Installing mods and All Cars. I am lost.

Discussion in 'General Discussion' started by O11, Feb 10, 2013.

  1. O11

    O11 Registered

    Joined:
    Oct 17, 2010
    Messages:
    113
    Likes Received:
    1
    It has come to the point where I don't give a damn anymore how stupid this looks. XD

    I don't see some mods appearing in the mod manager.

    And more important, I don't know how to choose the Alll Cars option, so I can drive the cars that are not part of some packaging system or something. And to choose All Cars online there is a different procedure?

    I really am lost. And I googled. But the instructions I've seen don't work for me.
     
  2. O11

    O11 Registered

    Joined:
    Oct 17, 2010
    Messages:
    113
    Likes Received:
    1
    I'm sorry, I posted in the wrong section.
     
  3. hammad800

    hammad800 Registered

    Joined:
    Aug 10, 2012
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Have you tried this?
    [​IMG]

    [​IMG]
     
  4. hammad800

    hammad800 Registered

    Joined:
    Aug 10, 2012
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    And here's for selecting all cars and tracks in single player.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  5. O11

    O11 Registered

    Joined:
    Oct 17, 2010
    Messages:
    113
    Likes Received:
    1
    Yes, I've done both. The Clio file not showing up in the manager, I can believe I am doing something wrong myself there.

    But the All Cars option is just not showing for me. The option just isn't there. My mind = blown XD
     
  6. hammad800

    hammad800 Registered

    Joined:
    Aug 10, 2012
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    You sure you pasted the files in the "packages" folder? It should be there. And how come the "all cars" options isn't visible? :\
     
  7. O11

    O11 Registered

    Joined:
    Oct 17, 2010
    Messages:
    113
    Likes Received:
    1
    yes, it's the clio mod that's not showing up in the mod manager. In windows explorer i see it in the packages folder though.

    The All Carrs option was there in a previous build.
     
  8. DJCruicky

    DJCruicky Registered

    Joined:
    Jan 25, 2012
    Messages:
    1,169
    Likes Received:
    237
  9. O11

    O11 Registered

    Joined:
    Oct 17, 2010
    Messages:
    113
    Likes Received:
    1
    Thanks for the responses guys.

    I'll do that.

    I've never uninstalled a game, so I'm going to find out how that stuff works.
     
  10. RCRacing

    RCRacing Registered

    Joined:
    Nov 4, 2011
    Messages:
    508
    Likes Received:
    2
  11. JotaCe

    JotaCe Registered

    Joined:
    Jan 29, 2013
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I solved the missing "All Cars and tracks" button installing from scfatch a full build (146), not updating from previous one (I was updating since the second or third build)
     
  12. O11

    O11 Registered

    Joined:
    Oct 17, 2010
    Messages:
    113
    Likes Received:
    1
    It still isn't working for me.
    The Clio mod does not show up in the mod manager. The Corvette did and is installed according to the mod manager. But I can't see the Clio mod in the manager.

    Can you guys imagine the agony? Having the Corvette installed, but not being able to use it...
     
  13. O11

    O11 Registered

    Joined:
    Oct 17, 2010
    Messages:
    113
    Likes Received:
    1
    Downloaded the Clio mod about ten times over from different sources also. But it's just not appearing.

    Just updated the 60's mod. So the file structure is working correctly.
     
  14. 1959nikos

    1959nikos Registered

    Joined:
    Mar 26, 2012
    Messages:
    3,915
    Likes Received:
    83
    just go there
    [​IMG]
    and install from there.
    If you have placed mod into packages then it will show up in game.
     
  15. Tosch

    Tosch Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    1,872
    Likes Received:
    51
    Look inside your rFactor 2 datafolder. Open the "Manifests" folder and search for a file named "renault clio cup_10.mft". Delete this file and open modmanager. Check if the clio mod is in the list.
     
  16. MJP

    MJP Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    988
    Likes Received:
    20
    It's also possible you have a corrupt Clio mod download, the file details should be :-

    ISI1053-v10-RenaultClioCup.rfmod

    338 MB (355,235,641 bytes)

    CRC-32: 7bbc8ca6
    MD5: bc5b5ee5bcbd201bd877bd39fe96094b
     
  17. O11

    O11 Registered

    Joined:
    Oct 17, 2010
    Messages:
    113
    Likes Received:
    1
    Yeeeeuuuuiiii!!!!

    The Clio mod is working. :D

    I deleted that .mft file, but I also deleted an All Cars mod so I don't know what exactly did the trick. Anyway, the Clio mod is showing up and working now.

    Now I only need to get to the All Cars so I can drive the Corvette
     
  18. Diablo

    Diablo Registered

    Joined:
    Jan 20, 2013
    Messages:
    404
    Likes Received:
    0
    I´d suggest you do a clean reinstallation once more, because I don´t think you can get the "all tracks & cars_10.mft" back. After uninstalling check the rFactor2 folders (Data and installation root) for leftovers. Delete everything that was left behind except your Packages and UserData folders.

    Then install afresh.

    On a related note, I´d recommend to use the Bittorrent download options wherever possible, since file integrity check is part of the protocol, so you can be sure your download was not corrupted or aborted. µTorrent for example let´s you do a recheck for your peace of mind, but unless you have a problem with your storage device a recheck should not be necessary.

    Cheers,
    Marcus
     
  19. Tosch

    Tosch Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    1,872
    Likes Received:
    51
    Unzip the file into the Manifests folder.
    View attachment all tracks & cars_10.zip

    Edit: I hope you have not deleted the rfm files for the all cars and tracks mod.
     
  20. Diablo

    Diablo Registered

    Joined:
    Jan 20, 2013
    Messages:
    404
    Likes Received:
    0
    FWIW, I just moved mine out of the way to see what happens. Much to my surprise I still have the "All Tracks & Cars" option visible and working. Looking at it again, it has a timestamp of July 25th 2011, so I guess it just is a dead non-used file.
     

Share This Page