Dedicated Server Crashing

Discussion in 'Technical Archives' started by hoser70, Dec 5, 2012.

  1. hoser70

    hoser70 Registered

    Joined:
    Jan 14, 2012
    Messages:
    716
    Likes Received:
    7
    Hi There,

    I have noticed since 125 was released my dedicated server is crashing occasionally. I didn't think much of it until I just saw it happen after a few folks on the server voted to go directly to race.

    As soon as it switched to race the following happened:

    [​IMG]

    I'm on a fresh install of 125 (did not update), running the Megane at Lime Rock.
     
  2. Dave-NRT

    Dave-NRT Registered

    Joined:
    Jan 8, 2012
    Messages:
    364
    Likes Received:
    2
    Evening hoser70:

    What operating system are you running your server with?
    We are using Server2003 SP2 X64 and haven't seen that issue yet.

    We use a bat file to launch the dedicated with and force it to only use one core

    I can post the bat file if you like and tell you how we do it if you like.

    Dave
     
    1 person likes this.
  3. hoser70

    hoser70 Registered

    Joined:
    Jan 14, 2012
    Messages:
    716
    Likes Received:
    7
    Server 2008 x64 here. I'd be happy to run the dedi from the batch if you don't mind sharing. Thanks Dave.
     
  4. racechicken

    racechicken Registered

    Joined:
    Sep 27, 2011
    Messages:
    53
    Likes Received:
    1
    good point dave.
    we use
    XP Pro Version 2002 SP3
    E5649@2.53 and 1GB

    but the rf2 dedi crashes. a second (priority) rf1 server is running 24/7 at the same time but i don´t think that is a problem.
     
  5. Dave-NRT

    Dave-NRT Registered

    Joined:
    Jan 8, 2012
    Messages:
    364
    Likes Received:
    2
    Ok, here it is;

    create a new text document and copy the below line into it:
    start /min rFactor2Dedicated.exe +procmask=1

    Then save it as:
    RF2_Core_1.bat

    Copy the new bat file into your core directory where the dedicated is.

    Now go to your:
    rFactor2 Dedicated.exe

    and take the space out of it so it looks like the below.
    rFactor2Dedicated.exe

    (Bat files cant read spaces)

    start the RF2_Core_1.bat

    It will now start on only 1 core.

    We have never tried it on Server 2008

    Let me know how your fair out

    Dave
     
  6. Dave-NRT

    Dave-NRT Registered

    Joined:
    Jan 8, 2012
    Messages:
    364
    Likes Received:
    2
    We sell our VPS servers with 2gb of ram and 1 core.

    Bryan gets his from us..As far as I know and we speak daily, he hasn't seen any issues.
    I think the extra 1gb gives it the little extra it needs to load.

    Dave
     
    Last edited by a moderator: Dec 6, 2012
  7. Bryan Birtwell

    Bryan Birtwell Registered

    Joined:
    Jan 12, 2012
    Messages:
    620
    Likes Received:
    29

    Should be "Bryan..." :)

    Only had one problem... well, one problem that reared it's ugly head four times before I realized that It was the vMOD I was running. Didn't mention it to Dave because, I figured it right out.

    Get mod works and all mirrors on all cars work on my server.

    Thanks,

    Bryan


    Up-date;

    My server croaked 3 times so far, today... I guess it wasn't the vMOD.
     
    Last edited by a moderator: Dec 8, 2012
  8. DurgeDriven

    DurgeDriven Banned

    Joined:
    Mar 20, 2012
    Messages:
    6,320
    Likes Received:
    42
  9. Dave-NRT

    Dave-NRT Registered

    Joined:
    Jan 8, 2012
    Messages:
    364
    Likes Received:
    2
    DurgeDriven:

    Very true..

    From looking at your attached pic, that would work great if you were wanting to load multiple processes.

    What I posted was if you wanted to just run the rFactor2 dedicated on a dedicated server.

    After creating the bat file, just create a shortcut and land it on the desktop, and change the icon to a rFactor icon so it looks nice and pretty sitting there...:)
     
    Last edited by a moderator: Dec 6, 2012
  10. hoser70

    hoser70 Registered

    Joined:
    Jan 14, 2012
    Messages:
    716
    Likes Received:
    7
    Thanks Dave.

    I still believe this to be a bug in the recent build as it never happened before this build and nothing has been done to this server other than update rFactor.
     
  11. Dave-NRT

    Dave-NRT Registered

    Joined:
    Jan 8, 2012
    Messages:
    364
    Likes Received:
    2
    Morning hoser70:

    By chance...have you tried disabling DEP

    I get almost the same as you posted sometimes with new games (not that this is a new game 4 u)

    Just a thought

    Dave
     
  12. hoser70

    hoser70 Registered

    Joined:
    Jan 14, 2012
    Messages:
    716
    Likes Received:
    7
    Worth a shot - thanks Dave.
     
    1 person likes this.
  13. hoser70

    hoser70 Registered

    Joined:
    Jan 14, 2012
    Messages:
    716
    Likes Received:
    7
    Just crashed again...
     
  14. chappielike2009

    chappielike2009 Registered

    Joined:
    Jun 17, 2012
    Messages:
    108
    Likes Received:
    1
    It is when other players try to download from the server make it crash had this problem for days
     
  15. hoser70

    hoser70 Registered

    Joined:
    Jan 14, 2012
    Messages:
    716
    Likes Received:
    7
    Yesterday it was when the server advanced to race. Today, I wasn't watching so don't know what happened.
     
  16. chappielike2009

    chappielike2009 Registered

    Joined:
    Jun 17, 2012
    Messages:
    108
    Likes Received:
    1
    are you running 2 or more servers from same install just by copy the plr folder i think it might be the problem
     
  17. hoser70

    hoser70 Registered

    Joined:
    Jan 14, 2012
    Messages:
    716
    Likes Received:
    7
    No just one server.
     
  18. Bryan Birtwell

    Bryan Birtwell Registered

    Joined:
    Jan 12, 2012
    Messages:
    620
    Likes Received:
    29
    My server seems to crashing quite frequently... especially today... 3 times, and the night is young.

    This is the error that is reported to windows.

    Faulting application rFactor2Dedicated.exe, version 1.1.2.5, faulting module unknown, version 0.0.0.0, fault address 0x6f6c6c61.

    It's the same message every time.

    Hope this helps... oh... I believe both times today, that I saw, It was during the race session... Lime Rock with F3s. SWEET!!!

    Bryan
     
  19. hoser70

    hoser70 Registered

    Joined:
    Jan 14, 2012
    Messages:
    716
    Likes Received:
    7
    Yeah damn Bryan. I'm not sure about the error message, will have to look at it the next time it happens.
     
  20. hoser70

    hoser70 Registered

    Joined:
    Jan 14, 2012
    Messages:
    716
    Likes Received:
    7
    Just had the same crash this time on my Vista machine with 8 Gigs of Ram as my OP above. This time after one person left the server in practice.
     
    1 person likes this.

Share This Page