Build 660 Released

Discussion in 'News & Notifications' started by 88mphTim, Apr 15, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Noel Hibbard

    Noel Hibbard Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    2,744
    Likes Received:
    36
    1.66 is the server version. I was expecting it to be 1.59 which would explain his problem. Hmmm.
     
  2. Radon711

    Radon711 Registered

    Joined:
    Apr 2, 2014
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    All day I've been digging around further and it seems NVidia cards excel ten fold with rFactor 2 compared to AMD. Although reading the 7970 1 GHz in the earlier page reported with silk gameplay I'm also believing that the 7950's clock is also lagging compared to the second build's likewise 1GHz 7870. Most likely I'm wrong but I figured there was a connection with that.
     
  3. Luis Armstrong

    Luis Armstrong Banned

    Joined:
    Feb 26, 2014
    Messages:
    244
    Likes Received:
    3
    Here too. Missing dll. Im on a 64bit system.
     
  4. Robert Gödicke

    Robert Gödicke Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    409
    Likes Received:
    11
    Texture Sharpening works, thanks for making it a permanent option. I set it to 0 now, works as expected. :)
    Night lighting from the track works as well, just tried Silverstone which was pitch black in a test race I had in B590.

    Besides that...
    What could that be? The only things which come to my mind are rain effects on visors and windscreens, animated pitcrews and wind, humidity as well as air pressure affecting the car's performance. Oh, and gear changing animations (H-Shifter, Paddles, Sequential Stick). :)
     
  5. PlickBadger

    PlickBadger Registered

    Joined:
    Jan 12, 2012
    Messages:
    534
    Likes Received:
    8
    MSVCP110.dll error here as well on 3 out of 5 systems - all win 7 64bit. I ran the lite installer on the 3 failed updates and everything seems to be working, but they all 3 fail verification with the following message:

    One or more critical simulation files failed verification.
    Support\660.uninstall failed verification.
     
  6. Luis Armstrong

    Luis Armstrong Banned

    Joined:
    Feb 26, 2014
    Messages:
    244
    Likes Received:
    3
  7. o0thx11380o

    o0thx11380o Registered

    Joined:
    Jun 28, 2013
    Messages:
    454
    Likes Received:
    2
    Yes I just tried watching the saved replay, and the half dark tire issue is there too. It's not all cars though, I just looked at all my screenshots and it seems like it's only happening with the camaro, and it happens no matter the track.

    If you look at this screenshot below, you can see a minor version of the half dark issue at the bottom of the rear tire. Maybe the camaro's "tire shadow plane thing" is just set to high up?
    [​IMG]

    Also I am using latest build, and latest published version of camaro cmpt
     
  8. crz

    crz Registered

    Joined:
    Sep 22, 2012
    Messages:
    299
    Likes Received:
    0
    I have tested it again to rule out problems at multiurl itself. I created a vmod referencing 4 components with links to multiurl.com on build 590 and 660 and used the get missing components feature. I waited until I could join the server or all download attempts have failed. Each build was tested five times. The vmod and the components were uninstalled and deleted after every attempt.

    Number of components downloaded on Build 590:
    1. Success: 4 Failed: 0 Retries: 0
    2. Success: 4 Failed: 0 Retries: 0
    3. Success: 4 Failed: 0 Retries: 0
    4. Success: 4 Failed: 0 Retries: 0
    5. Success: 4 Failed: 0 Retries: 0

    Number of components downloaded on Build 660:
    1. Success: 1 Failed: 3 Retries: several
    2. Success: 0 Failed: 4 Retries: several
    3. Success: 2 Failed: 2 Retries: several
    4. Success: 1 Failed: 3 Retries: several
    5. Success: 1 Failed: 3 Retries: several
     
  9. DurgeDriven

    DurgeDriven Banned

    Joined:
    Mar 20, 2012
    Messages:
    6,320
    Likes Received:
    43
    No problems, lite install

    Car Select in minimalist Ui works okay still.
     
  10. DurgeDriven

    DurgeDriven Banned

    Joined:
    Mar 20, 2012
    Messages:
    6,320
    Likes Received:
    43

    It is normal if you have done a update to have that , try a fresh lite install in a fresh folder and do verify straight away.


    My Lite install fails verify too because I remove heaps of files I do not need, like controllers, directX, 3dmax plugins , etc etc etc same as you have above.

    So if you do a update and have files missing that are not replaced by the actual update it is not going to verify.
     
  11. FrancoisB

    FrancoisB Registered

    Joined:
    Feb 21, 2014
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    This bug was present in build 590
     
  12. 88mphTim

    88mphTim I'm new here Staff Member

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    10,773
    Likes Received:
    161
    Derp. :) lol
     
  13. 88mphTim

    88mphTim I'm new here Staff Member

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    10,773
    Likes Received:
    161
    I had a 7850 before I upped to a 570, then a 770, the difference in just a more recent generation is pretty astounding, otherwise I would have stuck with the 570 for longer. But yeah, there are lots of threads about various tweaks, etc, I didn't have that much of a problem with my 7850, stock settings, just reduced detail.
     
  14. 88mphTim

    88mphTim I'm new here Staff Member

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    10,773
    Likes Received:
    161
    Basically, your list there, that's what we want to try our best not to do anymore.
     
  15. 88mphTim

    88mphTim I'm new here Staff Member

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    10,773
    Likes Received:
    161
    I'm not sure what your screenshot has to do with that?
     
  16. 88mphTim

    88mphTim I'm new here Staff Member

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    10,773
    Likes Received:
    161
    Oh, that, yes, that is known.
     
  17. Rik

    Rik Registered

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Messages:
    1,174
    Likes Received:
    9
    Thanks for your work! :D
     
  18. Minibull

    Minibull Member

    Joined:
    Sep 28, 2012
    Messages:
    1,556
    Likes Received:
    18
    For some people having trouble with random frame drops, do you have any Catalyst Control Center game profiles for rF2?
    I was struggling bigtime, with random drops from 60 to 15fps. Sometimes it would be at the same point on track, others would be random.
    Turns out there was a profile for rF2 in the game profile list in CCC. Deleted the profile, made sure the default profile wasn't set to change any settings in games, and the framerate was no longer lagging and dropping. Fixed all my issues.
    This is with a Q6600 and a HD7850.
     
  19. MarcG

    MarcG Registered

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    6,732
    Likes Received:
    2,098
    I use CCC for mine currently although that was more to do with multisampling, now that Texture Sharpening is in the plr I may do a few benchmarks with/without a profile to find the optimum balance.
     
  20. F1Fan07

    F1Fan07 Member

    Joined:
    Jan 11, 2012
    Messages:
    626
    Likes Received:
    46
    FWIW, I have msvcp100.dll (version 10.00.303319.1) installed on the PC in \Windows\SysWOW64. The installer isn't seeing it there.

     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page