[REL] DAMPlugin for rF2

Discussion in 'Other' started by Lazza, Jul 18, 2015.

  1. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    11,239
    Likes Received:
    5,866
    I wouldn't expect you to find that tbh, I found it because I sort of remembered it and wanted to make sure :cool:
     
  2. petrolhead

    petrolhead Registered

    Joined:
    Apr 26, 2018
    Messages:
    174
    Likes Received:
    30
    Should I use this thread to discuss MOTEC or is there another thread open
     
  3. cossifreak88

    cossifreak88 Registered

    Joined:
    Nov 12, 2022
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Hi guys,

    I have the following problem with Damp Plugin.

    Two days ago I installed the latest version. it worked great. since yesterday evening I don't have a suspension histogram.

    I have not changed anything in RF2. Has anyone ever had this problem?

    thank you already
     
  4. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    11,239
    Likes Received:
    5,866
    It would be very unusual. There aren't many links in the chain, so:
    • Check the value list (press V when in i2Pro) for the Susp Pos channels, and that they have logged values. That rules out a plugin or car telemetry blocking issue
    • Check the histogram page to ensure you haven't somehow moved or deleted the graphs
    • Go into the properties of the histogram and check the calculation settings - they should be pointing to the correct channel names as per the values list (i2Pro links graphs to data purely by channel name - if you load or modify a project to suit telemetry from another game or plugin it can affect this one)
     
  5. cossifreak88

    cossifreak88 Registered

    Joined:
    Nov 12, 2022
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    This it how it looks in my Motec after i followd your instruction. Is ther something wrong with the settings? I didnt change a thing in game and in Motec
     

    Attached Files:

  6. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    11,239
    Likes Received:
    5,866
    Ah, sorry, I see now. You need to enable the Suspension_1 group in the .ini file to get the Susp Pos channels.

    I think I need to make them standard for the next build...
     
  7. cossifreak88

    cossifreak88 Registered

    Joined:
    Nov 12, 2022
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    ironically, i have turned it on and even set it to the most sensitive level.
     
  8. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    11,239
    Likes Received:
    5,866
    They aren't shown in your values list, so something must be set wrong.
     
  9. cossifreak88

    cossifreak88 Registered

    Joined:
    Nov 12, 2022
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    strange. because here it looks like this
     

    Attached Files:

  10. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    11,239
    Likes Received:
    5,866
    At work so can't test right now, does the Damplugin_output text file show that value being picked up? If so I'll have to see if that option works for that group :confused: (maybe 1 will still work, if 3 doesn't).

    @cossifreak88 3 works here. I'd see what that output file shows, and check paths etc if it's not picking up your .ini settings correctly.
     
    Last edited: Nov 21, 2022
  11. Jimmy Law

    Jimmy Law Registered

    Joined:
    Nov 23, 2022
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi all, fairly new to all this, have attempted to install the damplugin which installed okay as far as I could tell, it finds the rfactor2 folder automatically but the option to install is greyed out and says it is invalid, any idea what the fix would be?
    If I were to try the manual route, would I extract the sounds files into the installed/files folder in rfactor 2?
    Thanks!
     
  12. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    11,239
    Likes Received:
    5,866
    I might need to check the installer, not sure why it said invalid.

    The manual archive you'd extract straight into the main rF2 folder. The .dll goes into Bin64\Plugins, while you want the whole PluginData in the rF2 folder. Definitely not in installed :)
     
  13. Jordinho

    Jordinho Registered

    Joined:
    Dec 6, 2022
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hello, I have the same issue as Jimmy. The application automatically finds the right folder but I can't press "Install". Do you have a solution for this issue?
    DAM Plugin.png
     
  14. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    11,239
    Likes Received:
    5,866
    For now please install via the manual archive as above - the handler looks for a couple of files to confirm the folder is correct, I'd say they've changed with recent builds.

    I'll have an updated version out soon to fix this, and some other small tweaks.

    Sorry for the inconvenience.
     
    Emery likes this.
  15. Jordinho

    Jordinho Registered

    Joined:
    Dec 6, 2022
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thank you for your reply. I tried manually but it doesn't work (i probably did something wrong). I will wait the update. Thank you for your commitment.
     
  16. SMN

    SMN Registered

    Joined:
    Jan 27, 2022
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    About Manual Installation.
    I do not have "Bin32" folder in my Steam\steamapps\common\rFactor 2
    Only "Bin" & "Bin64"
    Bin.jpg
    How to properly install the plugin in the latest version of RF2 ?
     
    Last edited: Dec 24, 2022
  17. Thomas Smit

    Thomas Smit Registered

    Joined:
    Dec 24, 2022
    Messages:
    1
    Likes Received:
    1
    Put the .dll file for "Bin32" inside "Bin"
     
    SMN likes this.
  18. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    11,239
    Likes Received:
    5,866
    Sorry, yeah, Bin32 isn't a thing anymore, don't need the 32 bit dll at all. The game only does 64 bit now.

    This will be cleaned up with the next version, but of course I'm silly and am halfway through a channels overhaul so it'll have to wait till that's done. Which may not make any difference to anyone but me (though I might slightly reorganise the channels), but that's the fun of programming...
     
  19. Han131

    Han131 Registered

    Joined:
    Aug 26, 2020
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    Hi Lazza, we are also experiencing the same issue with the DAMPlugin unable to install on the latest rf2, can i confirm the latest DAMPlugin is v0.924 and we need to wait for a later version for this issue to be rectified?
     
  20. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    11,239
    Likes Received:
    5,866
    I'll try to get a fix (oooh! Asterix reference!) out asap; I didn't realise this would affect so many people, so I won't wait for the updates I'm (slowly) working on.
     

Share This Page