Loading controller profile sets "Exaggerate Yaw" to -80%

Discussion in 'Bug Reports' started by svictor, Jul 24, 2021.

  1. svictor

    svictor Registered

    Joined:
    Jan 20, 2019
    Messages:
    298
    Likes Received:
    1,881
    In new v1125, when loading a controller .Json profile, the "Exaggerate Yaw" value (default -3, which shows as -80% in game) from .json "PlayerFileOverrides" section will also be loaded, and causing "Exaggerate Yaw" to be set on -80%.

    And this value can not be saved by player. Player can change "Exaggerate Yaw" value, but when player save the controller profile, this value WAS NOT saved in .json (remains as a default -3), and next time player loads the profile, "Exaggerate Yaw" will to be set to -80% again.

    In the meantime, player can manually edit .json file in rFactor 2\UserData\Controller, find & change "Exaggerate Yaw" value to 0 , then reload.
     
    J7166, yashiman, Akela_DE and 8 others like this.
  2. derek44

    derek44 Registered

    Joined:
    Mar 7, 2015
    Messages:
    42
    Likes Received:
    3
    same here

    happy to read that solution is working, i'll do the same
     
  3. Corti

    Corti Registered

    Joined:
    Sep 29, 2014
    Messages:
    854
    Likes Received:
    1,267
    thx for advice mate (moddev too)
     
  4. pety100

    pety100 Registered

    Joined:
    Nov 29, 2019
    Messages:
    60
    Likes Received:
    9
  5. MotherDawg

    MotherDawg Registered

    Joined:
    Sep 2, 2015
    Messages:
    52
    Likes Received:
    48
    Saw that last week,
    For me, the Exaggerated Yaw line in Player.JSON was at zero.
    The one in Controller.JSON, last section at the bottom:
    Line 1508
    "Exaggerate Yaw":-0.8,
    set to
    "Exaggerate Yaw":0,

    Something else S397 broke... :eek:
     
    Last edited: Jul 27, 2021
    pety100 likes this.
  6. Andrew Hollom

    Andrew Hollom Registered

    Joined:
    Mar 14, 2019
    Messages:
    29
    Likes Received:
    8
    I have had this problem too.
     
  7. Diego Barjollo

    Diego Barjollo Registered

    Joined:
    Feb 4, 2020
    Messages:
    45
    Likes Received:
    27
    I have this problem as well. Every time I load a configuration the Exaggerate Yaw appears at -80.0
    If i put it at zero stay there buy if I load the same configuration or oder, it changes again.
     
    Last edited: Aug 12, 2021
  8. Andrew Hollom

    Andrew Hollom Registered

    Joined:
    Mar 14, 2019
    Messages:
    29
    Likes Received:
    8
    I think if you change it from -80% to 0% and save the profile, then it will be correct each time you load that profile.
     
  9. Diego Barjollo

    Diego Barjollo Registered

    Joined:
    Feb 4, 2020
    Messages:
    45
    Likes Received:
    27
    I tried, it changes in that moment, but every time I load that profile again, or any other, it appears at -80.0%
     
  10. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    9,495
    Likes Received:
    4,515
    Yep, the load seems to do it.

    As above this setting isn't stored in the controller profile at all - it's like the code being run during the profile load is adjusting the wrong value. With a lot of trial and error you could possibly work out if a setting that should be loaded in the profile isn't being loaded (assuming there is one that yaw is being changed instead of) but I suspect it'll be easier to just wait for them to fix it.
     
    Diego Barjollo likes this.
  11. davehenrie

    davehenrie Registered

    Joined:
    Jul 6, 2016
    Messages:
    4,663
    Likes Received:
    2,583
    as a temporary fix, what if you set the yaw to +80? Would the new controller profile load go to zero due to math or reset to -80 due some fault?
     
  12. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    9,495
    Likes Received:
    4,515
    The temporary fix is changing the yaw after loading the profile.

    I know you like blind conjecture, but that's just silly. And if you're anywhere near your PC it would take 2 mins to test it, instead of posting here.
     
  13. davehenrie

    davehenrie Registered

    Joined:
    Jul 6, 2016
    Messages:
    4,663
    Likes Received:
    2,583
    That is because I forget things, so I post them when the thought hits. Today I was busy when that math idea popped in my head. So I did just zip over and post that.
     
    Last edited: Aug 13, 2021
  14. Corti

    Corti Registered

    Joined:
    Sep 29, 2014
    Messages:
    854
    Likes Received:
    1,267
    Hello again....
    edit the files as SVictor indicates, the controller.ini is modified (back to -0.80) when rFactor is closed, but I don't know how the problem has gone still with the value (-0.80) when I reboot. I also tried read-only the controller.ini but this overwrites again with the value.
     
    Diego Barjollo likes this.
  15. MotherDawg

    MotherDawg Registered

    Joined:
    Sep 2, 2015
    Messages:
    52
    Likes Received:
    48
    Who wants to bet ?

    In the next S397 update, there will be more eye candy, the pressures and the cambers of the tire model will still be broken, the Exaggerated Yaw wont be fixed and they'll have broken something else.
     
  16. Diego Barjollo

    Diego Barjollo Registered

    Joined:
    Feb 4, 2020
    Messages:
    45
    Likes Received:
    27
    Is this all you have to contribute to fix the bug?
     
  17. MotherDawg

    MotherDawg Registered

    Joined:
    Sep 2, 2015
    Messages:
    52
    Likes Received:
    48
    I have been on S397 case for years now. I bought rF1 in 2006. When ISI released rF2 in 2013. I was out of sim racing.
    I came back in around 2016 running rF1 on Race2Play. I bought rF2 then but it ran really weird on my box so I bought Automobilista (rFactor 1.5) and I still run it at the MNRL on CMSracing.com.

    When S397 ended up with the development of rF2, I had just upgraded my box and began to race online with it. It was quite good. It had quirks but it wasn't broken.

    Since the 2017 S397 update, the staple of rFactor 2, it's tire model, is broken. S397 bit more than they could chew and does not have the expertise to fix it. Period. I read and heard that one on multiple channel, S397 knows who to make eye candy like if they were catering to the ACC or Project cars crowd but they can't seems to be able to fix what they broke.

    I don't know if your are new to the issue but S397 broke a lot of things in rF2... things that was working when ISI was putting it together.

    Just an additional example for you... both of those are broken now:

    ===========SNIP==========

    Well my example sucked. See my answer to Lazza further dowm.


    Why don't you take my bet?
     
    Last edited: Sep 25, 2021
  18. davehenrie

    davehenrie Registered

    Joined:
    Jul 6, 2016
    Messages:
    4,663
    Likes Received:
    2,583
    There have been two recent bugs, one the sound dropping to 1 effect and this -80% yaw. Add these to the list, but you are correct, the fix for the yaw bug is just a quick text edit and repackaging.
     
  19. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    9,495
    Likes Received:
    4,515
    Just tested this. It works.

    This also works.


    Some of what you say is true, but the BS you post as fact is nauseating. Who gives a **** about your stupid bet?
     
    jayarrbee36 and PatientRF2fan like this.
  20. Diego Barjollo

    Diego Barjollo Registered

    Joined:
    Feb 4, 2020
    Messages:
    45
    Likes Received:
    27
    I don't like gambling. I never bet anything in life, I prefer it safe.

    And for the rest, I think you should go to the right place to present your arguments, complaints or whatever you want to call it. This thread is not about that.
     

Share This Page