SOLVED GT3 Pack crashes game

Discussion in 'Technical & Support' started by Marnes23, Feb 1, 2019.

  1. Marnes23

    Marnes23 Registered

    Joined:
    Apr 8, 2018
    Messages:
    29
    Likes Received:
    19
    After the update to the new GT3 Challengers pack my GT3 pack started to crash the game.

    Just a few hours earlier all the cars were working.

    Currently the - McLaren 650S GT3, Radical RXC Turbo GT3, Mercedes AMG GT3 and the Callaway Corvette C7 GT3 crash the game to the desktop the only car from this pack that loads is the Bentley Continental GT3.

    A track will load to the hundred percent mark then crash to the desktop.

    All other cars are working including the GT3 challengers pack and the Endurance pack.

    I have verified the game files and all is 100%, I have also unsubscribed and re downloaded all the cars in question and the problem still persists.
     
  2. fernando.chicozamora

    fernando.chicozamora Registered

    Joined:
    Apr 8, 2015
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    Same thing here ...
     
  3. MrDilkington10

    MrDilkington10 Registered

    Joined:
    Apr 12, 2015
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Can confirm this as well. Did some testing adding AI to a session and the original GT3 cars are causing a CTD. Originally thought it was tied to add-on skins and virtual rides but found adding the vanilla cars cause the CTD as well
     
  4. fsuarez79

    fsuarez79 Registered

    Joined:
    Nov 23, 2016
    Messages:
    544
    Likes Received:
    581
    +1

    Even the Bentley is crashing to desktop for me. Didn't even try other cars as I knew other people were already having this issue.
     
  5. Clemenca

    Clemenca Registered

    Joined:
    Feb 10, 2013
    Messages:
    117
    Likes Received:
    28
    I cant start my dedicated server with new GT3 pack, always crashes when i klick "load track"
     
  6. Coutie

    Coutie Moderator

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    2,738
    Likes Received:
    1,380
    Can you guys upload a trace file please.
     
  7. davehenrie

    davehenrie Registered

    Joined:
    Jul 6, 2016
    Messages:
    4,733
    Likes Received:
    2,641
    my launcher mentioned several gt3 cars missing the base mod. I was probably going to try the un-subsribe / re-subscribe method. But without a working wheel, I'll wait.
     
  8. Marnes23

    Marnes23 Registered

    Joined:
    Apr 8, 2018
    Messages:
    29
    Likes Received:
    19
    How do I create a trace file? Or where do I find it?

    I’ll upload one later.
     
  9. Coutie

    Coutie Moderator

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    2,738
    Likes Received:
    1,380
    +trace=3 in the launch options.
     
  10. alanamp

    alanamp Registered

    Joined:
    Feb 1, 2019
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi everyone,
    Since I Updated my rFactor 2 to Roadmap January 2019 the game crashes after loading AI's.
    If I start a session with 0 ai, it loads on certain tracks only but if you add more AI manually in the session, it pops up the error "rFactor 2 has stopped working" (also if you start the session with more than 5 AI approximately)
    I tried Reinstalling the Game, verifing integrity in Steam, disabling all plugins, deleting d3d9.dll, deleting player.json and Config_DX11.ini.
    Nothing Worked. Before the update all the mods worked properly, I raced with 24 AI for 2 hours with Group C mod and Enduracers.

    I will appreciate your help,
    Best Regards.

    Alan
     
  11. davehenrie

    davehenrie Registered

    Joined:
    Jul 6, 2016
    Messages:
    4,733
    Likes Received:
    2,641
    unsubscribe and exit then resubscribe to all S397 GT3 content
     
  12. Marnes23

    Marnes23 Registered

    Joined:
    Apr 8, 2018
    Messages:
    29
    Likes Received:
    19
    Thanks. Here is the trace file when trying to play with McLaren 650S
     

    Attached Files:

  13. Marnes23

    Marnes23 Registered

    Joined:
    Apr 8, 2018
    Messages:
    29
    Likes Received:
    19
    The only thing I can find different between vehicles that load and vehicles that do not load in the trace files is these two lines:

    357.42s pitcrew.cpp 341: CUBE error loading animation file HOLDLEFT.ANM: Error locating animation file HOLDLEFT.ANM
    357.43s pitcrew.cpp 341: CUBE error loading animation file HOLDRIGHT.ANM: Error locating animation file HOLDRIGHT.ANM

    Everything seems to be the same up until this point.

    Both the trace files included were tested at Zandvoort GP track.
     
  14. Marnes23

    Marnes23 Registered

    Joined:
    Apr 8, 2018
    Messages:
    29
    Likes Received:
    19
    Ok guys and gals

    This problem for me at least was definitely mod related.

    I had installed a bunch of new tracks just after the last roadmap update. I looked up my last subscribed items and the ones that I had installed manually and started uninstalling them one by one and testing the cars.

    I am not sure which track caused the problem but the three that I uninstalled were the Daimler test track, Bulgarian GP and the Great Wall track.

    All my cars are loading at every track now.

    I suggest that you do the same, it is a pain but it will more than likely solve the problem for at least a few of you.
     
  15. MarcG

    MarcG Registered

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    6,732
    Likes Received:
    2,097
    You may of missed the fix that was released earlier :)


    Christopher_EEEToday at 09:53
    We have put in a fix for the crashing some of you might be experiencing. Please verify your cache and make sure you are on: Steam Build 3516307 **Also please update your server if you updated today or yesterday.
     
  16. Marnes23

    Marnes23 Registered

    Joined:
    Apr 8, 2018
    Messages:
    29
    Likes Received:
    19
    Lol maybe that was it, my steam build is up to date but for safety sake I'm going to leave those few tracks uninstalled
     
    MarcG likes this.
  17. davehenrie

    davehenrie Registered

    Joined:
    Jul 6, 2016
    Messages:
    4,733
    Likes Received:
    2,641
    I can confirm, my system crashed last night loading all the cars. This morning the same group loaded and ran as expected.
     
  18. Highlandwalker

    Highlandwalker Registered

    Joined:
    Nov 11, 2016
    Messages:
    545
    Likes Received:
    1,637
    I had the exactly same problem with the ASR 1991 F1 cars. The same cars works fine now.
     
  19. elbo

    elbo Registered

    Joined:
    Feb 19, 2012
    Messages:
    605
    Likes Received:
    172
    shadows are completely gone after this update on all tracks
     
  20. lagg

    lagg Registered

    Joined:
    Oct 1, 2012
    Messages:
    2,501
    Likes Received:
    1,545

Share This Page