A little question about FFB Frequency

Discussion in 'General Discussion' started by myquyen1996, Mar 9, 2018.

 1. myquyen1996

  myquyen1996 Registered

  Joined:
  Mar 9, 2018
  Messages:
  2
  Likes Received:
  0
  Lông mày hình cánh cung là một dạng lông mày có tỉ số xuất hiện tương đối cao trong các nghiên cứu về nhân tướng học. Dạng lông mày thì sẽ chứa trong nó những điều tương tự về tính cách, khả năng nghề nghiệp như các dạng lông mày khác. Ngoài công dụng phụ là trở thành yếu tố quyết định trong việc phỏng đoán tính cách thì lông mày hình cánh cung cũng khiến cho gương mặt trở nên đẹp và có nét đặc biệt riêng.

  Lông mày hình cánh cung là gì?
  Lông mày hình cánh cung là một dạng lông mày có đặc tính cấu tạo hết sức đặc biệt tạo hình hình dáng tổng quan như dạng hình cánh cung. Lông mày hình cánh cung còn có một tên gọi rất hay khác là khinh thanh mi. Đặc tính cũng như các kết cấu của dạng lông mày này gần giống với loại xúc tú mi, nhưng có một số khác biệt về kích thước của chiều ngang và chiều dài, cụ thể là lớn hơn một chút.

  Xem thêm: Phun lông mày đẹp

  Tướng lông mày của hình cánh cung thì có chiều hướng hơi uốn cong theo mắt và sở hữu chiều dài gần bằng hoặc lớn hơn chiều dài của mắt. Phía dưới phần đuôi của lông mày thì kéo dài hơn và thường thưa thớt hơn.

  Số mệnh của người có lông mày hình cánh cung
  Số phận của người có lông mày hình cánh cung thì cũng tùy thuộc vào các nhân tố khác nhau của cấu tạo lông mày. Căn cứ vào các yếu tố đó mà chúng ta sẽ có các kết luận khác nhau.

  + Lông mày cong hình cánh cung hợp đắc cách với mắt và tóc: dạng lông mày hình cong có các tương quan đặc biệt với mắt và tóc thì mang đến cho chủ nhân của nó sự kính nể của người khác. Tướng lông mày này cho người đó sở hữu sự vinh hoa, chí khí uy nghiêm của một thánh nhân.

  Tư chất của nhóm người có dạng lông mày như thế cũng cực kì thông minh, luôn luôn hoạt bát trong công việc và các mối quan hệ khác. Trên phương diện xã hội thì những người này luôn nhận được sự yêu mến vì họ là người sống có tình có nghĩa.

  Xem thêm: Phun thêu lông mày

  + Tướng lông mày hình cánh cung cổ điển: lông mày hình cánh cung cổ điển là dạng lông mày có hình dáng như một cánh cung của các thợ săn. Người sở hữu được dạng lông mày này thì có phong thái đĩnh đạc, luôn tỏ ra cho người khác thấy có thể tin tưởng và giao cho các nhiệm vụ công việc quan trọng.

  Họ luôn nảy ra các ý tưởng cực kì đặc sắc trong các tình huống khó khăn nhất, chính những ý tưởng đó sẽ khiến cho cuộc diện thay đổi đột ngột và đem chiến thắng về phần mình, nói cách khác họ luôn biết cách chuyển bại thành thắng. Không những có thể giúp cho bản thân mình mà nhóm người này sẽ luôn giúp đỡ cho những người gặp khó khăn xung quanh bằng chính tài năng của mình. Xây dựng được mạng lưới liên kết chặt chẽ giữa bản thân và những người có chức danh cao cũng như thấp ở khắp nơi.

  Những người có lông mày hình cánh cung thì sở hữu một khối óc có khả năng làm việc phân bố thời gian cực kì hợp lí. Họ có thể chia ra và sắp xếp các nhóm thời gian giành cho công việc, gia đình cụ thể khoa học. Do đó không nhiều lần mà những người này đối mặt với nguy cơ bắt buộc chọn một trong hai. Dẫn đến con đường công danh và cả đường gia đạo đều bình an thuận buồm xuôi gió.

  Nói chung thì trong các tướng mạo của lông mày thì lông mày hình cánh cung được xếp vào nhóm lông mày đem lại vận mệnh tốt cho gia chủ. Cần có những động thái chăm sóc hợp lí cho phần lông mày trên mặt nhằm giữ cho lông luôn được đẹp và khỏe mạnh nhất.

  Nguồn: https://medium.com/phuntheumay/o-dau-phun-theu-long-may-dep-uy-tin-a2fa853fb59
   
  Last edited: Mar 21, 2018
 2. myquyen1996

  myquyen1996 Registered

  Joined:
  Mar 9, 2018
  Messages:
  2
  Likes Received:
  0
  PLEASE HELP ME
   
 3. Comante

  Comante Registered

  Joined:
  Nov 20, 2013
  Messages:
  1,373
  Likes Received:
  895
  400 hz should be the rate of the FFB output, variable the rate of the FFB input, model dependant.
   
 4. SPASKIS

  SPASKIS Registered

  Joined:
  Sep 7, 2011
  Messages:
  3,155
  Likes Received:
  1,420
  What do you mean model dependent? Vehicle?
  Where is this value defined?

  I would have said that steering, throttle, brake... all work at the same frequency as the FFB output. I could be wrong though.
   
 5. Comante

  Comante Registered

  Joined:
  Nov 20, 2013
  Messages:
  1,373
  Likes Received:
  895
  I mean wheel model (G27 - Trustmaster ecc ecc ecc), I was in a hurry.
   
  SPASKIS likes this.
 6. David Kolody

  David Kolody Registered

  Joined:
  Nov 4, 2016
  Messages:
  13
  Likes Received:
  3
  After watching this forum for a few years it is apparent that few people know that search engines exist.
  Search terms: frequency FFB output rFactor2

  In first result: https://forum.studio-397.com/index.php?threads/physics-ffb-rates-upgrade.54771/
   
 7. DrivingFast

  DrivingFast Registered

  Joined:
  Mar 1, 2018
  Messages:
  1,639
  Likes Received:
  1,080
  Same question about the update frequency of the physics engine (I admit not knowing much about it).

  In the idea of being able to really benefit from the contribution of the scanned laser, provided that it is realized with a great precision, and has more than 150 km/h, I presume that it would be a very important advance in physics of RF2.

  Provided that the impact on performance remains relatively limited.
   
 8. Lazza

  Lazza Registered

  Joined:
  Oct 5, 2010
  Messages:
  8,997
  Likes Received:
  4,127
  Physics runs at minimum 400Hz (otherwise there wouldn't be much point providing 400Hz FFB), and it's been stated previously by ISI/S397 that parts of the tyre model run at 2400Hz. We don't know which parts, and whether that would directly impact the ability of the physics model to take advantage of a fine mesh track model you might get from a laser scan, but I would guess our computers aren't able to properly take advantage of that sort of detail anyway (with any game). Laser scanning's real advantage is more confidence in the accuracy of the track layout and undulations rather than having all the correct micro deviations.

  So personally I don't see any need for an advance in this area of rF2. I think what we have is sufficient and much more useful gains are to be made elsewhere.
   
 9. caravan_driver

  caravan_driver Registered

  Joined:
  Jan 8, 2018
  Messages:
  145
  Likes Received:
  51
  Does this sort of triangle count make a difference for the FFB/physics?
  Why would the other games choose to have this invisible mesh just for the physics?
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 10. DrivingFast

  DrivingFast Registered

  Joined:
  Mar 1, 2018
  Messages:
  1,639
  Likes Received:
  1,080
  I may be less knowledgeable than you, but I do not agree totally with you.

  Only S397 can really know anyway.

  It does not bother me not to feel the micro bumps at 200 km/h, because of a frequency of updating the FFB "too low".

  On the other hand, if there can be an improvement of the physics, at 200 km / h, on a circuit with the mesh very detailed, it is good.

  On the other hand, as you say, much bigger gains in other areas.
   
 11. Lazza

  Lazza Registered

  Joined:
  Oct 5, 2010
  Messages:
  8,997
  Likes Received:
  4,127
  @DrivingFast Yeah, I understand what you're saying. I just think in reality no game is actually simulating how each of those tiny bumps is influencing the tyre (and onto the suspension) when you're driving along at 50+m/s, because our computers can't do it. Look at rF2: it moves a lot of its calculations out of realtime by building lookup tables, but there's no way it can 'look up' how the tyre in its current state should react to 3 different height points at their x,y positions (relative to the contact patch) because those lookup tables can't possibly cover all the combinations of current state and new point data input. Games that try to do everything in realtime are necessarily even less capable of doing so.

  So for me it's a nice marketing exercise but makes very little difference in practice. What it does help with is knowing that the height of where you are right now is more accurate, and for that 400Hz is more than enough.
   
  patchedupdemon likes this.
 12. Marcel Offermans

  Marcel Offermans Administrator Staff Member

  Joined:
  Oct 4, 2010
  Messages:
  604
  Likes Received:
  2,663
  Reading inputs, calculating physics and sending force feedback is all done at 400 Hz. The tyres run at 2400 Hz (including their contact with the road).
   
 13. SPASKIS

  SPASKIS Registered

  Joined:
  Sep 7, 2011
  Messages:
  3,155
  Likes Received:
  1,420
  Search engines do not guarantee reliable information will be found. The thread you pointed at said that input was being read at a different speed to FFB which Marcel just denied.
   
 14. caravan_driver

  caravan_driver Registered

  Joined:
  Jan 8, 2018
  Messages:
  145
  Likes Received:
  51
  Does the game work in a similar fashion to this other "terrain server" from the rfpro company?

  Not that I understand if it is better or not.
   
 15. TechAde

  TechAde Registered

  Joined:
  Oct 13, 2010
  Messages:
  605
  Likes Received:
  36
  No.
   
  caravan_driver likes this.
 16. David Wright

  David Wright Registered

  Joined:
  Oct 23, 2010
  Messages:
  138
  Likes Received:
  23
  If we assume a track width of 10m, the upper mesh equates to a distance between points of around 0.4m, the lower mesh to around 1m. At 50 m/s with a physics rate of 333 Hz, the position of the car on the track should be calculated every 0.15m. The higher density mesh used in the upper track is certainly not wasted in terms of the physics.
   
  caravan_driver likes this.
 17. Lazza

  Lazza Registered

  Joined:
  Oct 5, 2010
  Messages:
  8,997
  Likes Received:
  4,127
  @David Wright But, the lower mesh (assuming rF2) isn't actually what you're driving on. There's randomised 'noise' overlaid on those polys which gives your suspension a similar workout to the top mesh - maybe even more dense. But then I'm assuming the top one is used as is - maybe they also add extra noise.

  Regarding bumps, the question becomes: is a 1m grid enough to represent bumps? At high speeds I'd imagine it is (even the bumps you feel at 80kph on a slightly washboarded motorway are actually quite long), while with low speeds (and the smaller bumps which then become apparent) it perhaps isn't. But you probably don't need to make the mesh much smaller to represent those, and quite often on slower tighter turns the mesh ends up being finer anyway - especially on the inside where the racing line usually is.

  There's always diminishing returns for this type of stuff, so it's dangerous to look at two meshes and think you're missing out when you don't have the more detailed one.
   
  caravan_driver likes this.

Share This Page