HOW TO: Creating a RaceEvent with Paid Content

Discussion in 'Hosting Help' started by Christopher Elliott, Aug 1, 2017.

  1. lagg

    lagg Registered

    Joined:
    Oct 1, 2012
    Messages:
    2,501
    Likes Received:
    1,545
    You can install the content without the key, but it will not work.
     
  2. Martijn Benschop

    Martijn Benschop Registered

    Joined:
    Feb 26, 2019
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I tried to host an event with paid content, but it fails to load and the serverprogram crashes when starting with 'Load Track'. It works with basic content like the Clio cupcar though.
    I tried the "How to: Hosting with SteamCMD and Paid content" guide but i fail to find: - Close your server and go to ....\MyServer\UserData folder on my pc. What should come before \MyServer ?
    Oh and i just host a race via my own PC (where i have the paid content on), not some other PC used as a server.
    I am a bit lost here and want to setup a decent race with friends.

    Game crashes at this screen after 5 seconds or so: I have the +1 version of the GTE cars added in the package.
    [​IMG]
     
    Last edited: Jun 27, 2019
  3. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    9,575
    Likes Received:
    4,596
    It just means your server folder. It has a userdata folder in it.

    (you can see the start of it in your server window title bar; yours is running from the steam folders)
     
  4. Goanna

    Goanna Registered

    Joined:
    Jan 19, 2012
    Messages:
    1,076
    Likes Received:
    752
    @Martijn Benschop Your problem is the track...Road America and one other, who's name escapes me atm, do not create the required files in the server's cbash folder when started...the fix is to go to your Game install and navigate to ....\rFactor 2\UserData\Log\CBash folder and you should see two files named RA2016.cbash and RA2016.rrshd....copy those two files to your server's cbash folder and then fire it up.
    If you do not have those two files in your cbash folder, start the game in Single Player and select Road America track...you can then exit and they should be there.
     
  5. Martijn Benschop

    Martijn Benschop Registered

    Joined:
    Feb 26, 2019
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Thanks. I will look into this. Got a server running last night with paid content. So that works now.
     
  6. clark10

    clark10 Registered

    Joined:
    Jul 3, 2012
    Messages:
    32
    Likes Received:
    205
    @Christopher Elliott
    Hello Christopher, I'm a rF2 event manager for a french league and we didn't suceed till now to host event with paid content ( a part one time with endurance and gt3 pack because we bought it on server directly )

    I have the paid content on my local computer and I followed the guide to host it on server.

    doing so I'got this
    [​IMG]

    any idea to help is welcome !!

    thank you in advance
    Regards
     
    Last edited: Oct 6, 2019
    philmcqueen likes this.
  7. lagg

    lagg Registered

    Joined:
    Oct 1, 2012
    Messages:
    2,501
    Likes Received:
    1,545
  8. clark10

    clark10 Registered

    Joined:
    Jul 3, 2012
    Messages:
    32
    Likes Received:
    205
    @lagg

    yes its what I did
     
    mixer61 likes this.
  9. Goanna

    Goanna Registered

    Joined:
    Jan 19, 2012
    Messages:
    1,076
    Likes Received:
    752
    Check your vmod, did you select 1.05 for the vehicle, I've seen the screen like yours (occasionally) when I've added the lower number vehicle...ie if using the same cars as you I select 1.04.
     
    clark10 likes this.
  10. clark10

    clark10 Registered

    Joined:
    Jul 3, 2012
    Messages:
    32
    Likes Received:
    205
    I selected the latest revision of the car ( 1.05 for the Porsche Cup )
     
  11. GrimDad

    GrimDad Registered

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Messages:
    546
    Likes Received:
    309
    I had this problem while trying to host the Porsche Cup...
    If you have a second copy of rF2 on your server & steam open on the server pc no cars show on the selection screen.
    Close steam completely and you will be able to see the cars when hosting a steamcmd server.
     
    Goanna, philmcqueen and clark10 like this.
  12. clark10

    clark10 Registered

    Joined:
    Jul 3, 2012
    Messages:
    32
    Likes Received:
    205
    @GrimDad

    it works !!!!!
    thank you so much
     
    philmcqueen and GrimDad like this.
  13. Paul McC

    Paul McC Registered

    Joined:
    Oct 17, 2017
    Messages:
    662
    Likes Received:
    434
    How do you edit an existing package, like if you wanted to add another track for your server?
     
  14. Stefan Wukovatz

    Stefan Wukovatz Registered

    Joined:
    Feb 26, 2018
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    Hello S397 and all which had the same issue!
    I have a special problem. At first, I have tried to find something here in the forum and also generally in the internet.

    My Racing PC, where I have my wheel and others installed:
    The Dedicated server crash every time. I have tried it in the launcher and also via the Shortcut (.exe), of course with deleting the BIN64 in the path of the shortcut.
    But it is, that wverytime a window come up with "Initializing Dedicated Server...", but after 2 or 3 seconds the window is closed and that's it.

    Therefore and before I am writting here something, I have installed rFactor 2 (via Steam on both PC's) on my second PC.
    Now I am confused, because on the second PC I am coming to the window, how it should be.

    Windows 10 on my Racing PC has a fresh Windows 10 installation, but also with the old Windows 10 installation, it was not possible, same problem.
    In the launcher I have tried also the NEW dedicated server. There the window works, but this dedicated server don't has the same features of selections for the events.

    Who can help me?
     
  15. Goanna

    Goanna Registered

    Joined:
    Jan 19, 2012
    Messages:
    1,076
    Likes Received:
    752
    Paul, editing the race event/vmod has never worked reliably for me, it’s probably quicker(and less hassle) to create a new race event/vmod
     
  16. Bocas84

    Bocas84 Registered

    Joined:
    Nov 2, 2020
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Muy bonito el Nuevo IU, pero ahora como servidor lo lanzo? Con el viejo si pudiera pero con el nuevo no puedo. Espero que faciliten la apertura del servidor.
     
  17. hoover

    hoover Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    1,161
    Likes Received:
    186
    Hi folks, I'm trying to use paid content on a Linux-based server using WINE to run rf2 dedi. I have the native Linux steamcmd.sh available to download workhop items, so can this client also be used to download paid content after creating and placing the "serverunlock.bin" file as outlined above?

    Thanks,

    Uwe
     
  18. lagg

    lagg Registered

    Joined:
    Oct 1, 2012
    Messages:
    2,501
    Likes Received:
    1,545
    hoover likes this.
  19. hoover

    hoover Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    1,161
    Likes Received:
    186
    Thanks lagg!

    So in order to download the Formula Pro car on a dedicated server using steamcmd.sh and the URL below

    https://store.steampowered.com/itemstore/365960/detail/60/

    I'd use "60" as the content id?

    How would this URL have to be changed for steamcmd?

    ./steamcmd.sh +login MySteamUser MySteamPassword +workshop_download_item 365960 60 +quit

    The above command works fine for workshop items, but I'd probably have to use a different option for items from the store, right?

    All the best,

    Uwe
     
  20. lagg

    lagg Registered

    Joined:
    Oct 1, 2012
    Messages:
    2,501
    Likes Received:
    1,545
    In the lower part you have the WorkshopId
    upload_2021-7-23_11-33-46.png
    I can't see this now but i think that the command was the same as other "normal" items
     
    hoover likes this.

Share This Page