Released DX11 and VR Open Beta, Is Here!

Discussion in 'News & Notifications' started by Christopher Elliott, May 1, 2017.

  1. Will Mazeo

    Will Mazeo Registered

    Joined:
    Sep 12, 2015
    Messages:
    2,227
    Likes Received:
    1,584
    I had the PP on low for a while but didn't make much visual difference so I turned it off. The AA levels were the same FXAA only on both tests.
     
  2. bears

    bears Registered

    Joined:
    Apr 4, 2015
    Messages:
    671
    Likes Received:
    2,582
    [​IMG] Sorry if this is a dumb question maybe i missed something is anyone else getting this in the spinner view if so any idea how to fix it
     

    Attached Files:

  3. Patterik

    Patterik Registered

    Joined:
    Jan 18, 2012
    Messages:
    45
    Likes Received:
    1
    Atlanta is a stuttery mess for me, everything else is ok, just need more fps in multiview.
     
    Rony1984 likes this.
  4. patchedupdemon

    patchedupdemon Registered

    Joined:
    Jan 3, 2017
    Messages:
    1,602
    Likes Received:
    1,151
    Anyone else seeing lines from the car to the sky,like a name is supposed to be at the top of the lines.
     
  5. Max Dralle

    Max Dralle Registered

    Joined:
    Mar 16, 2017
    Messages:
    241
    Likes Received:
    155
    hit TAB to toggle them on and off ... :cool:
     
    patchedupdemon likes this.
  6. patchedupdemon

    patchedupdemon Registered

    Joined:
    Jan 3, 2017
    Messages:
    1,602
    Likes Received:
    1,151
    Sweet,thanks
     
  7. unknwn

    unknwn Registered

    Joined:
    Aug 11, 2015
    Messages:
    132
    Likes Received:
    10
    I don't understand why Silverstone track overall looks/ambience is so bad compared to Nola or Atlanta. With the same graphic and day time settings (9:00AM) both Nola and Atlanta looks quite nice: good contrast, good colors. While Silverstone colors, contrast, lightning looks "flat" or lifeless (like a really old game), seems overexposed and bright.

    Also are there any plans to fix the sound of Nissan GT500 (very low external sound and the sound from the left when inside the cockpit)?
     
    Nitrometh likes this.
  8. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    10,468
    Likes Received:
    5,308
    @unknwn You might want to check that your game is up to date. The GT500 sounds are fixed I'm pretty sure.
     
    bwana likes this.
  9. nonamenow

    nonamenow Registered

    Joined:
    May 3, 2017
    Messages:
    1,024
    Likes Received:
    483
    Don't usually post on forums much but as this is a momentous occasion I thought I should. I should mention I'm running small triples @ 5142 x 900. As soon as the DX11 update hit I went and upgraded from a gtx750 ti to a gtx1070. I tested at Barber on DX9 with the USF 2000 with everything totally maxxed out and 32 visible AI and had fps fluctuating between 180 and 320 . On DX11 with the same settings with PP at Ultra (PRE latest fixes) gave me 40 - 80 fps and 50-100+ fps POST todays fixes. Lowering the reflections and shadows a touch gives me 60 - 120+ no probs. Whilst this is a huge drop from DX9, optimization can only improve the experience. In reality 60 fps is all I need so all good here so far. Great work
     
    Last edited: May 5, 2017
  10. unknwn

    unknwn Registered

    Joined:
    Aug 11, 2015
    Messages:
    132
    Likes Received:
    10
    When it was fixed? I did a clean install upon DX11 release.
     
  11. Javi288

    Javi288 Registered

    Joined:
    Nov 18, 2016
    Messages:
    79
    Likes Received:
    49
    I'm agree with unknwn, the GT500 sounds are wrong. Inside the cockpit, there are some speaker with no sound (at least in 5.1).

    Regards.
     
  12. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    10,468
    Likes Received:
    5,308
    @unknwn I think I saw it mentioned in the dx9 update, which was after the initial dx11 beta release.
     
  13. Nitrometh

    Nitrometh Registered

    Joined:
    Dec 28, 2014
    Messages:
    1,095
    Likes Received:
    443
    I always have problems with transparent trees at almost every track. It started several builds before. I tried to disable anti aliasing transparency in the player file and the trees are still transparent (and look worse).
    So is that because of dx11 ?
    I'm using a GTX 680 with stock nvidia settings. In-game AA at level 5.
     
  14. mrsmr2

    mrsmr2 Registered

    Joined:
    May 13, 2013
    Messages:
    89
    Likes Received:
    17
    Sounds are still wrong in the GT500. Might not be as pronounced as before (not going back DX9 to check) but still sounds odd.
     
  15. nonamenow

    nonamenow Registered

    Joined:
    May 3, 2017
    Messages:
    1,024
    Likes Received:
    483
    Ok, just had another 50+Gb update, maybe more for the AMD guys. Nothing really changed for me, no problems with that. Everything still good here.
     
  16. bwana

    bwana Registered

    Joined:
    Dec 25, 2011
    Messages:
    2,139
    Likes Received:
    1,040
    50 gb ??? Mb maybe
     
    FatCity and daguru like this.
  17. FS7

    FS7 Registered

    Joined:
    Oct 30, 2016
    Messages:
    97
    Likes Received:
    91
    Framerate has improved since the first DX11 beta but there's still framerate drops when there's too many cars on screen both while driving in cockpit view and in replays. I've been running with AA = 5 & PP = off, most in-game settings on high, shadows on medium, shadow blur off, shadows look weird both in cockpit view and in replays. Also most of the time I click exit to quit the game I get an error message "rFactor 2 has stopped working".
     
  18. Thrindil

    Thrindil Registered

    Joined:
    Feb 7, 2014
    Messages:
    131
    Likes Received:
    5
    Tried again today - after a week, and still dissapointed.
    Cleared CBash & Shaders folders after downloading the latest Dx11 build, fired it up on absolute LOWEST settings - got 26 fps average and big stutters, pretty much the same as the first time I tried it, I posted on the first page of this thread.
    Specs again: i5 3570k @ stock, rx480 8GB & 12 Gb of ram.

    Loading time has been improved though, but that seems to be the only thing for me.
     
  19. stonec

    stonec Registered

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    3,321
    Likes Received:
    1,440
    Are you sure you are using v1.4 of GT500? It has entirely new sounds, which are much better to my ear. Silverstone looks worse because it was made in 2012 or 2013, NOLA is 4 years newer tech.
     
  20. RNelson

    RNelson Registered

    Joined:
    Dec 7, 2011
    Messages:
    126
    Likes Received:
    45
    It would help to know what track(s) you are using. As a personal example I tried the ISI version of Mores that I had installed and it was a slideshow. I subscribed to the S397 version and when that updated it was entirely playable.

    This is a result of the first time loading a track rF2 has to build the shaders and takes time. Subsequent track loads are always much quicker. This is the case initially after installing a track or in this case deleting the CBASH and Shaders files.
     

Share This Page