Cannot Get Throttle Working

Discussion in 'General Discussion' started by rchapman45, Jul 3, 2016.

  1. rchapman45

    rchapman45 Registered

    Joined:
    Jul 3, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    I am new to rFactor 2 and have a set of HE Ultimate pedals and an OSW direct drive wheel system. I cannot get the throttle detected in the options and the ffb seems wrong. I was wondering if someone can get me going or steer me to the right area to. I have been a member of iRacing for 4 yrs but finally got tired of their bullsh**. Thanks much.

    Ray
     
  2. bwana

    bwana Registered

    Joined:
    Dec 25, 2011
    Messages:
    2,124
    Likes Received:
    1,021
    Welcome ,you need to first assign the accelerator in control mapping ,along with any other features needed and save the profile then click on accelerator, while foot off pedal click Min. Then when foot to the floor and holding click max.. Repeat for all pedals ..
     
  3. rchapman45

    rchapman45 Registered

    Joined:
    Jul 3, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    That is the problem, it will not map. Everything else maps except throttle.
     
  4. bwana

    bwana Registered

    Joined:
    Dec 25, 2011
    Messages:
    2,124
    Likes Received:
    1,021
    ok thats a wierd one ,yet clutch and brake map?
     
  5. DrR1pper

    DrR1pper Registered

    Joined:
    Apr 29, 2012
    Messages:
    3,286
    Likes Received:
    25
    Have you checked to see that your throttle pedal is even registering via the windows game controller? In other words, could the fault be with your pedal set rather than rf2?
     
  6. rchapman45

    rchapman45 Registered

    Joined:
    Jul 3, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    It works everywhere except rfactor 2....it works in,iracing, diview, and windows.
     
  7. bwana

    bwana Registered

    Joined:
    Dec 25, 2011
    Messages:
    2,124
    Likes Received:
    1,021
    ok thats a wierd one ,yet clutch and brake map?
     
    Karsten Hvidberg likes this.
  8. bwana

    bwana Registered

    Joined:
    Dec 25, 2011
    Messages:
    2,124
    Likes Received:
    1,021
    had to go to your other thread to get an answer, sorry its weird and I cant help, hang in someone will come along to help bruh ;)
     
  9. Ho3n3r

    Ho3n3r Registered

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Messages:
    525
    Likes Received:
    96
    Random question: have you tried a different USB port? Also if it's in the front panel USB ports, try at the back.
     
  10. Christopher Elliott

    Christopher Elliott Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 31, 2014
    Messages:
    4,329
    Likes Received:
    6,111
    Do you have any other controllers or devices plugged in, like a game-pad, button box, flight stick, etc?

    Maybe try unplugging everything and then plug in just your wheel and pedals, open rF2 and try to assign the throttle.
     
  11. Dreamon

    Dreamon Registered

    Joined:
    Jan 9, 2015
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I have the same issue. pedals work in iRacing and are detected in Windows but throttle does not work. The brake pedal is detected and calibrates but the throttle does not. I uninstalled rfactor a while back build 910 and cleaned my HD and installed from fresh. When I first installed rfactor2 the throttle was working but when I configured the brake I lost the throttle.
     
  12. Lazza

    Lazza Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    7,103
    Likes Received:
    2,878
    What wheel/pedals do you have? Are the throttle and brake on a combined axis, and if so have you tried putting them on separate?
     
  13. Risto Kappet

    Risto Kappet Registered

    Joined:
    Feb 14, 2012
    Messages:
    114
    Likes Received:
    91
    Narrowbackwing likes this.
  14. davehenrie

    davehenrie Registered

    Joined:
    Jul 6, 2016
    Messages:
    2,577
    Likes Received:
    1,514
    What about all the 'other" low end pedals that also have split axis? Those seem to work with Win10.
     
  15. muz_j

    muz_j Registered

    Joined:
    Aug 20, 2014
    Messages:
    183
    Likes Received:
    132
    ...that's not relevant to the conversation.
    By expanding the scope of the problem from a specific issue to a general one, you are changing the nature of the discussion.
    It sounds like the issue has been fixed anyway.
     
  16. lagg

    lagg Registered

    Joined:
    Oct 1, 2012
    Messages:
    1,297
    Likes Received:
    881
    In any case, the problem was in 2016 :rolleyes:
     
  17. davehenrie

    davehenrie Registered

    Joined:
    Jul 6, 2016
    Messages:
    2,577
    Likes Received:
    1,514
    I was curious... why do my Thrustmaster pedals with split axis work fine with Win10 but the Huesinkvelds
     
  18. lagg

    lagg Registered

    Joined:
    Oct 1, 2012
    Messages:
    1,297
    Likes Received:
    881
    I don't know. These type of things are extrange.
    I formatted my PC on january and reinstalled W10.
    Same PC, same OS and same devices.
    I've had to reverse the force of my wheel.
    Why? Good question.
     
    davehenrie likes this.
  19. ADSTA

    ADSTA Registered

    Joined:
    Nov 19, 2011
    Messages:
    1,842
    Likes Received:
    1,232
    No problems with my HE Pro pedals and SimuCube OSW mounted on a 8020 Aluminium cockpit.
    I do have the wheel's button plate PCB, OSW and pedals all earthed.
    Win 10 has been installed a couple of times. Windows update only updates itself, no hardware.
     
  20. lagg

    lagg Registered

    Joined:
    Oct 1, 2012
    Messages:
    1,297
    Likes Received:
    881
    Me neither.
    I forgot to mention that i've the HE Pro too.
    :oops: I'm getting old
     

Share This Page