March 2021 rFactor 2 Build Release

Discussion in 'News & Notifications' started by Paul Jeffrey, Mar 4, 2021.

  1. Elcid43

    Elcid43 Registered

    Joined:
    Jul 15, 2020
    Messages:
    63
    Likes Received:
    53
    Great update, thank you Studio 397.

    Is it just me or am I seeing little "bits" being thrown into the air every so often? I never noticed this before o_O
     
  2. Binny

    Binny Registered

    Joined:
    Jan 19, 2019
    Messages:
    132
    Likes Received:
    129
    @Paul Jeffrey A freind found this post by marrs:
    MarrsToday at 3:15 PM
    Given that we are getting a few reports on some aspects (and a substantial amount of our testers and people at Studio also use it) I would say it's likely we will look at doing some fixes/upgrades in Q1. He is talking about VR.
    Will we see this in the near future as the 1st quarter has just about come and gone ?
     
  3. AlexHeuskat

    AlexHeuskat Registered

    Joined:
    Feb 21, 2020
    Messages:
    289
    Likes Received:
    222
    OMG it's a new game for me, now it's so beauty, so crisp.I'm coming from the old UI, and now it's very beauty, there is so much changement !
    I have just an issue, it's like the gsync for replay is desactivated or I don't know, but for the replay it's not smooth, but with the old IUi, it's smooth....It's annoys me, ithere is stutter for the replay.
    I can't stop hotlaping now, I will post more feelings later.
    (Don't want to be like that but I can uninstall AMS2, rF2 is my game the most played and it won't change with all the next improvements, finally it's in a state where nothing can challenge it about FFB/Physics/graphics/content/mod)

    edit : after switching to old UI to verify, the new UI has stuttering in the replay in fullscreen, like if the Gsync was off....
     
    Last edited: Mar 25, 2021
    Bostrom and pkelly like this.
  4. Paulfield

    Paulfield Registered

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Messages:
    178
    Likes Received:
    189
    We have same problem on our servers.
     
  5. Mike Cantwell

    Mike Cantwell Registered

    Joined:
    Jul 18, 2011
    Messages:
    555
    Likes Received:
    2,471
    I tried the latest release and again can not load any of my tracks in DevMode due to "Could not find TDF definition for material: Armco" and 100+ notifications of every texture in the game.

    So I rolled back to the previous stable version.

    Is this going to be fixed?
     
  6. AlexHeuskat

    AlexHeuskat Registered

    Joined:
    Feb 21, 2020
    Messages:
    289
    Likes Received:
    222
    I find the cockpit auto-exposure is not enough bright, I don't want it too bright but like the nose cam, with the same value.
    20210325005105_1.jpg
    20210325005109_1.jpg
     
    Andregee likes this.
  7. Alex Sawczuk

    Alex Sawczuk Member Staff Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    362
    Likes Received:
    312
    No sorry , you need to fix your content. You can press ok and load the track. You have content errors and HAT tags on either in appropriate surfaces or you need to add those materials to the tdf file.
     
    Mike Cantwell likes this.
  8. Alex Sawczuk

    Alex Sawczuk Member Staff Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    362
    Likes Received:
    312
    We have a fix we are testing this morning
     
  9. mesfigas

    mesfigas Registered

    Joined:
    Oct 15, 2015
    Messages:
    1,458
    Likes Received:
    727
    yep graphics are crispier than before
     
  10. Andregee

    Andregee Registered

    Joined:
    Jun 23, 2012
    Messages:
    832
    Likes Received:
    322
    Please give us an option to disable it. It kills my Xpadder macro for flashing headlights.
     
  11. Mike Cantwell

    Mike Cantwell Registered

    Joined:
    Jul 18, 2011
    Messages:
    555
    Likes Received:
    2,471
    Alex, can you please give a little more detail in what I must do? I am not sure I understand.
     
  12. Alex Sawczuk

    Alex Sawczuk Member Staff Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    362
    Likes Received:
    312
    There is a setting. Look on the difficulty page.
     
    Andregee likes this.
  13. Alex Sawczuk

    Alex Sawczuk Member Staff Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    362
    Likes Received:
    312
    HAT Target = driveable surface. If it is a driveable surface it should have a TDF file definition. So either you need to add entries to the TDF file for your surfaces or you need to remove the HAT Target tags from the objects.
     
    lagg and Mike Cantwell like this.
  14. JamesB

    JamesB Registered

    Joined:
    Dec 28, 2020
    Messages:
    195
    Likes Received:
    133
    That seems to have fixed my stuttering problem in the replay, thanks.
     
    atomed likes this.
  15. Mike Cantwell

    Mike Cantwell Registered

    Joined:
    Jul 18, 2011
    Messages:
    555
    Likes Received:
    2,471
    OK...so that is in the SCN file, for example where a race surface is true, armco would be false etc?

    I still have no idea where to look to fix it. I just tried removing the HAT target from the exporter in Max under the instance drop down and unchecked HAT and exported all the Armco, changed the armco to false in the SCN and the error is still there.

    Instance=Armco_001
    {
    MeshFile=Armco_001.gmt CollTarget=True HATTarget=False ShadowCaster=(Static, Solid)
    }
     
  16. JamesB

    JamesB Registered

    Joined:
    Dec 28, 2020
    Messages:
    195
    Likes Received:
    133
    But you are looking through a windscreen in cockpit and not in nosecam, there should be a difference between them.
     
  17. Tomislav Leskovic

    Tomislav Leskovic Registered

    Joined:
    Apr 14, 2019
    Messages:
    90
    Likes Received:
    59
    No changes for me in the VR. Refresh rate is still really low (about 30 fps on average) in full screen replay and screen is stuttering all the time.

    Edit, I've cleared cbash and shaders folder before trying.
     
    Bostrom and R.Noctua like this.
  18. Paul Jeffrey

    Paul Jeffrey Administrator Staff Member

    Joined:
    May 21, 2016
    Messages:
    154
    Likes Received:
    664
    A Release Candidate hotfix update has been deployed to the simulation just now, details below:

    Latest Release Candidate 3 (Hotfix)
    Client 6438124
    Dedicated 6438127- Fixed an issue where Steam had to be open to start a Dedicated Server

    Cheers

    CS_blog_2021_03_24_screen_02_1080p.jpg
     
    Rogger, Bostrom, Travis and 3 others like this.
  19. Alex Sawczuk

    Alex Sawczuk Member Staff Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    362
    Likes Received:
    312
    That means that material is still referenced in a mesh which has HATTarget=True then.
    This is important because if you drive on such a surface you will get undefined behaviour.
     
  20. Andy Bonar

    Andy Bonar Registered

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    550
    Likes Received:
    63
    Thanks for this, wasnt expecting this to be sorted so quickly :)
     

Share This Page