZ Registered

    Joined:
    Sep 29, 2012
    Messages:
    1,544
    Likes Received:
    180
    My mirrors used to do that on Lienz (maybe still do i dunno havent raced on lienz for ages) , turning HDR off fixed it i think
     
  6. sugarfoot

    sugarfoot Registered

    Joined:
    Jan 3, 2012
    Messages:
    60
    Likes Received:
    3
    Do you have Add Z Buffer checked. Mirrors work perfect for me any track any car I've done.
     
  7. Coutie

    Coutie Moderator

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    2,720
    Likes Received:
    1,367
    Yes I do.
     
  8. redapg

    redapg Registered

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    1,976
    Likes Received:
    687
    I just had the same problem. My mirrors looked as if you would look directly into the sun.
    After i played around a while with the material-properties, i ended with a working and good looking mirror by using these settings for some colors:

    Ambient:
    Red: 5 green: 5 blue: 5

    And Diffuse, Emissive and Specular all completely black 0/0/0
     
  9. Liquid4653

    Liquid4653 Registered

    Joined:
    Sep 30, 2013
    Messages:
    202
    Likes Received:
    46
    make sure the material name is 'mirror', I have seen 'mirrors' used as a material name and this was on mirrors exhibiting your issue
     
  10. redapg

    redapg Registered

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    1,976
    Likes Received:
    687
    I have to correct this posting from me.
    After i've tested the car outside the DevMode in the normal game, the mirror was almost black.
    So i had to change the settings again into

    Ambient, Diffuse and Emissive:
    completely white 255/255/255

    and Specular completely black 0/0/0

    That seems OK (so far :D)
    I think my DevMode folder is messed up, because i always just installed newer versions over the existing one.
    I will make a fresh install now.
     
  11. Coutie

    Coutie Moderator

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    2,720
    Likes Received:
    1,367
    Mine seemed to fix itself. Maybe the new builds with HDR automation fixed it. Who knows.
     

Share This Page