[REL] Latest Build Update! (v1109 - DX11 & DX9)

Discussion in 'News & Notifications' started by Christopher Elliott, Nov 26, 2017.

  1. Alex Chng

    Alex Chng Registered

    Joined:
    Dec 23, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi All,

    I just bought rf2 and also submitted a refund request to steam. The new build DX11 1109 just cannot be launched? No luck for me in RF as always got many issues with this game....
     
  2. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    6,346
    Likes Received:
    2,253
  3. Travis

    Travis Registered

    Joined:
    Dec 7, 2012
    Messages:
    125
    Likes Received:
    120
    It's a known issue with the post processing. Turn off the PP to get rid of the radioactive glow.
     
  4. Flatspotter

    Flatspotter Registered

    Joined:
    Oct 7, 2010
    Messages:
    284
    Likes Received:
    40
    I did. It lessens it, but it's still there.
     
  5. SmellySkidmark

    SmellySkidmark Registered

    Joined:
    Jan 11, 2012
    Messages:
    360
    Likes Received:
    97
    I'm getting this as well.

    PP off
    [​IMG]
    PP high
    [​IMG]

    It happens with ISI/397 cars as well

    Any news of a fix?
     
  6. Ari Antero

    Ari Antero Registered

    Joined:
    Jul 27, 2012
    Messages:
    1,882
    Likes Received:
    822
    @SmellySkidmark and @Flatspotter go to: \SteamLibrary\steamapps\common\rFactor 2\UserData. Open Config_DX11.ini and edit this line like this EPostProcessingSettings=0 and you should be fine.
     
  7. SmellySkidmark

    SmellySkidmark Registered

    Joined:
    Jan 11, 2012
    Messages:
    360
    Likes Received:
    97
    Ahh no!
    No difference from my first pic, "PP off"

    SS
     
  8. Ernie

    Ernie Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    319
    Likes Received:
    177
    May i ask which cars of the stock content you've tried? AFAIK not all cars are updated to be DX11 compatible. Especially the skins.

    And do you have tried this? ->
    And if you have these kind of graphical issues, first please try DX11 updated content only. Have a look here, which content is up-to-date.
     
  9. Ari Antero

    Ari Antero Registered

    Joined:
    Jul 27, 2012
    Messages:
    1,882
    Likes Received:
    822
    This line EPostProcessingSettings=0 turns PP off. If it don`t help it must be something else in your gfx settings. Try to delete Config_DX11.ini, shaders and CBash.
     
  10. SmellySkidmark

    SmellySkidmark Registered

    Joined:
    Jan 11, 2012
    Messages:
    360
    Likes Received:
    97

    So I've re-cleared Shaders and Cbash, again.
    These are as you can see The Corvette @ Nola

    No PP

    [​IMG]

    Ultra PP
    [​IMG]

    SS
     
  11. dadaboomda

    dadaboomda Registered

    Joined:
    May 15, 2016
    Messages:
    709
    Likes Received:
    198
    Copy your player.json file, controller.json and even the entire player folder.

    Check that your subscriptions are perfect on steam for the installation to be clean.

    Completely uninstall rfactor 2. Restart the computer.

    Reinstall rf2.

    Put the beta dx9 on steam. wait for all contents to download.

    Start the launcher and let the installations be done. I suggest starting again.

    Either you copy player.json and controller in the folder, or you start rf2 and completely reconfigure it: it took me 45 minutes to fully configure rf2 perfectly (better to count 1h).

    A priori everything should be Ok.
    Total duration = big max 2h30 ... and you can immediately play in good conditions. Thats radical but efficace.
     
  12. Juergen-BY

    Juergen-BY Registered

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    2,864
    Likes Received:
    292
    Wich rF2 Build you`re actually using?
     
  13. SmellySkidmark

    SmellySkidmark Registered

    Joined:
    Jan 11, 2012
    Messages:
    360
    Likes Received:
    97
    dadaboomda, so just to be clear, you had the very same problem that Flatspotter & I have?

    SS
     
  14. SmellySkidmark

    SmellySkidmark Registered

    Joined:
    Jan 11, 2012
    Messages:
    360
    Likes Received:
    97
    v1109-dx11-open-beta, whatever the current release is.
     
  15. dadaboomda

    dadaboomda Registered

    Joined:
    May 15, 2016
    Messages:
    709
    Likes Received:
    198
    Sorry I have not been clear.

    I did not have this problem. I had a big bug for months at the mirrors and the reinstallation instantly solved the problem.
    Same big bug 1 week ago (not visual), totally solved by the reinstallation.

    For me 2h of reinstallation sacrifice it's worth it.
     
  16. Will Mazeo

    Will Mazeo Registered

    Joined:
    Sep 12, 2015
    Messages:
    1,915
    Likes Received:
    1,262
    Weird because NOLA runs totally fine in DX11 here. Something went very wrong in your game :eek:
     
    Emery likes this.
  17. Ernie

    Ernie Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    319
    Likes Received:
    177
    What i would try first: Unsubscribe the Corvette in steam workshop, start rF2 one time, and then re-subscribe the Corvette.
    I remember there was some content (e.g. GT3 pack), which was only fully updated by unsubscribing and re-subscribing.
     
  18. Flaux

    Flaux Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    816
    Likes Received:
    289
    I also get this with the ASR Formula cars nowadays.
     
  19. SmellySkidmark

    SmellySkidmark Registered

    Joined:
    Jan 11, 2012
    Messages:
    360
    Likes Received:
    97
    It's all cars at any track.

    SS
     
  20. Bruce0440

    Bruce0440 Registered

    Joined:
    Apr 26, 2017
    Messages:
    76
    Likes Received:
    19
    You should make a clean Windows instalacion, when I had sound problems un rf2, that was the unic solucion
     

Share This Page