Lag in race

Discussion in 'Technical Archives' started by 1959nikos, Jun 12, 2013.

  1. 1959nikos

    1959nikos Registered

    Joined:
    Mar 26, 2012
    Messages:
    3,915
    Likes Received:
    83
    In build 218 if a person left server during race, it caused a huge lag and left an AI behind.
    In build 228 if a person leaves server, a repeated small lag occurs and you see same person coming and going. This stops only if you stop race.

    Is there any fix for this or we are postponing our scheduled races?
     
    Last edited by a moderator: Jun 12, 2013
  2. Antaeus

    Antaeus Registered

    Joined:
    Jan 6, 2013
    Messages:
    198
    Likes Received:
    0
    in build 228 when someone leave the race, others get crash game, tested on Imola 2006
     
  3. DJCruicky

    DJCruicky Registered

    Joined:
    Jan 25, 2012
    Messages:
    1,166
    Likes Received:
    230
  4. Bart S

    Bart S Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    686
    Likes Received:
    24
    While driving I get a repeated pause every 1 second linked with the timing of the player leaving notification
     
  5. DougSpinster

    DougSpinster Registered

    Joined:
    May 13, 2011
    Messages:
    108
    Likes Received:
    0
    This lag I get a lot on many games when someone enters or leaves online.
     
    Last edited by a moderator: Jun 13, 2013
  6. Nibo

    Nibo Member

    Joined:
    Oct 12, 2010
    Messages:
    1,609
    Likes Received:
    486
    This is ridiculous and sad. Just now event of the first joint rF2 championship between two exUSSR communities spectacularly failed... In practice-qual-warmup all was ok. In the race, after first player leaves server we have continuous lags (freezes) every second.

    We tested with Allow Race Rejoin="0" and Allow Race Rejoin="1". Same lags.

    Its very disappointing. rF2 currently is unusable for online!
     
    Last edited by a moderator: Jun 13, 2013
  7. Antaeus

    Antaeus Registered

    Joined:
    Jan 6, 2013
    Messages:
    198
    Likes Received:
    0
    easy, ISI fixing it by the 2 weeks! get them more time :D
     
  8. 1959nikos

    1959nikos Registered

    Joined:
    Mar 26, 2012
    Messages:
    3,915
    Likes Received:
    83
    Same here.
    Thanks for testing info.
     
  9. KILL BILL

    KILL BILL Registered

    Joined:
    Apr 1, 2012
    Messages:
    116
    Likes Received:
    17
    Was on the server IsR, at the exit of players, lags was not observed... This off? Or a lags on the server with the password?
     
    Last edited by a moderator: Jun 13, 2013
  10. Vintook

    Vintook Registered

    Joined:
    Jan 15, 2012
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    I was just in an online PASSWORDED race and we experienced the choppy lag issue about lap 4 at Montreal. The entire field was exiting/entering race and jumping forwards and backwards on the track. So I guess the next test should be passworded and non passworded races.
     
  11. jazzmega

    jazzmega Registered

    Joined:
    Jun 13, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    We just cheked if the passwords matters or not and the answerd is: NO matters

    Is the same, when somebody exit the race it become unstable with a huge lag
     
  12. 1959nikos

    1959nikos Registered

    Joined:
    Mar 26, 2012
    Messages:
    3,915
    Likes Received:
    83
    Problem solved, we will post results asap.
     
  13. guod

    guod Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    526
    Likes Received:
    78
    So far, we are not having the problem with our dedicated server Build 228, the Montreal track, and the Marussia for the Canadian GP race. No idea if we're just lucky or it is some setting.
     
  14. jazzmega

    jazzmega Registered

    Joined:
    Jun 13, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    Did you try to close the game during the race? When somebody close the lag appear
     
  15. lagg

    lagg Registered

    Joined:
    Oct 1, 2012
    Messages:
    868
    Likes Received:
    537
    To reproduce the problem, you can begin a race session.
    During the race someone press "ESC", "Exit to Monitor". After that press "Leave Track".
    From this moment every few seconds appear a lag for every one. The list of drivers turns crazy. Appearing and disappearing drivers. And every time a driver appears or disappears occurs a lag.
    RESULT=DISASTER
     
  16. Lecram

    Lecram Registered

    Joined:
    Mar 14, 2012
    Messages:
    202
    Likes Received:
    12
    Check if your servers multiplayer.ini has been updated, failing to update it seemed to be the culprit for the SR4L server. No problems whatsoever now.
     
    Last edited by a moderator: Jun 14, 2013
  17. lagg

    lagg Registered

    Joined:
    Oct 1, 2012
    Messages:
    868
    Likes Received:
    537
    Server is updated and the Muntiplayer must be too.
    In the current Multiplayer appears this line:
    Allow Race Rejoin="0" // Whether disconnected players are allowed to rejoin the race session
    In the 218 version the line is like this:
    Rejoins When Closed="0" // whether disconnected players are allowed to join closed sessions

    I understand that the Multiplayer.ini s updated.

    ┬┐Am i right?
     
  18. guod

    guod Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    526
    Likes Received:
    78
    Clean install on our dedicated server from Build 218 > Build 228 including the multiplayer.ini and .plr files. Figured that stuff changes in those files from build to build so carrying those over are a potential problem.

    Trying what lagg posted to see if we can replicate it.
     
  19. Nibo

    Nibo Member

    Joined:
    Oct 12, 2010
    Messages:
    1,609
    Likes Received:
    486
    Yes, apparently not everything was updated. Since ISI does not support autoupdate for not licensed rF2 server I was tired of uninstalling rF2 for every build on server and installed 228 over 218 build. Which resulted in this lags I assume. Now I completely uninstalled rF2, deleted its directory and then installed 228 from scratch. No lags for now.
     
    Last edited by a moderator: Jun 14, 2013
  20. Noel Hibbard

    Noel Hibbard Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    2,744
    Likes Received:
    27
    FYI, autoupdate requires a login/password but doesn't need activation/licence.
     

Share This Page